- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
5 μυστικά για το βούτυρο
Πώς φτιάχνουμε καθαρό βούτυρο, πώς το λιώνουμε χωρίς να το κάψουμε και να μυρίσει, πώς το διατηρούμε;
Μίξερ #2: Ζητήσαμε από τους ειδικούς της Lurpak να μοιραστούν μυστικά για το βούτυρο
- Όταν χρησιμοποιούμε βούτυρο για κέικ, μπισκότα ή για κάθε σχεδόν συνταγή, πρέπει να το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου – εκτός και αν η συνταγή τονίζει το αντίθετο, όπως π.χ. στα ζυμάρια.
- Όταν λιώνουμε το βούτυρο προσέχουμε να είναι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια. Στόχος μας φυσικά είναι να μην το κάψουμε. Αυτό το πετυχαίνουμε καλύτερα στα μικροκύματα και με τη μέθοδο μπεν μαρί.
- Για να φτιάξουμε καθαρό και λιωμένο βούτυρο, δηλαδή liquide clarifier, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε σε ένα ημικυκλικό μεταλλικό μπολ και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό (δηλαδή μπεν μαρί) σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Με μια κουτάλα παίρνουμε όλο το καθαρό βούτυρο και το αποσύρουμε από την κατσαρόλα μέχρι να φτάσουμε στο μέρος που συναντάμε το λευκό γάλα. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε.
- Ώρα να μιξάρουμε! Μία ωραία αλοιφή για το ζεστό ψωμί είναι το ακόλουθο. Χτυπήστε στο μίξερ: 500 γρ. μέλι, 250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι. Διατηρήστε το μείγμα σε ένα βάζο.
- Το βούτυρο πρέπει να διατηρείται πάντα τυλιγμένο στη συσκευασία του ή σε ένα τελείως κλειστό σκεύος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.