Θεματα

Hive₂O: φουτουριστικό ντεκόρ και fine drinking στο νέο στέκι της Θεσσαλονίκης

Το πρώην μπαρ της αγοράς Μοδιάνο επέστρεψε με νέα ταυτότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hive₂O

Στο Hive₂O, το νέο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για εξαιρετικά cocktails

Όταν άνοιξε η αγορά Μοδιάνο τον περασμένο χρόνο όλη η Θεσσαλονίκη έσπευσε να την επισκεφθεί. Ήταν ένας χώρος ιδανικός, με συγκεντρωμένα τα πάντα: μπαρ, καφέ, εστιατόρια, φούρνους, street food, delicatessen, όλα τους αναδείκνυαν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης. Μέσα σε αυτά ήταν και το HiveO, το bar που άνοιξε από το team του «Γορίλα», του ξακουστού spot της Βαλαωρίτου. Κάποια στιγμή όμως το Hive₂O έφυγε από τη στέγη του Μοδιάνο και η απουσία στο φανατικό κοινό του υπήρξε κάτι παραπάνω από αισθητή. Τώρα, όμως, ξανάνοιξε δυναμικά, με ανανεωμένη τοποθεσία και χαρακτήρα.

Hive₂O

Μπαίνω στην καινούργια τοποθεσία του HiveO στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το στιλ φουτουριστικό -θυμίζει πολύ το μπαρ από την ταινία Blade Runner-, με καθρέφτες παντού και ψυχρό φωτισμό. Οι bartenders, ταχύτατοι κι εξυπηρετικοί, από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα πίσω από την μπάρα, εξάλλου, είναι η ίδια με εκείνη του «Γορίλα», μπαρ-προορισμός για τους «λόκαλ» της Θεσσαλονίκης, συνυφασμένο με τα τέλεια cocktails, την εξαιρετική φιλοξενία και τη σούπερ cool αύρα. Στο Γορίλα, να πω εδώ, έχω πιει κάποια από τα καλύτερα (ασυναγώνιστο Bloody Mary), οπότε ήμουν σίγουρη πως και εδώ τα ποτά θα είναι φοβερά.

Hive₂O

Μαθαίνω πως το όνομα του HiveO, όπως και η φιλοσοφία του, είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι της μέλισσας, η οποία μπορεί να φτάσει 7χλμ μακριά από την κυψέλη της για να συλλέξει νέκταρ απαραίτητο για την επιβίωσή της. Αντίστοιχα και η ομάδα του Hive λειτουργεί σαν «ανθρώπινη μέλισσα» (παρομοίωση που βρίσκω πολύ χαριτωμένη): ταξιδεύει πάνω από 7χλμ έξω από το κέντρο της πόλης για να βρει τα πιο φρέσκα (και σαφώς πιο νόστιμα) υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν στις παρασκευές των cocktail τους.

Hive₂O

Τα signature ποτά είναι μόλις έξι αλλά όλα τους νόστιμα και φινετσάτα, επιδιώκουν να εντάξουν σύγχρονες τεχνικές, premium αποστάγματα και παρασκευές που οι bartenders φτιάχνουν στο εργαστήριό τους. Προσωπικά, αγαπημένο μου έγινε το «Umami», ισορροπημένο και ντελικάτο, με gin Tanqueray 10, τσίπουρο O/purist, κατσικίσιο βούτυρο και cordial αγγουριού. Υπάρχουν και το «Old Fashioned», αρωματικό και γλυκό, μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με Gluhwein και μπαχαρικά, το «Highball» με Campari, παντζάρι, cocchi Americano (αρωματισμένο απεριτίφ με βάση το κρασί) και λευκή σοκολάτα, το «In Honor Of» με βότκα Ketel One, καραμελωμένο μήλο, γκρέιπφρουτ και μέλι, ή το «Sweet & Sour» με λευκό ρούμι Pampero και αρώματα cheesecake. Ανάμεσα στα signature cocktails είναι και τα aperitivo, που σερβίρονται μέχρι τις 20:00. Προτείνω το «Mediterranean Garden» με μαστίχα Σκίνος, σόδα βασιλικού και cocchi americano και το «Florence Spritz» με Campari, βατόμουρο και ανθρακούχο ροζέ.

Hive₂O

Το HiveO είναι ανοιχτό από το πρωί, σερβίροντας ωραίο καφέ και προσεγμένο brunch τα πρωινά, ενώ από το μεσημέρι βρίσκεις finger food, σαλάτες και rice bowls. Για παράδειγμα, στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μπρουσκέτες με καβουροσαλάτα και μαραθόριζα, κροκέτες με προσούτο Πάρμας, γραβιέρα και μαγιονέζα ντομάτας ή ένα rice bowl με μοσχαρίσιο ραγού και μανιτάρια.

Η αναγέννηση του HiveO  ήταν αυτό που χρειαζόμασταν στη Θεσσαλονίκη. Μία φρέσκια προσθήκη στο κέντρο, πιο ραφινάτο από τα μπαρ της παραδίπλα Βαλαωρίτου, φιλόξενο όσο και η πόλη του.

Παύλου Μελά 26, Θεσσαλονίκη, καθημερινά 8:00-2:00 (Σαββατοκύριακα 9:00-2:00)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.