- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
Νήσος 7 Μποφόρ, νέα, ωραία και θυελλώδης
Μια μπύρα κατευθείαν από το Τρίγωνο των Ανέμων (Τήνος, Δήλος, Μύκονος)
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![82177-165763.jpg 82177-165763.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/11/27/82177-165763.jpg)
Μετά τη σημαντική διάκριση στα βραβεία European Beer Star, όπου η μπύρα Νήσος βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη μπύρα Pilsener στον κόσμο, μια νέα Νήσος κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Το όνομα αυτής, «Νήσος 7 Μποφόρ»!
«Αν δεν ήταν μπύρα», λένε οι δημιουργοί της (σ. σ. η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής), «θα ήταν σφοδρή καταιγίδα στο τρίγωνο των ανέμων μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας».
Η συγκεκριμένη μπύρα λοιπόν, φτιάχτηκε για να ταράξει τα νερά, όπως φανερώνει το θυελλώδες όνομά της και επιβεβαιώνει η περιγραφή της: «Νήσος 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ».Από ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού σε γενναίες ποσότητες, που αντλούν αρώματα από 2 ευγενές λυκίσκους και ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς, η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά, αλλά πίνεται και μόνη της σε ποτήρι κόκκινου κρασιού ή κονιάκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μαύρη κορινθιακή σταφίδα (προϊόν υψηλής διατροφική αξίας), χρησιμοποιείται στη ζυθοποίηση, αλλά και η πρώτη φορά που μια μπύρα ωριμάζει πάνω σε ψημένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς (μην ανησυχείτε, για αυτή τη διαδικασία δεν κόβονται δέντρα, καθώς χρησιμοποιείται μόνο ξύλο που προέρχεται από κλαδιά).
Δεν θα αργήσουμε να τη δοκιμάσουμε. Η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών μέσα στις γιορτές, αρχές Δεκεμβρίου 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.