Θεματα

Φάρμα Λαφιωτάκη: Εκτροφή πιστοποιημένου ελληνικού μαύρου χοίρου

Μια φάρμα-υπόδειγμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάρμα Λαφιωτάκη

Η φάρμα Λαφιωτάκη εκτρέφει 100% ελληνικό μαύρο χοίρο σε ιδιόκτητη έκταση κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα

Μια φάρμα-υπόδειγμα: ιδανικό και άνετο περιβάλλον για τα ζώα που εκτρέφει, με την τροφή που χρειάζονται. Η Φάρμα Λαφιωτάκη από το 2015 εκτρέφει στην ιδιόκτητη, πολλών στρεμμάτων, έκτασή της, σε υψόμετρο 750 μέτρων, κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, 100% ελληνικό μαύρο χοίρο, πιστοποιημένο από το κέντρο γενετικής βελτίωσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τι τρώνε; Κυρίως τα αγαπημένα τους βελανίδια, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στον περιφραγμένο χώρο της φάρμας και είναι αυτά που τους χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά.

Φάρμα Λαφιωτάκη

Οι άνθρωποι της Φάρμας Λαφιωτάκη λένε ότι η αγάπη τους για τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία τείνουν να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου και να θυσιαστούν στο βωμό της μαζικής εστίασης, τους οδήγησε να δημιουργήσουν τη φάρμα τους.

Φάρμα Λαφιωτάκη

Όσο για τον ελληνικό μαύρο χοίρο έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ο χοίρος που γνωρίζουμε από την Οδύσσεια, ενώ πρόκειται για το ίδιο είδος που πήρε μαζί του ο Μέγας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του στην Ασία. Οι Έλληνες μετέφεραν τον μαύρο χοίρο και στις αποικίες της Νότιας Ιταλίας και Σικελίας και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πασίγνωστο prosciutto. Και ακόμα ένα πολύ γνωστό αλλαντικό, το ιβηρικό χαμόν (jamon iberico) προέρχεται από τη σπάνια, πλέον, αυτή η φυλή. Και να θυμάστε: εκτός από την εξαιρετική του γεύση, ο μαύρος χοίρος περιέχει από τα πιο ισορροπημένα ζωικά λίπη, έχοντας Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Φάρμα Λαφιωτάκη

Λευκό Αιτωλοακαρνανίας, 2291072205, 6944169075, www.farmalafiotaki.com, Facebook lafiotakisfarm, Instagram lafiotakis_farm_

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.