Θεματα

Τι άλλο μπορείς να βρεις στον Ιανό εκτός από βιβλία;

Γεύση και πολιτισμός πάνε μαζί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83303-167771.jpg

Είναι ένα χαλαρό απόγευμα και κάνεις βόλτα στο κέντρο. Τσεκάρεις μαγαζιά, βιτρίνες, προσφορές. Σταμπάρεις και τα δωράκια που θα χαρίσεις, Χριστούγεννα έρχονται. Σταματάς απ’ έξω από τον Ιανό. «Ας χαζέψω κανένα βιβλίο», σκέφτεσαι και μπαίνεις. Μπήκες, χάζεψες, μύρισες τις χάρτινες σελίδες, σου ήρθε η όρεξη για ένα καφέ. Ανεβαίνεις πάνω λοιπόν, στο café του Ιανού. Στοπ. Μήπως παρατηρείς κάτι διαφορετικό; Ω, ναι! Ο Ιανός μόλις απέκτησε το δικό του deli.

Τώρα κοιτάς πιο προσεκτικά τα ράφια. Βλέπεις τα βότανα της Anassa Organics, τα γλυκά Bariamis, τις μαρμελάδες Σύρου της Άρωμ, αλλά και τα αντικείμενα που έχουν σχεδιάσει οι We Design, τις βραβευμένες συσκευασίες της Harmonian, με την υπογραφή των Mousegraphics και για να μην τα πολυλογούμε, απαριθμείς περισσότερα από 80 εκλεκτά, ελληνικά προϊόντα γεύσης, που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και συσκευασίας.

Τα εγκαίνια του Ianos Deli είναι αυτό το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου (15:00-18:00), και με αυτή την αφορμή θα γίνει μια συζήτηση με θέμα «Η γαστρονομία ως πολιτισμικό αγαθό», στην οποία θα μιλήσουν ο Νίκος Καρατζάς (πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιανού), ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, η Νανά Δαριώτη (διευθύντρια του περιοδικού «Αλάτι &Πιπέρι), ο Σέργιος Φωτιάδης (ιδρυτής των We Design και καθηγητής βιομηχανικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ο Γρηγόρης Τσακνάκης (ιδρυτής και Creative Director των Mousegraphics. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει επίσης μια παρουσίαση και γευσιγνωσία από τις εταιρείες και τους παραγωγούς που συμμετέχουν.

Μας αρέσει η ιδέα…ένας χώρος με όλα όσα χρειαζόμαστε για να θρέψουμε τόσο το πνεύμα όσο και το στομάχι. Well done!

Σταδίου 24, 210 3217917

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.