- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![84230-170017.jpg 84230-170017.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/12/23/84230-170017.jpg)
Η αλήθεια είναι ότι θέλει λίγη ωρίτσα για να ψηθεί αυτή η μυρωδάτη γαλοπούλα, αλλά η συνταγή που βρήκαμε στο foodnetwork.co.uk, απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία. Με άλλα λόγια σου λύνει τα χέρια: απλά την αφήνεις να ψηθεί και εσύ ασχολείσαι με τις υπόλοιπες προετοιμασίες του γιορτινού τραπεζιού.
Υλικά για 8 άτομα:
450 γρ. στήθος γαλοπούλας, χωρίς την πέτσα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο
2 κ. γλ. ψιλοκομμένο, φρέσκο θυμάρι ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο
2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Ξεπλένουμε το στήθος της γαλοπούλας και το στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στη γαλοπούλα.
Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.