- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365», μια ατζέντα για κάθε σπιτικό μάγειρα
Με πολλές προτάσεις για το «τι να φάω σήμερα»
![Μανίνα Ζουμπουλάκη Μανίνα Ζουμπουλάκη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-11-13/m-zoumpoulaki.jpg)
![«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365» «Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365»](/images/1074x600/jpg/files/2024-01-19/food-diari.jpg)
«Η γευστική περιπέτεια του 365 – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλο το χρόνο», η ατζέντα που σου οργανώνει την καθημερινή μαγειρική
Μια ατζέντα με τις ημέρες, τις βδομάδες και τους μήνες του φρέσκου ακόμα 2024, πλαισιωμένες από συνταγές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, καθώς και από διατροφικές συμβουλές, τρικ, πλάνα, οδηγίες και μυστικά της κουζίνας που σε βοηθάνε να οργανώνεις το οικογενειακό ή ατομικό φαγητό σου: η σεφ Κωνσταντίνα (Ντιάνα) Κατζομύτη και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Σοφία Τσαλουχίδου διάλεξαν ιδιαίτερες συνταγές, κάποιες παραδοσιακές της Μακεδονίας ή του Πόντου, αλλά «πειραγμένες» όπως λέει η Ντιάνα, κάποιες άγνωστες εντελώς, όλες με ενδιαφέρον, κι όχι μόνο για άτομα που έχουν τα κατσαρολικά τους στη σειρά σα στρατιωτάκια.
![Ντιάνα Κατζομύτη Ντιάνα Κατζομύτη](/images/w734/jpg/files/2024-01-19/20221231_134814.jpg)
Η Ντιάνα μαγειρεύει, σχεδιάζει συνταγές, ασχολείται με το φαγητό αλλά δεν κάνει μόνον αυτό. Μέσα σε όλα έχει το Love Van, με το οποίο μοιράζει φαγητό (το οποίο μαγειρεύει καθημερινά) σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τρέχει επίσης κι ένα πρόγραμμα σε σχολεία, το #mageirevoumemetapaidia, γιατί «πιστεύει ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη».
![Σοφία Τσαλουχίδου Σοφία Τσαλουχίδου](/images/w734/jpg/files/2024-01-19/img_4321.jpg)
H Σοφία Τσαλουχίδου αρθρογραφεί, γράφει και διδάσκει θέματα σχετικά με τη διατροφή, την δίαιτα και την υγεία. Έχει πάρει μέρος στη δημιουργία βάσης δεδομένων για τη διατροφή των Ελλήνων αθλητών, δίνει διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση και γενικά… ασχολείται με το φαγητό από άλλη, συμπληρωματική οπτική γωνία.
![Food Diary Food Diary](/images/w250/3/jpg/files/2024-01-19/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF.jpg)
To “Food diary” έχει συνταγές όπως «λαχανοντολμάδες κίχι με ρεβύθια», «κεφτεδάκια με μούσμουλα», «σολομός με μάνγκο και λεμόνι» και άλλα νόστιμα πιάτα – τα «κολοκυθάκια βαρκούλες» μάλιστα δείχνουν ευκολάκι, όπως και κάμποσες ακόμα συνταγές. Οι οποίες συνοδεύονται από «τα ψώνια της εβδομάδας» και πληροφοριακά κείμενα για υλικά μαγειρικής, είδη διατροφής, μπαχαρικά και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό.
Η ατζέντα είναι ιδανική για ενθουσιώδη άτομα που τσιμπάνε με το καλό φαγητό, και θέλουν να πειραματίζονται στην κουζίνα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει.
“Food diary η γευστική περιπέτεια 365”, Κωνσταντίνα Κατζομύτη& Σοφία Τσαλουχίδου, Fylatos Publishing.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.