- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Smash ‘n Bun έχει γενέθλια και τα γιορτάζει με ένα λαχταριστό τρίμηνο event
Τρεις διάσημοι σεφ φτιάχνουν το δικό τους μοναδικό μπέργκερ
Το street food εστιατόριο Smash 'n Bun κλείνει 3 χρόνια και μας προτείνει τα signature burgers τριών εξαιρετικών ελλήνων σεφ
Όταν το Smash ‘n Bun άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2021 στην καρδιά του Κολωνακίου ο έρωτας με το κοινό υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο εξαιρετικός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου υπέγραφε τις street food δημιουργίες του, δηλαδή ακαταμάχητα μπέργκερ που το αθηναϊκό κοινό λάτρεψε με τη πρώτη ματιά (…δαγκωνιά). Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστά τα μπέργκερ του Smash ‘n Bun είναι η τεχνική «smashing», το μπιφτέκι δηλαδή πιέζεται καθώς ψήνεται δημιουργώντας έτσι μια καραμελωμένη (άκρως απολαυστική) κρούστα, κι ύστερα «ξαπλώνει» ανάμεσα σε δυο αφράτα ψωμάκια πατάτας, παρέα με βιολογικό τσένταρ, μαρούλι, πίκλες και ωραίες σάλτσες.
Φέτος το Smash ‘n Bun κλείνει τα τρία του χρόνια και τα γιορτάζει με ένα event που θα κρατήσει τρεις μήνες. Τρεις βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα δημιουργήσουν από ένα signature burger ο καθένας, που μπορούμε να απολαμβάνουμε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο.
Το νόστιμο event ξεκινάει από τα μέσα Ιανουαρίου με τον δημοφιλή Άνταμ Κοντοβά (Ex Machina) που προτείνει μπέργκερ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, μαζί με τσένταρ, τυροκαυτερή, ντομάτα, γαλλική σαλάτα, τραγανό κρεμμύδι και kimchi, και σίγουρα είναι μια ωδή στην τάση του σεφ να συνδυάζει ευρωπαϊκές και ασιατικές γεύσεις πάντοτε με απλό και νόστιμο τρόπο.
Συνεχίζοντας τον Φεβρουάριο, ο φημισμένος Έκτορας Μποτρίνι (Botrini’s) ετοιμάζει ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά, αφιερωμένο στην κερκυραϊκή καταγωγή του, και εμπνευσμένο από την παστιτσάδα (την πιο γνωστή σπεσιαλιτέ του νησιού).
To γευστικό «πάρτι» θα κλείσει τον Μάρτιο ο βραβευμένος Βασίλης Μουρατίδης (Moldee Θεσσαλονίκη) με το μπέργκερ «Caprese», εμπνευσμένο από την ομώνυμη ιταλική σαλάτα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάλτσα πέστο, ρόκα, τηγανιτή μοτσαρέλα και μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα ενώνονται σε ένα απολαυστικό μπέργκερ (που ανυπομονούμε να καταβροχθίσουμε). Και τα τρία limited edition μπέργκερ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Γενάρη και μπορείτε να τα απολαύσετε επιτόπου ή και με παράδοση κατ’ οίκον μέσω της Wolt.
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, 2107249802, καθημερινά 13:00-00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.