Θεματα

Paul: οι αυθεντικά γαλλικοί φούρνοι που αγαπήσαμε

Ο συντομότερος δρόμος για το Παρίσι περνάει από εδώ

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 905
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Paul

Οι φούρνοι Paul μας ταξιδεύουν στη Γαλλία κάθε μέρα

Η γυάλινη πόρτα ανοίγει. Ασπρόμαυρο πλακάκι στο πάτωμα, γαλλική μουσική γεμίζει την ατμόσφαιρα και παντού απλώνεται εκείνο το ασύγκριτο, βουτυρένιο άρωμα του κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκε. Ο συντομότερος δρόμος για το Παρίσι περνάει από τους φούρνους Paul.

Paul

Μπορεί στην Ελλάδα να γνωρίσαμε αυτούς τους αυθεντικά γαλλικούς φούρνους πριν από 14 χρόνια, στην πραγματικότητα όμως τα καταστήματα Paul κρύβουν πίσω τους τεράστια ιστορία. Συγκεκριμένα, ήταν το 1889 όταν ο πρώτος φούρνος έκανε την εμφάνισή του στη Γαλλία! Από τότε μέχρι σήμερα οι φούρνοι Paul διατηρούν το ίδιο πάθος για το ψωμί, τα κρουασάν και όλες αυτές τις ξακουστές γαλλικές λιχουδιές που λατρεύουμε να τρώμε.

Paul

Σε κάθε κατάστημα Paul, κάθε λάτρης της γαλλικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής θα βρει ένα μικρό, λαχταριστό παράδεισο. Εδώ θα ανακαλύψεις μια τεράστια ποικιλία σε φρέσκα ψωμιά (με απόλυτες πρωταγωνίστριες τις γαλλικές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές), τα πιο μοσχομυριστά κρουασάν και προϊόντα viennoiserie, που φτιάχνονται με αυθεντικές γαλλικές συνταγές, αλλά και πολλά γλυκά που δημιουργούνται με αγνά υλικά υψηλής ποιότητας από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Επίσης, αν σου αρέσουν τα μακαρόν, να ξέρεις ότι εδώ θα τα βρεις στην πιο τέλεια εκδοχή τους, ακριβώς όπως θα τα έτρωγες και στο Παρίσι!

Paul

Εκτός από τα παραπάνω βέβαια, οι φούρνοι Paul έχουν κι αυτό το κάτι περισσότερο, γιατί πόσο συχνά συναντάς σε φούρνο πιάτα της γαλλικής κουζίνας που έχουν αφήσει εποχή; Για παράδειγμα τι θα έλεγες για ένα τέλειο croquet madame ή ένα λαχταριστό tartine; Οπότε, είτε θέλεις ένα χαλαρό γεύμα με φίλους είτε απλώς να απολαύσεις με την ησυχία σου έναν καφέ και ένα ολόφρεσκο κρουασάν, τα καταστήματα Paul είναι ιδανικός προορισμός, ταυτόχρονα και ένα γευστικό ταξίδι στη Γαλλία.

Paul

Αθήνα: Πανεπιστημίου 10, 210 3632352
Γλυφάδα: Κύπρου 70& Πλατεία Εσπερίδων, 210 8947169
Κηφισιά: Λεβίδου 4, 210 8084288
Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 13, 210 6856089
Μύκονος: Νέα Περιφερειακή οδός Μυκόνου, Θέση Δραφάκι, 22890 22240

Fb: PAUL Greece, Instagram: @paul_greece

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.