- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Paul: οι αυθεντικά γαλλικοί φούρνοι που αγαπήσαμε
Ο συντομότερος δρόμος για το Παρίσι περνάει από εδώ
![Paul Paul](/images/1074x600/jpg/files/2024-02-27/j96a3719.jpg)
Οι φούρνοι Paul μας ταξιδεύουν στη Γαλλία κάθε μέρα
Η γυάλινη πόρτα ανοίγει. Ασπρόμαυρο πλακάκι στο πάτωμα, γαλλική μουσική γεμίζει την ατμόσφαιρα και παντού απλώνεται εκείνο το ασύγκριτο, βουτυρένιο άρωμα του κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκε. Ο συντομότερος δρόμος για το Παρίσι περνάει από τους φούρνους Paul.
![Paul Paul](/images/w734/jpg/files/2024-02-27/j96a7534.jpg)
Μπορεί στην Ελλάδα να γνωρίσαμε αυτούς τους αυθεντικά γαλλικούς φούρνους πριν από 14 χρόνια, στην πραγματικότητα όμως τα καταστήματα Paul κρύβουν πίσω τους τεράστια ιστορία. Συγκεκριμένα, ήταν το 1889 όταν ο πρώτος φούρνος έκανε την εμφάνισή του στη Γαλλία! Από τότε μέχρι σήμερα οι φούρνοι Paul διατηρούν το ίδιο πάθος για το ψωμί, τα κρουασάν και όλες αυτές τις ξακουστές γαλλικές λιχουδιές που λατρεύουμε να τρώμε.
![Paul Paul](/images/w734/jpg/files/2024-02-27/j96a3766.jpg)
Σε κάθε κατάστημα Paul, κάθε λάτρης της γαλλικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής θα βρει ένα μικρό, λαχταριστό παράδεισο. Εδώ θα ανακαλύψεις μια τεράστια ποικιλία σε φρέσκα ψωμιά (με απόλυτες πρωταγωνίστριες τις γαλλικές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές), τα πιο μοσχομυριστά κρουασάν και προϊόντα viennoiserie, που φτιάχνονται με αυθεντικές γαλλικές συνταγές, αλλά και πολλά γλυκά που δημιουργούνται με αγνά υλικά υψηλής ποιότητας από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Επίσης, αν σου αρέσουν τα μακαρόν, να ξέρεις ότι εδώ θα τα βρεις στην πιο τέλεια εκδοχή τους, ακριβώς όπως θα τα έτρωγες και στο Παρίσι!
![Paul Paul](/images/w734/jpg/files/2024-02-27/j96a1057.jpg)
Εκτός από τα παραπάνω βέβαια, οι φούρνοι Paul έχουν κι αυτό το κάτι περισσότερο, γιατί πόσο συχνά συναντάς σε φούρνο πιάτα της γαλλικής κουζίνας που έχουν αφήσει εποχή; Για παράδειγμα τι θα έλεγες για ένα τέλειο croquet madame ή ένα λαχταριστό tartine; Οπότε, είτε θέλεις ένα χαλαρό γεύμα με φίλους είτε απλώς να απολαύσεις με την ησυχία σου έναν καφέ και ένα ολόφρεσκο κρουασάν, τα καταστήματα Paul είναι ιδανικός προορισμός, ταυτόχρονα και ένα γευστικό ταξίδι στη Γαλλία.
![Paul Paul](/images/w734/jpg/files/2024-02-27/j96a3680.jpg)
Αθήνα: Πανεπιστημίου 10, 210 3632352
Γλυφάδα: Κύπρου 70& Πλατεία Εσπερίδων, 210 8947169
Κηφισιά: Λεβίδου 4, 210 8084288
Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 13, 210 6856089
Μύκονος: Νέα Περιφερειακή οδός Μυκόνου, Θέση Δραφάκι, 22890 22240
Fb: PAUL Greece, Instagram: @paul_greece
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.