Θεματα

Νήσος 7 Μποφόρ, νέα, ωραία και θυελλώδης

Μια μπύρα κατευθείαν από το Τρίγωνο των Ανέμων (Τήνος, Δήλος, Μύκονος)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά τη σημαντική διάκριση στα βραβεία European Beer Star, όπου η μπύρα Νήσος βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη μπύρα Pilsener στον κόσμο, μια νέα Νήσος κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Το όνομα αυτής, «Νήσος 7 Μποφόρ»!

«Αν δεν ήταν μπύρα», λένε οι δημιουργοί της (σ. σ. η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής), «θα ήταν σφοδρή καταιγίδα στο τρίγωνο των ανέμων μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας».

Η συγκεκριμένη μπύρα λοιπόν, φτιάχτηκε για να ταράξει τα νερά, όπως φανερώνει το θυελλώδες όνομά της και επιβεβαιώνει η περιγραφή της: «Νήσος 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ».Από ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού σε γενναίες ποσότητες, που αντλούν αρώματα από 2 ευγενές λυκίσκους και ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς, η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά, αλλά πίνεται και μόνη της σε ποτήρι κόκκινου κρασιού ή κονιάκ.

n

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μαύρη κορινθιακή σταφίδα (προϊόν υψηλής διατροφική αξίας), χρησιμοποιείται στη ζυθοποίηση, αλλά και η πρώτη φορά που μια μπύρα ωριμάζει πάνω σε ψημένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς (μην ανησυχείτε, για αυτή τη διαδικασία δεν κόβονται δέντρα, καθώς χρησιμοποιείται μόνο ξύλο που προέρχεται από κλαδιά).

Δεν θα αργήσουμε να τη δοκιμάσουμε. Η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών μέσα στις γιορτές, αρχές Δεκεμβρίου 2014.