9 ζαχαροπλαστεία με τέλεια χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ο φούρνος του Ρεμούνδου: Στο ίδιο σηµείο, η ίδια οικογένεια 70 χρόνια τώρα!

Από το 1953 στην οδό Κυψέλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο φούρνος του Ρεμούνδου
Ο φούρνος του Ρεμούνδου
Ο φούρνος του Ρεμούνδου
Ο φούρνος του Ρεμούνδου

Στον φούρνο του Ρεμούνδου, στην Κυψέλη, θα βρεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και φοβερό ψωμί

Οι γνώστες του καλού και παραδοσιακού της πόλης ξέρουν ότι ένα κουτί µπουκίτσες µελοµακάρονα µε γνήσιο θυµαρίσιο µέλι ή ένα κουτί κουραµπιεδάκια µε µυρωδάτο αιγοπρόβειο βούτυρο από τον Ρεµούνδο ισοδυναµεί µε εκλεκτό δώρο για κέρασµα τις ηµέρες των γιορτών. Ο φούρνος βρίσκεται στη γωνία Κυψέλης 37 και κρατάει το όνοµα και την ποιότητά του από το 1953, που µεγαλούργησε ο παππούς των σηµερινών ιδιοκτητών, ο Γρηγόρης Ρεµούνδος.

Εδώ δεν θα βρεις extreme νεωτερισµούς, αλλά µία όαση παραδοσιακής αρτοποιίας όπως τη θυµάσαι πιθανά από τα µικράτα σου. Θα µπεις µέσα και θα νιώσεις τη ζεστασιά των µοσχοµυριστών που ξεφουρνίζονται. Κάθε µέρα ζυµώνουν πάνω από 15 κωδικούς σε ψωµάκι άριστης διατροφικής αξίας µε
εκλεκτά άλευρα, ολικής, σίκαλης, κριθαριού, µε προζύµι, αργής ωρίµανσης και ό,τι πιο εκλεκτό µπορείς να φανταστείς. Οι πρώτες ύλες είναι αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Αυτές τις ηµέρες βγάζουν και τη φηµισµένη Ζακυνθινή Κουλούρα. Ένα ψωµί αλλιώτικο, εορταστικό, µε φρούτα, ξύσµα µανταρινιού και πορτοκαλιού, σταφίδες, καρύδια, γλυκάνισο, κανέλα και γαρύφαλλο. Χωρίς ίχνος ζωικής πρωτεΐνης, ιδανικό και για σένα της vegan διατροφής, θα είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα εορταστικά τραπέζια σου.

Θα βρεις ακόµα παραδοσιακό Χριστόψωµο ή Βασιλοκουλούρα τις παραµονές. Και µη χάσεις τη βασιλόπιτα: σε τρεις γευστικότατες εκδοχές, κέικ πορτοκαλιού, κέικ µε καρύδι ή τσουρέκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου