- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Le Pain Quotidien: Το φημισμένο all day bakery ήρθε στην Αθήνα
Το πιο γευστικό «καθημερινό ψωμί» της πόλης
Le Pain Quotidien, ο νέος χώρος στα Ιλίσια με πεντανόστιμες φουρνιστές λιχουδιές
Το όνομά του στα γαλλικά σημαίνει «καθημερινό ψωμί» και αυτό το ψωμί είναι στ’ αλήθεια πολύτιμο: βιολογικό αλεύρι, προζύμι άγριας μαγιάς αργής ωρίμανσης, θαλασσινό αλάτι και νερό συνθέτουν την τελειότητα που ψήνεται καθημερινά εδώ. Τι είναι το Le Pain Quotidien; Ένας all day φούρνος, που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε είτε εδώ είτε take away είτε με delivery (μέσω Efood και Wolt) κάποιες εκλεκτές γεύσεις. Ή, διαφορετικά, ένας χώρος που να τον αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας… μακριά από το σπίτι μας, όπως ήταν και το όνειρο του οραματιστή του brand και σεφ Alain Coumont, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και, μάλιστα, έσπασε την πρώτη μπαγκέτα στα εγκαίνια του καταστήματος στις 29 Ιανουαρίου. Του πρώτου στην Ελλάδα, ύστερα από 18 άλλες χώρες.
Μια πληθώρα εκλεπτυσμένων γεύσεων, αλλά και προσιτών συνάμα, θα ανακαλύψετε εδώ. Εξαιρετικό βιολογικό καφέ, προϊόντα του brand, όπως μαρμελάδες, spreads και granola, που προσφέρονται και για αγορά, εξαιρετικές επιλογές για πρωινό και brunch, με έμφαση στις προτάσεις με αυγό, ελαφρύ lunch, όπως τις σούπες ημέρας, αλλά και τις φοβερές βέλγικες tartines, που σερβίρονται με αυτό το φανταστικό προζυμένιο ψωμί, σαν αυτή με καπνιστό σολομό, πίκλα αγγουράκι, σος μυρωδικών και άνηθο. Κι ακόμη, διάφορα ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκιες σαλάτες, λαχταριστές επιλογές σε προϊόντα patisserie, όλα τους φτιαγμένα με φροντίδα και αγνά υλικά. Ένας χώρος που πραγματικά έλειπε από την πόλη, ανοιχτός καθημερινά από τις 07.30 έως τις 20.00.