- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τάσος Αντωνίου πεινάει – αλλά θα μαγειρέψει εκείνος!
Ο γνωστός food blogger μοιράζεται λαχταριστές «μαμαδίστικες» συνταγές και κουζίνα του κόσμου στο δεύτερο βιβλίο του
Ο σεφ και food blogger Τάσος Αντωνίου (mamapeinao.gr) μας καλεί σε ακόμη ένα γευστικό ταξίδι με θέμα τις μεγάλες του αγάπες: το «μαμαδίστικο» φαγητό, το υγιεινό ή και τα ταξίδια, comfort φαγητό.
Ο Τάσος Αντωνίου δεν είναι «χθεσινός» στον χώρο της μαγειρικής. Μάγειρας, αρθρογράφος και δημοσιογράφος, έχει εργαστεί σε περιοδικά, ιστοσελίδες και την τηλεόραση. Στο blog του mamapeinao.gr επιχειρεί, εδώ και 14 χρόνια, ένα πάντρεμα νόστιμης και πρωτότυπης μαγειρικής που όμως γίνεται με απλή κι εύκολη διαδικασία. Το πάθος του για το food culture αλλά και για τα ταξίδια τον οδήγησαν να γράψει δυο βιβλία μαγειρικής, ενώ έχει και δικό του κανάλι στο Youtube με πάνω από 100.000 συνδρομητές. Το πρώτο του βιβλίο έχει βραβευτεί με το Gourmand World Cookbook Award (2014).
Ο τίτλος του νέου τού βιβλίου τα μαρτυρά όλα: «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ!». Σε αυτό βρίσκουμε 83 συνταγές, ιδανικές τόσο για τους έμπειρους όσο και τους άπειρους στην κουζίνα, που συνδυάζουν όλα όσα ζητάμε στην καθημερινή μαγειρική- να είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και να θυμίζει (κάπως) την κουζίνα της μαμάς (αλλά λίγο πιο σημερινή). Τι άλλο να ζητήσουμε;
Στο βιβλίο βρίσκουμε συνταγές που απευθύνονται σε όλα τα γούστα- πολλά λαχανικά, ψάρια, λιγότερο κρέας (μια και κρατάει πιο υγιεινό προφίλ). Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο μοντέρνα και ταξιδιάρικα πιάτα: από μεξικάνικα τάκος μέχρι πορτογαλικές τάρτες, κι από πρασόρυζο μέχρι χαβανέζικα pokebowls.
Το «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ» θέλει να μας πει πως δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά ή να είσαι σεφ για να δημιουργήσεις τα δικά σου θαύματα στην κουζίνα. Σε αυτό το βιβλίο-οδηγό θα βρεις απλές και γρήγορες παρασκευές για δημιουργικά και πεντανόστιμα γεύματα στο σπίτι, εμπνευσμένα από τη διεθνή κουζίνα.
Εκδόσεις KeyBooks, από 17 ευρώ, σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.