- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Breadman The Project: Ένας νέος μετά-φούρνος στη γειτονιά του Παγκρατίου
Micro-bakery, brunch και μπαρ, όλα μαζί στη νεότερη προσθήκη της πιο hot αθηναϊκής γειτονιάς
![Δημήτρα Μέττου Δημήτρα Μέττου](/images/120x120/3/jpg/files/2023-12-08/dim.jpg)
![Breadman Breadman](/images/1074x600/jpg/files/2023-12-22/clipboard.jpg)
Το Breadman έχει μόλις ενάμιση μήνα που άνοιξε και προσφέρει νοστιμότατο πρωινό, σάντουιτς κι υπέροχα ψωμιά
Όταν ένας μάγειρας κι ένας bartender συνδύασαν τις ιδέες τους για ένα νέο και δημιουργικό μαγαζί, γεννήθηκε το Breadman-The Project, το νέο micro-bakery του Παγκρατίου που έχει ενθουσιάσει το κοινό από τον Οκτώβριο, όταν κι άνοιξε τις πόρτες του. Ο Γιώργος και ο Δημήτρης, παιδικοί φίλοι και συμμαθητές από την Αμφιλοχία, θέλησαν να βρουν μια καινούργια ιδέα, ένα στέκι που θα μπορούσε να συνδυάσει καφέ, cocktails και φαγητό, αλλά με πρωταγωνιστή το ποιοτικό προζυμένιο ψωμί. «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept, για αυτό το ονομάσαμε ‘Project’. Είναι ένα πείραμα», μας λέει ο Γιώργος, μάγειρας και παθιασμένος με το καλό ψωμί.
Στο κατάστημα, που θυμίζει νεοϋορκέζικο μπαρ με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τον χαμηλό φωτισμό, θα βρεις άπειρες επιλογές αρτοποιείου, η μια πιο δημιουργική από την άλλη και όλες τους με πρωταγωνιστή το καλό προζύμι 24ωρης ωρίμανσης. Το ψωμί και οι χειροποίητες ζύμες του αναδεικνύονται σε ένα πρωτότυπο brunch και all-day menu με πιάτα που παντρεύουν την αρτοποιία με τη σύγχρονη γαστρονομία και πλαισιώνονται από specialty καφέ, επιλεγμένα ιταλικά κρασιά και δροσερά κοκτέιλ.
![Breadman Breadman](/images/w734/jpg/files/2023-12-22/1000006722.jpg)
Πεντανόστιμα πιάτα brunch, σε γενναίες και χορταστικές μερίδες, όπως τα eggs royale με προζυμένιο κουλούρι, αυγά ποσέ, σολομό και κρέμα αβοκάντο, το sweet French toast με κρέμα bavaroise, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και berries σε brioche ή το chicken French toast (μια παραλλαγή του αμερικάνικου πρωινού chicken and waffles) με παναρισμένο κοτόπουλο, καπνιστό σφένδαμο, πικάντικη σάλτσα και αυγό μάτι σε ψωμάκι brioche. Εκτός του brunch θα βρεις επίσης λαχταριστά σάντουιτς, ιταλικά πανίνι, κρουασάν και πολωνική babka γεμιστή με σοκολάτα, πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο, γεμιστές φοκάτσιες και burger με dry aged κιμά. Από τα best sellers του Breadman είναι τα cinnamon rolls του, στρουμπουλά και κολασμένα με το λαχταριστό τους γλάσο. Μην ξεχάσεις, επίσης, να δοκιμάσεις τις χειροποίητες πίτες ψημένες στον ξυλόφουρνο. Φρόντισε μόνο να τις «αρπάξεις» όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα!
![Breadman Breadman](/images/w734/jpg/files/2023-12-22/1000006161.jpg)
Ο «άσος» του καταστήματος, πάντως, είναι τα ψωμιά του. Μαθαίνω πως το «μικρόβιο» για το σωστό προζύμι τους το μετέδωσε ο φίλος και συνεργάτης Δημήτρης Φραγκογιάννης. Από τις 7:00 αρχίζουν να βγαίνουν τα ολόφρεσκα καρβέλια με δημιουργικές γεύσεις που ο Γιώργος ζυμώνει από τις 5:00 το πρωί και μετά αφήνει να ωριμάσουν. Πολύσπορο, ολικής, σταρένιο, με καλαμπόκι, οι επιλογές είναι άπειρες. Δοκίμασε οπωσδήποτε αυτό με τον εσπρέσο και τη σοκολάτα, το άλλο με τον κουρκουμά και τη μουστάρδα ή το απλό. Όλα τους είναι εξίσου νόστιμα και φυσικά φρέσκα.
«Το ψωμί είναι η βασικότερη τροφή του ανθρώπου», μας λένε, «και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο προϊόν». Ήδη το μαγαζί έχει αποκτήσει τακτικούς πελάτες «της γειτονιάς», από τους οποίους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία λένε πως τους θυμίζει το αυθεντικό χωριάτικο ψωμί με το οποίο μεγάλωσαν.
![Breadman Breadman](/images/w734/jpg/files/2023-12-22/1000006838.jpg)
Μέσα στις μέρες των γιορτών, όπως μας είπαν, θέλουν να επεκτείνουν το ωράριο και τις βραδινές ώρες (για τώρα θα το βρεις ανοιχτό 7:00-17:00), με την προσθήκη μιας λίστας από classic cocktails, απεριτίφ και ιταλικών κρασιών τα οποία θα συνοδεύουν με finger food, πίτσες και μικρά πανίνι. Ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη του Breadman –TheProject και να το τιμήσουμε κάθε φορά που κάνουμε τη βόλτα μας στο Παγκράτι.
Breadman-The Project, Φορμίωνος 12 και Μονής Σέκου, Παγκράτι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.