Θεματα

Γαλοπούλα στο λεπτό!

Εύκολη συνταγή με βότανα και μυρωδικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84230-170017.jpg

Η αλήθεια είναι ότι θέλει λίγη ωρίτσα για να ψηθεί αυτή η μυρωδάτη γαλοπούλα, αλλά η συνταγή που βρήκαμε στο foodnetwork.co.uk, απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία. Με άλλα λόγια σου λύνει τα χέρια: απλά την αφήνεις να ψηθεί και εσύ ασχολείσαι με τις υπόλοιπες προετοιμασίες του γιορτινού τραπεζιού.

Υλικά για 8 άτομα:

450 γρ. στήθος γαλοπούλας, χωρίς την πέτσα

2 κ. σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο θυμάρι ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Ξεπλένουμε το στήθος της γαλοπούλας και το στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στη γαλοπούλα.

Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.