Θεματα

Ο Gianluca Guglielmi στην κουζίνα της Fuga!

Αυθεντικά ιταλικά πιάτα μόνο για δύο μέρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82624-166524.jpg

Μια ωραία έκπληξη θα περιμένει όσους επισκεφθούν σήμερα και αύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) τη Fuga. Εδώ, και μόνο για αυτές τις δύο μέρες, μαγειρεύει ο διάσημος Ιταλός σεφ Gianluca Guglielmi, που έχει επιμεληθεί το μενού πολλών κορυφαίων εστιατορίων στην Ιταλία.

Για δύο μέρες λοιπόν, το a la carte menu της Fuga, εμπλουτίζεται με παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Φρέσκα ζυμαρικά, νιόκι, ραβιόλι, τα φημισμένα lasagne ragu al Bolognese και cotoletta di vitello alla Milanese, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα.

Αναλυτικά το μενού: fritto misto di verdure e salsa di yogurt alle erbe (τηγανιτά λαχανικά και σάλτσα γιαούρτι με μυρωδικά), insalata del ghiaccio, pomodorini appassiti, pancetta e gorgonzola (σαλάτα με iceberg, σπιτική λιαστή ντομάτα, τραγανή πανσέτα, κρουτόν και σάλτσα gorgonzola), raviolia formaggio (ραβιόλι τυριών με ξύσμα λεμόνι, βούτυρο και φρέσκο δυόσμο), cotoletta alla Milanese (χοιρινό καρέ με μικρές πατάτες φούρνου) και semifreddo al croccante (ιταλικό σεμιφρέντο με καραμελωμένα αμύγδαλα και πικρή σάλτσα πορτοκάλι). Το γεύμα έχει €30/άτομο και οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Κόκκαλη 1 (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής), 210 7242979 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.