Θεματα

Τι μυρωδιά έχει ο Παράδεισος;

«Βανίλια-Σοκολάτα», λέει ο Στέλιος Παρλιάρος

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83992-169300.jpg

Ίσως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας, ο Στέλιος Παρλιάρος που μας ξετρελαίνει χρόνια τώρα με τα γλυκά του, έκανε ένα ωραίο, μεγάααααλο ταξίδι. Πήγε σε έναν τόπο εξωτικό και παραμυθένιο, εκεί όπου καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσά τους δύο, που έχουν τη μυρωδιά των ονείρων του κόσμου: η βανίλια και το κακαόδεντρο.

n

Από την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο βόρειο κομμάτι του νησιού και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, περιπλανήθηκε παντού, ακολούθησε τις μυρωδιές της βανίλιας και της σοκολάτας, διαμένοντας σε φυτείες και παρακολουθώντας τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ μαζί.

n

«Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία», λέει ο ίδιος, «που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο, έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα». Το βιβλίο έχει τίτλο «Βανίλια-Σοκολάτα» και έναν υπότιτλο που ανοίγει την όρεξη και μας κάνει να κλείσουμε τα μάτια, για να προσπαθήσουμε να αισθανθούμε τη σημασία του: «Μαδαγασκάρη…Έτσι μυρίζει ο Παράδεισος;»

n

Εκδίδεται από τις Αττικές Εκδόσεις, έχει έκταση 192 σελίδες και περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια. Οι συνταγές είναι φωτογραφημένες από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου. Εκτός από τις (πάντα) υπέροχες συνταγές όμως, το νέο του βιβλίο αυτή τη φορά περιέχει και διάφορα κείμενα από τον εξωτικό τόπο που επισκέφθηκε, και είναι εμπλουτισμένο από φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος ο Στέλιος στο ταξίδι του.

Το διαβάζεις, φτιάχνεις τις συνταγές και μετά έχεις στην κουζίνα σου τις μυρωδιές του Παραδείσου. Έτσι γίνεται η δουλειά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.