- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Overoll: Η πρώτη αυθεντική croissanterie στην Ελλάδα
To κρουασάν όπως θα έπρεπε να είναι
Στο Overoll για τα κρουασάν των ονείρων μας
Όταν µιλάµε για γαλλικά κρουασάν, τότε µιλάµε για Overoll. Η ιστορία της πρώτης croissanterie στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2020 όταν ο Ιωάννης Κίκιρας, ο Αλκιβιάδης Ζέρβας και ο Σπύρος Παππάς, τρεις καταξιωµένοι patissiers µε χρόνια εµπειρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να µας συστήσουν στην τέχνη του αυθεντικού croissant ανοίγοντας το πρώτο Overoll στην Πραξιτέλους. Αυτό ήταν. Μέσα σε µια νύχτα το νέο µεταδόθηκε από στόµα σε στόµα και σύντοµα ολόκληρη η Αθήνα άρχισε να συρρέει σε αυτή τη βουτυρένια γωνιά του Συντάγµατος για να δοκιµάσει το κρουασάν όπως θα έπρεπε να είναι. Από τότε µέχρι σήµερα η επιτυχία του Overoll έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κύπρο! Ας µιλήσουµε, όµως, για κρουασάν… Το πρώτο πράγµα που πρέπει να δοκιµάσεις στο Overoll είναι το all time classic κρουασάν βουτύρου, αλλά και τα υπόλοιπα best sellers: το ξακουστό κρουασάν φιστίκι, το άκρως λαχταριστό κρουασάν βερίκοκο και το πασίγνωστο πια Cheesecake. Εδώ, όµως, τα κρουασάν δεν περιορίζονται µόνο στις γλυκές τους εκδοχές… Αν αυτό που λαχταράς είναι κάτι αλµυρό, τότε δοκίµασε το περιζήτητο Croque Madame, το κρουασάν ζαµπόν-τυρί, αλλά και το success story που ακούει στο όνοµα «σπανακόπιτα». Σε περίπτωση που δεν µπορείς να αποφασίσεις (σε καταλαβαίνουµε), να ξέρεις ότι µπορείς να φτιάξεις και το δικό σου box µε όλες τις αγαπηµένες σου γεύσεις. Για τέλεια συνοδεία στο κρουασάν σου θα βρεις τον τέλειο καφέ, ένα premium, specialty blend που το Overoll έχει δηµιουργήσει σε συνεργασία µε την TAF. Πόσο καλύτερη να γίνει η µέρα;
Πραξιτέλους 27, Αθήνα
Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι
Παλαιών Πατρών Γερµανού 1 & Πλ. Ελευθερίας, Αιγάλεω
Οµήρου 40, Νέα Σµύρνη
Αγίας Θεοδώρας 15, Θεσσαλονίκη
Στασάνδρου 1η1θ, Λευκωσία, Κύπρος