- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Around the table: 40 εστιατόρια της Αθήνας, 40 μενού σε προνομιακή τιμή!
Το επιτυχημένο γαστρονομικό project της Mastercard επιστρέφει
Around the table: 40 εστιατόρια της πόλης προσφέρουν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού σε προσιτή τιμή αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard
Θυμάσαι εκείνο το πολυσυζητημένο εστιατόριο που όλοι στην παρέα θέλετε να επισκεφθείτε; Πόσο καιρό το λέτε; Δεν πειράζει που όλο το αναβάλλετε, γιατί τώρα ήρθε η ιδανική στιγμή για να κάνεις επιτέλους την κράτηση. Βλέπεις, το Around the table, το γαστρονομικό project της Mastercard μόλις επέστρεψε στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Η ιδέα ήρθε από τη χαρά που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από το ίδιο τραπέζι, όταν μοιραζόμαστε όλοι μαζί ένα αλησμόνητο γεύμα, τις αξέχαστες γεύσεις που μόνο οι καλύτεροι σεφ της πόλης μπορούν να μας χαρίσουν. Ακριβώς αυτό θα ζήσουν από τις 9 έως και τις 30 Νοεμβρίου όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard. Σε αυτό το διάστημα 40 αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας θα δημιουργήσουν 40 tailor-made menus με τοπικά υλικά, εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και θα τα προσφέρουν με μέχρι €40/άτομο!
Κι αν δεν ενθουσιαστήκατε ακόμα, ας ρίξουμε μια ματιά στα εστιατόρια… Στη λίστα με τα εστιατόρια που θα δοκιμάσουμε φιγουράρουν από το πιο hot εστιατόριο της σεζόν, το εκπληκτικό Pharaoh του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, μέχρι το βραβευμένο με Bib Gourmand από τον Οδηγό Michelin εστιατόριο Jerár με σεφ τον Χάρη Νικολούζο. Και πόσα ακόμα! Στο Around the table συμμετέχουν και το ιστορικό Βασίλαινας, το Dopios του σεφ Χριστόφορου Πέσκια, ο Tsiftis του Σήφη Μανουσέλη, ακόμα και το Ex Machina, το ολοκαίνουργιο και ήδη talk of the town εστιατόριο του σεφ Άνταμ Κοντοβά. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της Αθήνας, και άρα η τιμή των (μάξιμουμ) €40/άτομο δεν είναι απλά καλή, αλλά σχεδόν… ονειρική!
Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ… Φέτος, στα πλαίσια του Around the table οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις εξής τρεις physical εμπειρίες: 1. ένα γαστρονομικό ταξίδι στις ρίζες της ελληνικής γαστρονομίας στο εστιατόριο Zohós, όπου οι καταξιωμένοι σεφ Σάκης Βενέτης και Χάρης Αντωνόπουλος θα συνδυάσουν αρμονικά την ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας, 2. Ένα μοναδικό γαστρονομικό Masterclass στο Jerár όπου ο σεφ Χάρης Νικολούζος θα παρουσιάσει ένα exclusive tasting menu ενώ παράλληλα θα μας ξεναγήσει στην κερκυραϊκή γαστρονομική παράδοση μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη μαγειρική τέχνη και τη σημασία της πρώτης ύλης και 3. Μία γαστρονομική βραδιά με φυσικά κρασιά στο Pharoh, όπου η διακεκριμένη sommelier του εστιατορίου Paisley Tara Kennett θα μας μυήσει στον κόσμο της φυσικής οινοποίησης όσο ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης θα μας σερβίρει ένα tailor made μενού με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας του.
Μην περιμένεις. Απλώς μπες στο www.aroundthetable.gr και κάνε κράτηση για όλη την παρέα στο εστιατόριο που επιθυμείς. Μην ρωτήσεις καν τους φίλους σου, κάνε τους έκπληξη! Θα σε ευχαριστήσουν αργότερα για την αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσουν…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.