Οι γεύσεις που δημιουργεί ο Αλέξανδρος Φουρούλης στο φημισμένο του εστιατόριο στη σκιά του ιερού βράχου, μετράνε πλέον δέκα χρόνια. Ήσυχο και χαμηλών τόνων, παρά την κοσμοπολίτικη θέση του (βλ. Ακρόπολη), βλέπει τα παραδοσιακά πιάτα της Μάνης με μια σύγχρονη ματιά. Μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να γίνει αγαπημένος προορισμός όχι μόνο των Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Η κουζίνα του έχει βραβευτεί και παινευτεί πολλές φορές. Η σημαντικότερη διάκριση ίσως είναι αυτή των New York Times που το συμπεριέλαβαν στη λίστα του βιβλίου «The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe. Σε αυτό, η εφημερίδα, πρότεινε τα καλύτερα εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Το Μάνη Μάνη, ήταν ανάμεσά τους.
Και το Trip Advisor όμως, χαρίζει στο Μάνη Μάνη το Certificate of Ecxellence τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ πρόσφατα το κατέταξε –βάση των κριτικών των επισκεπτών που σχολιάζουν στο Trip Advisor-, ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Με όλα αυτά, θυμηθήκαμε ότι το Μάνη Μάνη έχει πράγματι υπέροχα πιάτα τα οποία μάλιστα συχνά ανανεώνει. Αυτή την σεζόν σερβίρει χοιρινό σελινάτο με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος, μαζί με άγρια χόρτα και σάλτσα από το ζωμό του, «τσούχτες» (παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο) με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αυγό και τόσα ακόμα, όλα τους να υπενθυμίζουν ότι οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας κρύβουν γευστικά θαύματα.
Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.