Γρήγορες και εύκολες παρασκευές με βάση τη βανίλια
Καθώς και tips για να διαλέξετε την πιο ποιοτική και να τη διατηρήσετε
Μίξερ #3: Γρήγορες και εύκολες παρασκευές με βανίλια και tips για να διαλέξετε την ποιο ποιοτική
Εύκολες παρασκευές με βανίλια
Ζάχαρη βανίλιας
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Χρησιμοποιήστε τη ζάχαρη βανίλια σε όλα τα επιδόρπια και τις γλυκές συνταγές, αντικαθιστώντας ένα μέρος της κανονικής. Τα μαύρα σποράκια θα κάνουν τη δουλειά τους, καθώς περιέχουν περισσότερες από 250 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις, δίνοντας μια μεθυστική μυρωδιά.
Πώς;
Σ’ ένα βάζο τοποθετούμε 1000 γρ. ζάχαρη και ανάμεσα στη ζάχαρη τοποθετούμε κατακόρυφα 2-3 λοβούς βανίλιας κάθετα σχισμένους. Κλείνουμε το βάζο ερμητικά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από 15 μέρες ή και περισσότερες. Όσο περισσότερο αφήσετε τη ζάχαρη να ωριμάσει, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το άρωμά της.
Σιρόπι βανίλιας
Λίγο σιρόπι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ειδικότερα αν πρόκειται για ιδιαίτερο σιρόπι που θα χαρίσει μοναδικό άρωμα και υπέροχη γεύση σε οποιοδήποτε κλασικό ζεστό ρόφημα. Ιδανικό να συνοδεύσει φρουτοσαλάτες, παγωτά, αφεψήματα και πολλές άλλες παρασκευές.
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 1 κλωναράκι βανίλια
Πώς;
Βράζουμε για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και χωρίς να ανακατεύουμε, το νερό, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας που έχουμε κόψει κάθετα. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και γεμίζουμε βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Καφέ φίλτρου ή τσάι με βανίλια
Για τους περισσότερους η μυρωδιά ενός φρέσκου φλιτζανιού καφέ είναι o πιο όμορφος τρόπος να ξεκινήσει η ημέρα. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος αν στο αφέψημά μας προσθέσουμε «άρωμα παραδείσου».
Πώς;
Ανακατέψτε ψιλοκομμένο λοβό βανίλιας με τσάι. Κλείστε το ερμητικά σε ένα βάζο για 10 ημέρες και φτιάξτε τσάι με άρωμα βανίλιας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τον καφέ φίλτρου. Ένας άλλος τρόπος είναι με σιρόπι βανίλιας.
Αρωματικό κουζίνας με βανίλια
Αν σας αρέσει η βανίλια, τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το έντονα άρωμά της σε έναν χώρο έμπνευσης και δημιουργίας, όπως είναι η κουζίνα.
Πώς;
Τυλίγετε τους λοβούς βανίλιας σε λεπτό ύφασμα (τουλπάνι) ή σε λεπτό χαρτί, όπως αυτό που χρησιμοποιούμε για τον καφέ φίλτρου, και τοποθετήστε το στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας.
Πώς να διαλέγουμε και να διατηρούμε τη βανίλια
Συχνά είναι δύσκολο να επιλέξουμε μία ποιοτική βανίλια, με αποτέλεσμα πολλά παρασκευάσματα –ιδίως γλυκά– να μην είναι πετυχημένα και κυριότερα να μη μοσχομυρίζουν. Παρακάτω δείτε κάποια βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.
- Το άρωμα της βανίλιας πρέπει να είναι έντονο και να αναδύεται στην πρώτη επαφή.
- Η βανίλια πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύκαμπτη. Δηλαδή όταν τη λυγίζουμε να μη σπάει.
- Όταν αγοράζουμε τη βανίλια πρέπει να την τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε μεμβράνη.
- Η βανίλια πρέπει να διατηρείται αεροστεγώς κλεισμένη, π.χ. σε σφραγισμένο γυάλινο σωληνάριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.