- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Φημίζεται για την εξαιρετική κουζίνα του. Αυτή τη φορά ετοιμάζει ένα γεύμα αλλιώτικο από τα άλλα, πίσω από το οποίο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία.
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το Aleria θα είναι ανοιχτό από τις 13:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, διοργανώνοντας ένα «Eat & Drink For A Good Cause» για να στηρίξει με το δικό του τρόπο έναν πολύ δικό του άνθρωπο που περνά δύσκολες στιγμές.
Για εκείνη τη μέρα ο εξαιρετικός σεφ του εστιατορίου Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει special πιάτα της αστικής κουζίνας, τα οποία θα συνοδεύονται από τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Καριπίδη (Sauvignon ’13 και Merlot ’11).
Η όρεξη ανοίγει με πολίτικη σαλάτα με καπνιστό ορτύκι, συνεχίζεται με μπακαλιάρο σε κουρκούτι με αθηναϊκή μαγιονέζα και σαλάτα με κοκκινογούλια και ολοκληρώνεται με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι μπρεζέ με σπαστή πατάτα. Για το τέλος, υπάρχει κρέμα ελληνικού καφέ (καραμελωμένο τσουρέκι με παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού μανταρίνι). Το μενού έχει €35/άτομο και όλα τα έσοδα από αυτή την ημέρα θα διατεθούν στον καλό σκοπό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.