- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Από τις πιο έξυπνες και χαριτωμένες συνταγές που είδαμε φέτος. Εκτός από γλύκισμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακοσμητικό στο γιορτινό τραπέζι. Όχι πείτε μου ποιος από τους καλεσμένους σας θα δει αυτό το χριστουγεννιάτικο δεντράκι δίπλα στο πιάτο του και δεν θα ενθουσιαστεί;
Υλικά για το κέικ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 αυγά
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. κανέλα
1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ. γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ. γλ. αλάτι
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
Υλικά για την κρέμα:
900 γρ. τυρί κρέμα
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
Έτοιμο γλάσο με γεύση σοκολάτας
30 καλαμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C . Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο μικρά και ρηχά ταψάκια.
Για το κέικ: Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο στο μίξερ σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα αυγά (ένα κάθε φορά) και τα χτυπάμε με το υπόλοιπο μείγμα για περίπου 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλλα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μισό από αυτό το μείγμα με τα καρότα. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μείγμα με τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ενσωματώνουμε και το μείγμα με τα καρότα.
Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και απλώνουμε κάθε μισό στα ταψάκια με τη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε τα κέικ σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Καλύπτουμε το ένα κέικ με την κρέμα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και κόβουμε όλες τις άκρες του. Έπειτα, κόβουμε το κέικ σε λωρίδες 5 περίπου εκατοστών και τις λωρίδες σε μικρά τριγωνάκια. Καρφώνουμε τα καλαμάκια στο κέντρο κάθε τριγώνου. Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε μια βάση από φελιζόλ (ή σε ένα μπολ με ζάχαρη) και διακοσμούμε την κορυφή τους με το γλάσο. Διατηρούνται στο ψυγείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.