- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Το Smash ‘n Bun έχει γενέθλια και τα γιορτάζει με ένα λαχταριστό τρίμηνο event
Τρεις διάσημοι σεφ φτιάχνουν το δικό τους μοναδικό μπέργκερ
![Δημήτρα Μέττου Δημήτρα Μέττου](/images/120x120/3/jpg/files/2023-12-08/dim.jpg)
![Smash ‘n Bun Smash ‘n Bun](/images/1074x600/jpg/files/2024-01-12/289619616_400107002084861_5392433322884181483_n.jpg)
Το street food εστιατόριο Smash 'n Bun κλείνει 3 χρόνια και μας προτείνει τα signature burgers τριών εξαιρετικών ελλήνων σεφ
Όταν το Smash ‘n Bun άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2021 στην καρδιά του Κολωνακίου ο έρωτας με το κοινό υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο εξαιρετικός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου υπέγραφε τις street food δημιουργίες του, δηλαδή ακαταμάχητα μπέργκερ που το αθηναϊκό κοινό λάτρεψε με τη πρώτη ματιά (…δαγκωνιά). Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστά τα μπέργκερ του Smash ‘n Bun είναι η τεχνική «smashing», το μπιφτέκι δηλαδή πιέζεται καθώς ψήνεται δημιουργώντας έτσι μια καραμελωμένη (άκρως απολαυστική) κρούστα, κι ύστερα «ξαπλώνει» ανάμεσα σε δυο αφράτα ψωμάκια πατάτας, παρέα με βιολογικό τσένταρ, μαρούλι, πίκλες και ωραίες σάλτσες.
![Smash ‘n Bun Smash ‘n Bun](/images/w734/jpg/files/2024-01-12/290137003_400123932083168_7481277969579056832_n.jpg)
Φέτος το Smash ‘n Bun κλείνει τα τρία του χρόνια και τα γιορτάζει με ένα event που θα κρατήσει τρεις μήνες. Τρεις βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα δημιουργήσουν από ένα signature burger ο καθένας, που μπορούμε να απολαμβάνουμε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο.
Το νόστιμο event ξεκινάει από τα μέσα Ιανουαρίου με τον δημοφιλή Άνταμ Κοντοβά (Ex Machina) που προτείνει μπέργκερ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, μαζί με τσένταρ, τυροκαυτερή, ντομάτα, γαλλική σαλάτα, τραγανό κρεμμύδι και kimchi, και σίγουρα είναι μια ωδή στην τάση του σεφ να συνδυάζει ευρωπαϊκές και ασιατικές γεύσεις πάντοτε με απλό και νόστιμο τρόπο.
![Smash ‘n Bun Smash ‘n Bun](/images/w734/jpg/files/2024-01-12/249770737_248376060641647_1233438802877449850_n.jpg)
Συνεχίζοντας τον Φεβρουάριο, ο φημισμένος Έκτορας Μποτρίνι (Botrini’s) ετοιμάζει ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά, αφιερωμένο στην κερκυραϊκή καταγωγή του, και εμπνευσμένο από την παστιτσάδα (την πιο γνωστή σπεσιαλιτέ του νησιού).
To γευστικό «πάρτι» θα κλείσει τον Μάρτιο ο βραβευμένος Βασίλης Μουρατίδης (Moldee Θεσσαλονίκη) με το μπέργκερ «Caprese», εμπνευσμένο από την ομώνυμη ιταλική σαλάτα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάλτσα πέστο, ρόκα, τηγανιτή μοτσαρέλα και μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα ενώνονται σε ένα απολαυστικό μπέργκερ (που ανυπομονούμε να καταβροχθίσουμε). Και τα τρία limited edition μπέργκερ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Γενάρη και μπορείτε να τα απολαύσετε επιτόπου ή και με παράδοση κατ’ οίκον μέσω της Wolt.
![Smash ‘n Bun Smash ‘n Bun](/images/w734/jpg/files/2024-01-12/296181772_421782296583998_8276394965550726496_n.jpg)
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, 2107249802, καθημερινά 13:00-00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.