- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Τάσος Αντωνίου πεινάει – αλλά θα μαγειρέψει εκείνος!
Ο γνωστός food blogger μοιράζεται λαχταριστές «μαμαδίστικες» συνταγές και κουζίνα του κόσμου στο δεύτερο βιβλίο του
Ο σεφ και food blogger Τάσος Αντωνίου (mamapeinao.gr) μας καλεί σε ακόμη ένα γευστικό ταξίδι με θέμα τις μεγάλες του αγάπες: το «μαμαδίστικο» φαγητό, το υγιεινό ή και τα ταξίδια, comfort φαγητό.
Ο Τάσος Αντωνίου δεν είναι «χθεσινός» στον χώρο της μαγειρικής. Μάγειρας, αρθρογράφος και δημοσιογράφος, έχει εργαστεί σε περιοδικά, ιστοσελίδες και την τηλεόραση. Στο blog του mamapeinao.gr επιχειρεί, εδώ και 14 χρόνια, ένα πάντρεμα νόστιμης και πρωτότυπης μαγειρικής που όμως γίνεται με απλή κι εύκολη διαδικασία. Το πάθος του για το food culture αλλά και για τα ταξίδια τον οδήγησαν να γράψει δυο βιβλία μαγειρικής, ενώ έχει και δικό του κανάλι στο Youtube με πάνω από 100.000 συνδρομητές. Το πρώτο του βιβλίο έχει βραβευτεί με το Gourmand World Cookbook Award (2014).
Ο τίτλος του νέου τού βιβλίου τα μαρτυρά όλα: «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ!». Σε αυτό βρίσκουμε 83 συνταγές, ιδανικές τόσο για τους έμπειρους όσο και τους άπειρους στην κουζίνα, που συνδυάζουν όλα όσα ζητάμε στην καθημερινή μαγειρική- να είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και να θυμίζει (κάπως) την κουζίνα της μαμάς (αλλά λίγο πιο σημερινή). Τι άλλο να ζητήσουμε;
Στο βιβλίο βρίσκουμε συνταγές που απευθύνονται σε όλα τα γούστα- πολλά λαχανικά, ψάρια, λιγότερο κρέας (μια και κρατάει πιο υγιεινό προφίλ). Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο μοντέρνα και ταξιδιάρικα πιάτα: από μεξικάνικα τάκος μέχρι πορτογαλικές τάρτες, κι από πρασόρυζο μέχρι χαβανέζικα pokebowls.
Το «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ» θέλει να μας πει πως δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά ή να είσαι σεφ για να δημιουργήσεις τα δικά σου θαύματα στην κουζίνα. Σε αυτό το βιβλίο-οδηγό θα βρεις απλές και γρήγορες παρασκευές για δημιουργικά και πεντανόστιμα γεύματα στο σπίτι, εμπνευσμένα από τη διεθνή κουζίνα.
Εκδόσεις KeyBooks, από 17 ευρώ, σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.