- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Ήξερες ότι υπάρχει Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα;
Μόλις άνοιξε με αφορμή τα 70 χρόνια της Κρι Κρι
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![«Εργοστάσιο Παγωτού» «Εργοστάσιο Παγωτού»](/images/1074x600/jpg/files/2024-04-04/ergostasio-pagwtou.jpg)
Η Κρι Κρι γιορτάζει τα 70 της χρόνια δημιουργώντας το «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
Πριν μερικά χρόνια, σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας είχα ακούσει την εξής χαριτωμένη και ενδεικτική μιας εποχής ιστορία: Βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του ’70 και τα συσκευασμένα παγωτά μόλις έχουν φτάσει στο απομακρυσμένο αυτό χωριό. Ένας παππούς, γεμάτος περιέργεια για αυτό το καινούργιο «παγωτό», που ούτε είχε δει, ούτε είχε ακούσει ποτέ του, αγοράζει ένα παγωτό ξυλάκι. Αποφασίζει ότι θα το κρατήσει για να το φάει αργότερα και το βάζει στην… τσέπη του! Φανταστείτε την έκπληξή του όταν ώρες μετά θυμάται την ύπαρξη του παγωτού και το αναζητά στην τσέπη του μάλλινου σακακιού του! Την ιστορία αυτή μου τη διηγήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού σκασμένοι στα γέλια.
![«Εργοστάσιο Παγωτού» «Εργοστάσιο Παγωτού»](/images/w734/jpg/files/2024-04-04/ergostasio-pagwtou5.jpg)
Στη δική μας εποχή το παγωτό είναι κάτι αυτονόητο, ένα γλυκό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Αλήθεια, πότε άρχισε η ιστορία του παγωτού στην Ελλάδα; Πώς δημιουργείται μία καινούργια γεύση και πώς φτιάχνεται το αγαπημένο μας παγωτό; Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντάει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το ολοκαίνουργιο «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του.
«Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
![«Εργοστάσιο Παγωτού» «Εργοστάσιο Παγωτού»](/images/w734/jpg/files/2024-04-04/ergostasio-pagwtou2.jpg)
Το «Εργοστάσιο Παγωτού» δημιουργήθηκε από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 70 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο η Κρι Κρι σκέφτηκε να δημιουργήσει κάτι με σκοπό να ευχαριστήσει την κοινωνία για την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει έμπρακτα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για να στηρίξει ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία. Έτσι, αποφασίστηκε το «Εργοστάσιο Παγωτού» να ανοίξει στη γενέτειρα της εταιρείας, στις Σέρρες.
![«Εργοστάσιο Παγωτού» «Εργοστάσιο Παγωτού»](/images/w734/jpg/files/2024-04-04/ergostasio-pagwtou3.jpg)
Σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2000 τ.μ. οι επισκέπτες του μουσείου θα ταξιδέψουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία, αλλά και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Επίσης θα δουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής του αγαπημένου τους παγωτού, ενώ στο τέλος τους περιμένει και το … Happy Ice Cream, ένας χώρος αφιερωμένος στο παιχνίδι, γεμάτος με συναρπαστικές εκπλήξεις. Αλλά το καλύτερο όλων είναι το εργαστήρι παγωτού. Εδώ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν οι ίδιοι τη δική τους γεύση παγωτού, ακριβώς όπως την ονειρεύτηκαν! Τέλειο;
![«Εργοστάσιο Παγωτού» «Εργοστάσιο Παγωτού»](/images/w734/jpg/files/2024-04-04/ergostasio-pagwtou4.jpg)
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε ότι ο σκοπός της Κρι Κρι με το Μουσείο Παγωτού είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ το όραμα είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Εργοστάσιο Παγωτού» μπορείτε να βρείτε στο www.icecreamfactory.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.