- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Τρία πράγματα που ξέρουμε για το χαρτοπαίγνιο των γιορτών: κρατάει ώρες, σηκώνει πολύ ποτό, τα χέρια μας είναι απασχολημένα. Άρα λοιπόν όταν διοργανώνουμε ένα σουαρέ για χαρτιά πρέπει να έχουμε υπόψη πως οι φίλοι μας τόσες ώρες θα πεινάσουν, το ποτό ανοίγει την όρεξη, δεν έχουμε χώρο και διαθέσιμα χέρια για μαχαιροπίρουνα. Τι κάνουμε; Ιδού μερικές ιδέες για εύκολο και πεντανόστιμο finger food, ειδικά διαμορφωμένο για τις βραδιές τσόχας!
Η βάση για τα συνοδευτικά μεζεδάκια που θα προσφέρετε είναι ότι θα μπορούν να τα τσιμπήσουν οι καλεσμένοι- συμπαίκτες με το χέρι (χωρίς όμως να το λερώσουν) και ότι μπορούν να διατηρηθούν για να φαγωθούν σχετικά κρύα.
• Κλασικά κριτσίνια σίτου με τυλιγμένη φετούλα από φρεσκοκομμένο προσούτο.
• Κριτσίνια ολικής άλεσης με ηλιόσπορο, τυλιγμένα με σαλάμι αέρος
• Φρέσκα σπαράγκια με τυλιγμένο χοιρομέρι ή μοταρδέλα πικάντικη με πιπεράκι (μια προσοχή στην τιμή στα σπαράγγια για να μην σας πέσουν τα αυτιά στο ταμείο- είναι ακριβούτσικα)
• Ξυλάκια (sticks) με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε soya sauce, τοματίνια και φρούτο βανίλια. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος, με ελάχιστο λάδι το στήθος κοτόπουλο (αφού το έχετε μαρινάρει σε soya sause τουλάχιστον για 3-4 ώρες) ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια αφού πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές ρίχνετε το μείγμα της μαρινάδας προσθέτοντας αν χρειαστεί ένα φλιτζανάκι βραστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μόλις σωθούν τα υγρά τελείως, ρίχνετε από πάνω το σουσάμι. Μόλις κρυώσει λίγο κόβετε το κρέας στο μέγεθος που θέλετε, το περνάτε απ’ τα ξυλάκια και στη συνέχεια περνάτε ένα κομματάκι από τη βανίλια και ένα τοματίνι.
• Ξυλάκια (sticks) με ελιές με αμύγδαλο και κυβάκια παλαιωμένης παρμεζάνας.
• Ξυλάκια με τοματίνι και μοτσαρέλα βουτηγμένα στο πέστο βασιλικού.
• Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με κολοκυθοκεφτεδάκι. Ο κολοκυθοκεφτές μπορεί να ψηθεί και στο grill, ώστε να αποφύγετε το τηγανιτό λάδι. Επίσης, αν πριν τους σερβίρετε βουτήξετε τις ακρούλες τους σε γιαούρτι, θα δώσετε μια νότα δροσιάς.
• Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με μπιφτεκάκι από μοσχαρίσιο κιμά, κυβάκι από ξινόμιλο και κυβάκι από παντζάρι βουτηγμένο στο γιαούρτι. Παρασκευάζετε τα μπιφτέκια σας με τον τρόπο που τα κάνετε συνήθως αλλά στο μέγεθος μιας μικρής μπαλίτσας ώστε να χωράνε στο καλαμάκι. Στη συνέχεια περνάτε ένα κυβάκι ξινόμηλο και ένα από βρασμένο παντζάρι, το οποίο έχετε ανακατέψει πρώτα σε μπολ με λίγο ξύδι απλό, σκόρδο, στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μαγιονέζα (η μαγιονέζα θα δέσει το μείγμα ώστε να μην είναι ρευστό και στάξει).
• Γλυκά sticks με μήλο μέλι και κανέλα ή διάφορα ψητά ή ποσέ φρούτα, όπως αχλάδι και κυδώνι.
* Αν ακόμη κι αυτά, τα «εύκολα», σου φαίνονται βουνό, ή δεν προλαβαίνεις ούτε να ψωνίσεις, η Aria Fine Catering είναι η χρυσή λύση. Μπορούν να σου φτιάξουν τα πάντα και τώρα τις γιορτές λανσάρουν τα Celebration Boxes που έχουν μέσα σκεύη (ωραία) μιας χρήσεως και γεύσεις εξαιρετικές και εορταστικές (από finger food μέχρι και ολόκληρη γαλοπούλα) σε τιμές που δεν σκοτώνουν… www.aria.gr, 210 9656388
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.