- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Melissa Χρυσή Επιλογή: Τα αγαπήμενα μακαρόνια της παρέας σε 9 διαφορετικούς κωδικούς και ξεχωριστή γεύση
Τώρα που στην ηλικία μου έβαλα μπροστά τον αριθμό τρία ή καλύτερα μπήκα στα πρώτα –άντα, όπως λένε και οι περισσότεροι, δεν μπορώ να κάνω με άνεση όσα πράγματα έκανα πιο μικρός αφού ο χρόνος μοιράζεται πια σε περισσότερες υποχρεώσεις. Αυτό που μου έχει λείψει πιερισσότερο είναι να μαζευόμαστε με τους φίλους και τις φίλες μου σπίτι, να βλέπουμε ταινίες, να παίζουμε επιτραπέζια, να συζητάμε ατέρμονα για ασήμαντα-σημαντικά πράγματα και φυσικά να τρώμε μακαρόνια, τα οποία αποτελούν διαχρονικά το αγαπημένο φαγητό της παρέας όταν μαζεύεται.
Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι συνδεδεμένα με το λεγόμενο «θαύμα των γιορτών» και είναι στο μυαλό των περισσότερων ως η εποχή που όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι, εδώ και καιρό έχω καλέσει τους φίλους μου στο σπίτι για να θυμηθούμε τα παλιά. Μια βραδιά μακριά από υποχρεώσεις και άγχη της καθημερινότητας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι μερικές φορές αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να τα ξεχάσουμε όλα. Φυσικά, θα μαγειρέψω και μία νεα συνταγή, που είδα στο YouTube πρόσφατα, φτιάχνοντας τα αγαπήμενα μου μακαρόνια Melissa Χρυσή Επιλογή, τα οποία συντροφεύουν όλες τις όμορφες στιγμές μας από το 1947.
Γιατί φτιάχνουμε μακαρόνια θα ρωτήσουν πολλοί. Πέρα από τους προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με τις ικανότητες μου στην κουζίνα και το ότι γνωρίζομαι με τους φίλους μου από τα φοιτητικά χρόνια, οπότε πάντα αναζητούσαμε κάτι οικονομικό, πλέον με τα μακαρόνια Melissa Χρυσή Επιλογή δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολύ για να φτιάξεις κάτι. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από επιλογές στα ζυμαρικά για όλους που δίνουν όλα την καλύτερη γευστική εμπειρία.
Πώς γίνεται αυτό; Τα μακαρόνια πριν σερβιριστούν στο πιάτο μας και μας χαρίσουν αυτή την ευχαρίστηση, περνάνε μία διαδικασία εξίσου σημαντική με το μαγείρεμα και τη σάλτσα που θα επιλέξουμε να τα συνοδεύσουμε. Τα Melissa Χρυσή Επιλογή χρησιμοποιούν τον καρπό από την καρδιά του σιταριού, το οποίο είναι το καλύτερο μέρος και δίνει πιο ποιοτικό σιμιγδάλι. Το σιτάρι επιλέγεται και αυτό προσεκτικά από τους σιτοβολώνες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν μεγάλη παράδοση στα ζυμαρικά.
Ναι, αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν στα αλήθεια να κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Όντας μεγάλος μακαρονάς, από μικρό παιδί, έχω δοκιμάσει και μαγειρέψει πολλά μακαρόνια, όμως η Melissa Χρυσή Επιλογή δίνει το 100% σε αυτό το κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό. Η καρδιά του σιταριού δίνει στα ζυμαρικά άρωμα τραγανού, φρεσκοψημένου ψωμιού και μια ήπια γλυκιά βουτυρένια γεύση. Επίσης, αυτή η διαδικασία δίνει στα ζυμαρικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, ιδανική υφή και εξαιρετικό κράτημα (al dente).
Στους φίλους μου δεν αρέσει μόνο ένα είδος μακαρονιού και για να τους ικανοποιήσω πρέπει να υπάρχει ποικοιλία ζυμαρικών πάνω στο τραπέζι. Η Melissa Χρυσή Επιλογή δίνει λύση και σε αυτό με εννιά διαφορετικούς κωδικούς ζυμαρικών. Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις σε λιγκουίνι, σπαγγετίνι Νο10, σπαγγετόνι Νο6, κριθαράκι μέτριο, πέννες ριγέ, πλεξούδες, ριγκατόνι, στριφτό και λαζάνια με αυγά.
Το 2023, ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην σκέφτεσαι την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει μπει και στο δικό μας τραπέζι, λοιπόν, η συζήτηση για το περιβάλλον και το μέλλον της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας περισσότερες green επιλογές. Πάντα πίστευα και πιστεύω πως το να χρησιμοποιούμε πιο οικολογικά προιόντα μέσα στη μέρα μας είναι κάτι που οφείλουμε να το κάνουμε όλοι. Μόνο με το αίσθημα ευθύνης, μπορούμε να «ανακουφίσουμε» λίγο τον πλανήτη μας. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μαγειρεύω πάντα με τα Melissa Χρυσή Επιλογή. Τα αγαπημένα μου μακαρόνια είναι συσκευασμένα σε χάρτινη οικολογική συσκευασία με την πιστοποίηση FSC. Αυτό διασφαλίζει ότι όλες οι πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιηθεί προέρχονται από ελεγχόμενους πόρους και υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση.
Το κακό σημείο της βραδιάς είναι όταν οι φίλοι μου θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, θα επιστρέψω στην πραγματικότητα των υποχρέωσεων και της καθημερινότητας. Αυτές οι ώρες μαζί τους με φέρνουν και πάλι στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που όλα φαινόντουσαν λίγο πιο εύκολα και ξέγνοιαστα. Αυτό που με γεμίζει όμως είναι πως με τα μακαρόνια Melissa Χρυσή Επιλογή θα φύγουν γεμάτοι υπέροχες γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις.
Γι΄αυτό είναι και τα μακαρόνια της παρέας μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.