- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365», μια ατζέντα για κάθε σπιτικό μάγειρα
Με πολλές προτάσεις για το «τι να φάω σήμερα»
«Η γευστική περιπέτεια του 365 – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλο το χρόνο», η ατζέντα που σου οργανώνει την καθημερινή μαγειρική
Μια ατζέντα με τις ημέρες, τις βδομάδες και τους μήνες του φρέσκου ακόμα 2024, πλαισιωμένες από συνταγές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, καθώς και από διατροφικές συμβουλές, τρικ, πλάνα, οδηγίες και μυστικά της κουζίνας που σε βοηθάνε να οργανώνεις το οικογενειακό ή ατομικό φαγητό σου: η σεφ Κωνσταντίνα (Ντιάνα) Κατζομύτη και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Σοφία Τσαλουχίδου διάλεξαν ιδιαίτερες συνταγές, κάποιες παραδοσιακές της Μακεδονίας ή του Πόντου, αλλά «πειραγμένες» όπως λέει η Ντιάνα, κάποιες άγνωστες εντελώς, όλες με ενδιαφέρον, κι όχι μόνο για άτομα που έχουν τα κατσαρολικά τους στη σειρά σα στρατιωτάκια.
Η Ντιάνα μαγειρεύει, σχεδιάζει συνταγές, ασχολείται με το φαγητό αλλά δεν κάνει μόνον αυτό. Μέσα σε όλα έχει το Love Van, με το οποίο μοιράζει φαγητό (το οποίο μαγειρεύει καθημερινά) σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τρέχει επίσης κι ένα πρόγραμμα σε σχολεία, το #mageirevoumemetapaidia, γιατί «πιστεύει ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη».
H Σοφία Τσαλουχίδου αρθρογραφεί, γράφει και διδάσκει θέματα σχετικά με τη διατροφή, την δίαιτα και την υγεία. Έχει πάρει μέρος στη δημιουργία βάσης δεδομένων για τη διατροφή των Ελλήνων αθλητών, δίνει διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση και γενικά… ασχολείται με το φαγητό από άλλη, συμπληρωματική οπτική γωνία.
To “Food diary” έχει συνταγές όπως «λαχανοντολμάδες κίχι με ρεβύθια», «κεφτεδάκια με μούσμουλα», «σολομός με μάνγκο και λεμόνι» και άλλα νόστιμα πιάτα – τα «κολοκυθάκια βαρκούλες» μάλιστα δείχνουν ευκολάκι, όπως και κάμποσες ακόμα συνταγές. Οι οποίες συνοδεύονται από «τα ψώνια της εβδομάδας» και πληροφοριακά κείμενα για υλικά μαγειρικής, είδη διατροφής, μπαχαρικά και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό.
Η ατζέντα είναι ιδανική για ενθουσιώδη άτομα που τσιμπάνε με το καλό φαγητό, και θέλουν να πειραματίζονται στην κουζίνα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει.
“Food diary η γευστική περιπέτεια 365”, Κωνσταντίνα Κατζομύτη& Σοφία Τσαλουχίδου, Fylatos Publishing.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.