5 μυστικά για το βούτυρο
Πώς φτιάχνουμε καθαρό βούτυρο, πώς το λιώνουμε χωρίς να το κάψουμε και να μυρίσει, πώς το διατηρούμε;
Μίξερ #2: Ζητήσαμε από τους ειδικούς της Lurpak να μοιραστούν μυστικά για το βούτυρο
- Όταν χρησιμοποιούμε βούτυρο για κέικ, μπισκότα ή για κάθε σχεδόν συνταγή, πρέπει να το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου – εκτός και αν η συνταγή τονίζει το αντίθετο, όπως π.χ. στα ζυμάρια.
- Όταν λιώνουμε το βούτυρο προσέχουμε να είναι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια. Στόχος μας φυσικά είναι να μην το κάψουμε. Αυτό το πετυχαίνουμε καλύτερα στα μικροκύματα και με τη μέθοδο μπεν μαρί.
- Για να φτιάξουμε καθαρό και λιωμένο βούτυρο, δηλαδή liquide clarifier, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε σε ένα ημικυκλικό μεταλλικό μπολ και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό (δηλαδή μπεν μαρί) σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Με μια κουτάλα παίρνουμε όλο το καθαρό βούτυρο και το αποσύρουμε από την κατσαρόλα μέχρι να φτάσουμε στο μέρος που συναντάμε το λευκό γάλα. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε.
- Ώρα να μιξάρουμε! Μία ωραία αλοιφή για το ζεστό ψωμί είναι το ακόλουθο. Χτυπήστε στο μίξερ: 500 γρ. μέλι, 250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι. Διατηρήστε το μείγμα σε ένα βάζο.
- Το βούτυρο πρέπει να διατηρείται πάντα τυλιγμένο στη συσκευασία του ή σε ένα τελείως κλειστό σκεύος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.