- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ήξερες ότι υπάρχει Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα;
Μόλις άνοιξε με αφορμή τα 70 χρόνια της Κρι Κρι
Η Κρι Κρι γιορτάζει τα 70 της χρόνια δημιουργώντας το «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
Πριν μερικά χρόνια, σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας είχα ακούσει την εξής χαριτωμένη και ενδεικτική μιας εποχής ιστορία: Βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του ’70 και τα συσκευασμένα παγωτά μόλις έχουν φτάσει στο απομακρυσμένο αυτό χωριό. Ένας παππούς, γεμάτος περιέργεια για αυτό το καινούργιο «παγωτό», που ούτε είχε δει, ούτε είχε ακούσει ποτέ του, αγοράζει ένα παγωτό ξυλάκι. Αποφασίζει ότι θα το κρατήσει για να το φάει αργότερα και το βάζει στην… τσέπη του! Φανταστείτε την έκπληξή του όταν ώρες μετά θυμάται την ύπαρξη του παγωτού και το αναζητά στην τσέπη του μάλλινου σακακιού του! Την ιστορία αυτή μου τη διηγήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού σκασμένοι στα γέλια.
Στη δική μας εποχή το παγωτό είναι κάτι αυτονόητο, ένα γλυκό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Αλήθεια, πότε άρχισε η ιστορία του παγωτού στην Ελλάδα; Πώς δημιουργείται μία καινούργια γεύση και πώς φτιάχνεται το αγαπημένο μας παγωτό; Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντάει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το ολοκαίνουργιο «Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του.
«Εργοστάσιο Παγωτού», το πρώτο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Παγωτού στην Ελλάδα
Το «Εργοστάσιο Παγωτού» δημιουργήθηκε από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 70 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο η Κρι Κρι σκέφτηκε να δημιουργήσει κάτι με σκοπό να ευχαριστήσει την κοινωνία για την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει έμπρακτα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για να στηρίξει ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία. Έτσι, αποφασίστηκε το «Εργοστάσιο Παγωτού» να ανοίξει στη γενέτειρα της εταιρείας, στις Σέρρες.
Σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2000 τ.μ. οι επισκέπτες του μουσείου θα ταξιδέψουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία, αλλά και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Επίσης θα δουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής του αγαπημένου τους παγωτού, ενώ στο τέλος τους περιμένει και το … Happy Ice Cream, ένας χώρος αφιερωμένος στο παιχνίδι, γεμάτος με συναρπαστικές εκπλήξεις. Αλλά το καλύτερο όλων είναι το εργαστήρι παγωτού. Εδώ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν οι ίδιοι τη δική τους γεύση παγωτού, ακριβώς όπως την ονειρεύτηκαν! Τέλειο;
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε ότι ο σκοπός της Κρι Κρι με το Μουσείο Παγωτού είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ το όραμα είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Εργοστάσιο Παγωτού» μπορείτε να βρείτε στο www.icecreamfactory.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.