- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Around the table: 40 εστιατόρια της Αθήνας, 40 μενού σε προνομιακή τιμή!
Το επιτυχημένο γαστρονομικό project της Mastercard επιστρέφει
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Around the table Around the table](/images/1074x600/1/jpg/files/2023-11-10/1200x800_natives_articles_woman_souvl_unbrand.jpg)
Around the table: 40 εστιατόρια της πόλης προσφέρουν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού σε προσιτή τιμή αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard
Θυμάσαι εκείνο το πολυσυζητημένο εστιατόριο που όλοι στην παρέα θέλετε να επισκεφθείτε; Πόσο καιρό το λέτε; Δεν πειράζει που όλο το αναβάλλετε, γιατί τώρα ήρθε η ιδανική στιγμή για να κάνεις επιτέλους την κράτηση. Βλέπεις, το Around the table, το γαστρονομικό project της Mastercard μόλις επέστρεψε στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Η ιδέα ήρθε από τη χαρά που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από το ίδιο τραπέζι, όταν μοιραζόμαστε όλοι μαζί ένα αλησμόνητο γεύμα, τις αξέχαστες γεύσεις που μόνο οι καλύτεροι σεφ της πόλης μπορούν να μας χαρίσουν. Ακριβώς αυτό θα ζήσουν από τις 9 έως και τις 30 Νοεμβρίου όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard. Σε αυτό το διάστημα 40 αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας θα δημιουργήσουν 40 tailor-made menus με τοπικά υλικά, εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και θα τα προσφέρουν με μέχρι €40/άτομο!
![Around the table Around the table](/images/w734/jpg/files/2023-11-10/1200x800_natives_articles_man_tattoo_unbrand.jpg)
Κι αν δεν ενθουσιαστήκατε ακόμα, ας ρίξουμε μια ματιά στα εστιατόρια… Στη λίστα με τα εστιατόρια που θα δοκιμάσουμε φιγουράρουν από το πιο hot εστιατόριο της σεζόν, το εκπληκτικό Pharaoh του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, μέχρι το βραβευμένο με Bib Gourmand από τον Οδηγό Michelin εστιατόριο Jerár με σεφ τον Χάρη Νικολούζο. Και πόσα ακόμα! Στο Around the table συμμετέχουν και το ιστορικό Βασίλαινας, το Dopios του σεφ Χριστόφορου Πέσκια, ο Tsiftis του Σήφη Μανουσέλη, ακόμα και το Ex Machina, το ολοκαίνουργιο και ήδη talk of the town εστιατόριο του σεφ Άνταμ Κοντοβά. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της Αθήνας, και άρα η τιμή των (μάξιμουμ) €40/άτομο δεν είναι απλά καλή, αλλά σχεδόν… ονειρική!
![Around the table Around the table](/images/w734/jpg/files/2023-11-10/1200x800_natives_articles_woman_baobun_unbrand.jpg)
Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ… Φέτος, στα πλαίσια του Around the table οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις εξής τρεις physical εμπειρίες: 1. ένα γαστρονομικό ταξίδι στις ρίζες της ελληνικής γαστρονομίας στο εστιατόριο Zohós, όπου οι καταξιωμένοι σεφ Σάκης Βενέτης και Χάρης Αντωνόπουλος θα συνδυάσουν αρμονικά την ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας, 2. Ένα μοναδικό γαστρονομικό Masterclass στο Jerár όπου ο σεφ Χάρης Νικολούζος θα παρουσιάσει ένα exclusive tasting menu ενώ παράλληλα θα μας ξεναγήσει στην κερκυραϊκή γαστρονομική παράδοση μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη μαγειρική τέχνη και τη σημασία της πρώτης ύλης και 3. Μία γαστρονομική βραδιά με φυσικά κρασιά στο Pharoh, όπου η διακεκριμένη sommelier του εστιατορίου Paisley Tara Kennett θα μας μυήσει στον κόσμο της φυσικής οινοποίησης όσο ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης θα μας σερβίρει ένα tailor made μενού με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας του.
![Around the table Around the table](/images/w734/jpg/files/2023-11-10/1200x800_natives_articles_experience_unbrand.jpg)
Μην περιμένεις. Απλώς μπες στο www.aroundthetable.gr και κάνε κράτηση για όλη την παρέα στο εστιατόριο που επιθυμείς. Μην ρωτήσεις καν τους φίλους σου, κάνε τους έκπληξη! Θα σε ευχαριστήσουν αργότερα για την αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσουν…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.