- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είναι ένα χαλαρό απόγευμα και κάνεις βόλτα στο κέντρο. Τσεκάρεις μαγαζιά, βιτρίνες, προσφορές. Σταμπάρεις και τα δωράκια που θα χαρίσεις, Χριστούγεννα έρχονται. Σταματάς απ’ έξω από τον Ιανό. «Ας χαζέψω κανένα βιβλίο», σκέφτεσαι και μπαίνεις. Μπήκες, χάζεψες, μύρισες τις χάρτινες σελίδες, σου ήρθε η όρεξη για ένα καφέ. Ανεβαίνεις πάνω λοιπόν, στο café του Ιανού. Στοπ. Μήπως παρατηρείς κάτι διαφορετικό; Ω, ναι! Ο Ιανός μόλις απέκτησε το δικό του deli.
Τώρα κοιτάς πιο προσεκτικά τα ράφια. Βλέπεις τα βότανα της Anassa Organics, τα γλυκά Bariamis, τις μαρμελάδες Σύρου της Άρωμ, αλλά και τα αντικείμενα που έχουν σχεδιάσει οι We Design, τις βραβευμένες συσκευασίες της Harmonian, με την υπογραφή των Mousegraphics και για να μην τα πολυλογούμε, απαριθμείς περισσότερα από 80 εκλεκτά, ελληνικά προϊόντα γεύσης, που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και συσκευασίας.
Τα εγκαίνια του Ianos Deli είναι αυτό το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου (15:00-18:00), και με αυτή την αφορμή θα γίνει μια συζήτηση με θέμα «Η γαστρονομία ως πολιτισμικό αγαθό», στην οποία θα μιλήσουν ο Νίκος Καρατζάς (πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιανού), ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, η Νανά Δαριώτη (διευθύντρια του περιοδικού «Αλάτι &Πιπέρι), ο Σέργιος Φωτιάδης (ιδρυτής των We Design και καθηγητής βιομηχανικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ο Γρηγόρης Τσακνάκης (ιδρυτής και Creative Director των Mousegraphics. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει επίσης μια παρουσίαση και γευσιγνωσία από τις εταιρείες και τους παραγωγούς που συμμετέχουν.
Μας αρέσει η ιδέα…ένας χώρος με όλα όσα χρειαζόμαστε για να θρέψουμε τόσο το πνεύμα όσο και το στομάχι. Well done!
Σταδίου 24, 210 3217917
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.