- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Νήσος 7 Μποφόρ, νέα, ωραία και θυελλώδης
Μια μπύρα κατευθείαν από το Τρίγωνο των Ανέμων (Τήνος, Δήλος, Μύκονος)
Μετά τη σημαντική διάκριση στα βραβεία European Beer Star, όπου η μπύρα Νήσος βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη μπύρα Pilsener στον κόσμο, μια νέα Νήσος κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Το όνομα αυτής, «Νήσος 7 Μποφόρ»!
«Αν δεν ήταν μπύρα», λένε οι δημιουργοί της (σ. σ. η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής), «θα ήταν σφοδρή καταιγίδα στο τρίγωνο των ανέμων μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας».
Η συγκεκριμένη μπύρα λοιπόν, φτιάχτηκε για να ταράξει τα νερά, όπως φανερώνει το θυελλώδες όνομά της και επιβεβαιώνει η περιγραφή της: «Νήσος 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ».Από ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού σε γενναίες ποσότητες, που αντλούν αρώματα από 2 ευγενές λυκίσκους και ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς, η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά, αλλά πίνεται και μόνη της σε ποτήρι κόκκινου κρασιού ή κονιάκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μαύρη κορινθιακή σταφίδα (προϊόν υψηλής διατροφική αξίας), χρησιμοποιείται στη ζυθοποίηση, αλλά και η πρώτη φορά που μια μπύρα ωριμάζει πάνω σε ψημένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς (μην ανησυχείτε, για αυτή τη διαδικασία δεν κόβονται δέντρα, καθώς χρησιμοποιείται μόνο ξύλο που προέρχεται από κλαδιά).
Δεν θα αργήσουμε να τη δοκιμάσουμε. Η μπύρα Νήσος 7 μποφόρ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών μέσα στις γιορτές, αρχές Δεκεμβρίου 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.