Η βανίλια στο χάρτη: Ποιες είναι οι χώρες παραγωγής;
Βανίλια εξαιρετικής ποιότητας συναντάμε και στα τροπικά νησιά Κομόρες, Ρεϋνιόν και στη Γαλλική Πολυνησία
Μίξερ #3: Ποιες είναι οι χώρες πραγωγής βανίλιας στον κόσμο;
Ο μεγαλύτερος παραγωγός βανίλιας στον κόσμο για το 2302 ήταν η Μαδαγασκάρη. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια τόνοι προήλθαν από εκεί, ποσότητα υπερδιπλάσια της παραγωγής της χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, της Ινδονησίας. Οι επόμενοι κορυφαίοι παραγωγοί βανίλιας είναι το Μεξικό, η Παπούα Νέα Γουινέα και η Κίνα. Μολονότι το Μεξικό δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα –η παραγωγή επηρεάζεται από παράγοντες όπως η καταστροφή των παράκτιων βροχερών δασών και οι πλημμύρες– εξακολουθεί να κατέχει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, τη γενετική βάση της βανίλιας. Βανίλια εξαιρετικής ποιότητας συναντάμε και στα τροπικά νησιά Κομόρες, Ρεϋνιόν και στη Γαλλική Πολυνησία, κυρίως στην Ταϊτή όπου παράγεται μία από τις ακριβότερες ποικιλίες στον κόσμο. Φυτείες υπάρχουν και σε χώρες της Αφρικής, όπως η Ουγκάντα. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και ανακαλύψτε όλα τα μέρη παραγωγής βανίλιας στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.