- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χαλβάς Ελευθερίου: Ο αυθεντικός μαστιχάτος χαλβάς
Ταξίδι γεύσεων με αυθεντικό άρωμα της παράδοσης
Χαλβάς Ελευθερίου, παραδοσιακός μαστιχάτος χαλβάς
Το 1900 η οικογένεια του Λευτέρη Παπαδόπουλου έφτασε στη Δράμα κουβαλώντας το μυστικό της παρασκευής του χειροποίητου, παραδοσιακού μαστιχάτου χαλβά. Σήμερα, η οικογενειακή επιχείρηση Χαλβαδοποιία Ελευθερίου, με τον μόλις 27χρονο Βασίλη, τον νεότερο χαλβαδοποιό της χώρας, συνεχίζει αυτό το ταξίδι γεύσεων, με προϊόντα μοναδικά, χειροποίητα, που συνδυάζουν την πλούσια γεύση και την ποιότητα με το αυθεντικό άρωμα της παράδοσης. Εκτός από τον πιστοποιημένο, αυθεντικό μαστιχάτο χαλβά, στα must προϊόντα είναι το ταχίνι, οι χαλβαδομπουκιές, οι χειροποίητες μπάρες με ταχίνι, οι σοκολάτες με το ταχίνι και τη μαστίχα του χαλβά, τα προϊόντα χαρουπιού και, φυσικά, οι περίφημες τούρτες με μαστιχάτο χαλβά και ταχίνι.
14ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας - Καβάλας, Δοξάτο
Τηλέφωνο: 2521071311
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.