Θεματα

Δεντροκεκάκια!

Με κέικ καρότου και γέμιση κρέμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84476-170562.jpg

Από τις πιο έξυπνες και χαριτωμένες συνταγές που είδαμε φέτος. Εκτός από γλύκισμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακοσμητικό στο γιορτινό τραπέζι. Όχι πείτε μου ποιος από τους καλεσμένους σας θα δει αυτό το χριστουγεννιάτικο δεντράκι δίπλα στο πιάτο του και δεν θα ενθουσιαστεί;

Υλικά για το κέικ:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

8 αυγά

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σ. κανέλα

1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ. γλ. σόδα μαγειρικής

1 κ. γλ. αλάτι

4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο

Υλικά για την κρέμα:

900 γρ. τυρί κρέμα

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

Έτοιμο γλάσο με γεύση σοκολάτας

30 καλαμάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C . Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο μικρά και ρηχά ταψάκια.

Για το κέικ: Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο στο μίξερ σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα αυγά (ένα κάθε φορά) και τα χτυπάμε με το υπόλοιπο μείγμα για περίπου 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλλα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μισό από αυτό το μείγμα με τα καρότα. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μείγμα με τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ενσωματώνουμε και το μείγμα με τα καρότα.

Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και απλώνουμε κάθε μισό στα ταψάκια με τη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τα κέικ σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Καλύπτουμε το ένα κέικ με την κρέμα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και κόβουμε όλες τις άκρες του. Έπειτα, κόβουμε το κέικ σε λωρίδες 5 περίπου εκατοστών και τις λωρίδες σε μικρά τριγωνάκια. Καρφώνουμε τα καλαμάκια στο κέντρο κάθε τριγώνου. Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε μια βάση από φελιζόλ (ή σε ένα μπολ με ζάχαρη) και διακοσμούμε την κορυφή τους με το γλάσο. Διατηρούνται στο ψυγείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.