Θεματα

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Τι κρασιά ταιριάζουν με το χριστουγεννιάτικο μενού

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83846-187619.jpg

Η ωραιότερη γιορτή γίνεται σε σπίτια, σε τραπέζια με φίλους, με φαγητά που έχετε μαγειρέψει μόνοι σας. Τι κρασιά όμως ταιριάζουν με τις πολύπλοκες γεύσεις της γιορτής; Θα προτιμήσετε ελληνικά ή ξένα; Εμείς σας προτείνουμε κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες όλης της χώρας, αφρώδη, λευκά δροσερά, λευκά πλούσια, φρέσκα κόκκινα, γεμάτα κόκκινα και κρασιά γλυκά.

Θα ξεκινήσετε με ένα αφρώδες κρασί για τα καναπεδάκια, μετά συνεχίστε με ένα chardonnay γεμάτο για τις σούπες και τα ψαρικά (που μπορεί κάποιος από τους καλεσμένους σας να το κρατήσει μέχρι το τέλος). Για τη γαλοπούλα θα προτιμήσετε ένα κόκκινο όχι πολύ τανικό για να πηγαίνει με όλες τις πλούσιες και διαφορετικές γεύσεις στη γέμιση (κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια) και θα τελειώστε με ένα γλυκό κρασί για τα μπλε τυριά, τις σοκολάτες, τις καραμέλες, τα γλυκά και τη βασιλόπιτα. Να θυμάστε ότι τα τυριά ταιριάζουν με ελληνικά λευκά κρασιά και μάλιστα όχι με τα καλύτερά μας. Για περισσότερους καλεσμένους και πιο γιορτινή εντύπωση διαλέξτε φιάλες Magnum (χωρητικότητα 2 φιάλες) ή ακόμα πιο εντυπωσιακά και γιορτινά τις φιάλες Double Magnum (χωρητικότητα 4 φιάλες).

Στρείδια

Σαλάτες με

εσπεριδοειδή

Ξηροί καρποί

Αφρώδη
Σούπες

Καραβίδες

Χτένια

Χοιρινό με

κυδώνια

Βαρελίσιο chardonnay
Αρνάκι

φρικασέ

Καπνιστός

σολωμός

Νυχτέρι από τη Σαντορίνη
Γουρουνό-πουλο με

κάστανα

Γαλοπούλα

με γέμιση

Ποιοτικό Αγιωργίτικο
Αρνάκι

στο φούρνο

με πατάτες

Cabernet Sauvignion
Αγριογούρουνο με

δαμάσκηνα

Ξινόμαυρο
Πιπεράτα

φιλέτα

Syrah
Πλατό

αλλαντικών

Ξινόμαυρο ή

Φρέσκο Αγιωργίτικο

Πλατό φρέσκων τυριών
Μοσχοφίλερο
Μπλε τυριά

Καραμέλες

Γλυκά με

καραμέλα

Βασιλόπιτα

Γλυκά Μοσχάτα
Σοκολάτες

Σοκολατένια γλυκά

Vinsanto ή

Γλυκιά Μαυροδάφνη

Και για τους πολύ προχωρημένους την επόμενη μέρα, πρωινό με Panettonne και Prosecco

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.