- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έχεις κοιλιοκάκη; Σου έχω το βιβλίο μαγειρικής σου
Ο chef patissier Μαρίνος Κοσμάς έγραψε το βιβλίο που θα κάνει τη ζωή σου νόστιμη
Ο chef patissier Μαρίνος Κοσμάς κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που θα επιστρέψει τη γεύση σε όσους δεν μπορούν να φάνε τα πάντα
Ο Μαρίνος Κοσμάς έκανε για 10 χρόνια το γύρο του κόσμου, σαν chef patissier σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του πλανήτη. Όταν κάποτε αποφάσισε να ολοκληρώσει το ταξίδι του Οδυσσέα, η επιστροφή στην Ιθάκη έκρυβε για κείνον μια δυσάρεστη έκπληξη και έναν προσωπικό Γολγοθά. Το 2015 διαγνώστηκε με κοιλιοκάκη, η οποία συνεπάγεται αυστηρή αποχή από τη γλουτένη και εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι σημαίνει αυτό για έναν ζαχαροπλάστη καριέρας. Μέσα από το πρόβλημά του, ο Μαρίνος γνώρισε ανθρώπους που τον βοήθησαν αλλά και πολύ κόσμο από την όχθη της αρρώστιας του. Ήρθε κοντά στο πρόβλημα του παιδιού που απαγορεύεται να αγγίξει μια τούρτα, ένα μπισκότο, μια πίτσα ή ένα κρουασάν, στο δράμα της οικογένειας που στερείται και το ψωμί όταν πάσχει ένα μέλος της, έζησε από κοντά-αυτός, ένα παιδί της υψηλής γαστρονομίας και της γεύσης-την εμπειρία της άνοστης, αδιάφορης διατροφής, που μυρίζει αρρώστια και έχει τη γεύση της στέρησης. Είχε, όμως, το πρόβλημα, είχε και το όπλο να το νικήσει: την τέχνη του!
Χρόνια γεμάτα πειράματα με καινούργιες για κείνον πρώτες ύλες, δοκιμές νοστιμιάς και να ’σου, ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο πιστοποιημένο αρτο-ζαχαροπλαστείο ειδικής διατροφής. Γλυκά εντυπωσιακά στην όψη και τη γεύση, κλασικές συνταγές προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, κάθε λογής κέικ και κουλουράκι, ψωμιά σε διαφορετικές ποικιλίες και από κει ως την επιτυχία πολύ κοντινός ο δρόμος, σε μια εποχή που υποφέρει τόσο πολύ από διατροφικές διαταραχές. Για τους πελάτες του είναι γκουρού και Θεός, οι νοστιμιές του φεύγουν αεροπορικά για κάθε σημείο της Ελλάδας και του κόσμου, τόσοι άνθρωποι που του χρωστούν την επιστροφή σε μια διαφορετική αλλά πεντανόστιμη κανονικότητα.
Ο Μαρίνος θα μπορούσε να κρατήσει τα μυστικά της τεράστιας έρευνάς του επτασφράγιστο μυστικό, να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά και να αναγκάσει όποιον το έχει ανάγκη, να γίνει πελάτης της επιχείρησής του. Όμως, γνωρίζοντας από μέσα το τεράστιο πρόβλημα, περνά στο επόμενο στάδιο. Και κάπως έτσι, μόλις κυκλοφόρησε καυτό σαν κρουσανάκι που βγαίνει από το φούρνο, το βιβλίο του «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη». Με υπέροχες φωτογραφίες του Γιώργου Μυριαγκού, το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες όπως Πρωινό για όλους, Κυριακάτικο τραπέζι, Βραδιές με φίλους, Σνακ για το σχολείο και το γραφείο, Street Food, Ρομαντικό Δείπνο.
Μια ολοκληρωμένη πρόταση για να φέρεις στα μέτρα της ανάγκης ψωμιά, πίτσες και μακαρονάδες, μπέργκερς, σουβλάκια και χοτ-ντογκ, τούρτες, πίτες, κέικ και σμούθις. Μια αναλυτική εισαγωγή ρίχνει άπλετο φως σε κάθε επιτρεπτό υλικό, αλεύρια και γλυκαντικές ουσίες, σου εξηγεί τη χρήση, τη διαχείριση και τις επιτρεπτές ποσότητες, για να μην μπεις στην κουζίνα ξυπόλυτος στ’ αγκάθια. Επιτέλους, ένα νέο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, γεμάτο γεύση και χρώμα, συνταγές που αποκλείουν τη θλίψη και μπορούν να μοιραστούν όλοι μαζί, αυτοί που έχουν και κείνοι που δεν έχουν το πρόβλημα.
Εκδόσεις: gastronomy essentials
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.