Θεματα

Γαλοπούλα στο λεπτό!

Εύκολη συνταγή με βότανα και μυρωδικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84230-170017.jpg

Η αλήθεια είναι ότι θέλει λίγη ωρίτσα για να ψηθεί αυτή η μυρωδάτη γαλοπούλα, αλλά η συνταγή που βρήκαμε στο foodnetwork.co.uk, απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία. Με άλλα λόγια σου λύνει τα χέρια: απλά την αφήνεις να ψηθεί και εσύ ασχολείσαι με τις υπόλοιπες προετοιμασίες του γιορτινού τραπεζιού.

Υλικά για 8 άτομα:

450 γρ. στήθος γαλοπούλας, χωρίς την πέτσα

2 κ. σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο θυμάρι ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Ξεπλένουμε το στήθος της γαλοπούλας και το στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στη γαλοπούλα.

Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.