Θεματα

10 χρόνια περάσανε… Μάνη Μάνη

Το καλό εστιατόριο κλείνει την πρώτη του δεκαετία

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι γεύσεις που δημιουργεί ο Αλέξανδρος Φουρούλης στο φημισμένο του εστιατόριο στη σκιά του ιερού βράχου, μετράνε πλέον δέκα χρόνια. Ήσυχο και χαμηλών τόνων, παρά την κοσμοπολίτικη θέση του (βλ. Ακρόπολη), βλέπει τα παραδοσιακά πιάτα της Μάνης με μια σύγχρονη ματιά. Μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να γίνει αγαπημένος προορισμός όχι μόνο των Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Η κουζίνα του έχει βραβευτεί και παινευτεί πολλές φορές. Η σημαντικότερη διάκριση ίσως είναι αυτή των New York Times που το συμπεριέλαβαν στη λίστα του βιβλίου «The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe. Σε αυτό, η εφημερίδα, πρότεινε τα καλύτερα εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Το Μάνη Μάνη, ήταν ανάμεσά τους.

n

Και το Trip Advisor όμως, χαρίζει στο Μάνη Μάνη το Certificate of Ecxellence τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ πρόσφατα το κατέταξε –βάση των κριτικών των επισκεπτών που σχολιάζουν στο Trip Advisor-, ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Με όλα αυτά, θυμηθήκαμε ότι το Μάνη Μάνη έχει πράγματι υπέροχα πιάτα τα οποία μάλιστα συχνά ανανεώνει. Αυτή την σεζόν σερβίρει χοιρινό σελινάτο με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος, μαζί με άγρια χόρτα και σάλτσα από το ζωμό του, «τσούχτες» (παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο) με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αυγό και τόσα ακόμα, όλα τους να υπενθυμίζουν ότι οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας κρύβουν γευστικά θαύματα.

Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180