Θεματα

Vezene, Late Lunch Sundays και jazz

Οι Κυριακές όπως θα θέλαμε να είναι…

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82033-165460.jpg

Τις Κυριακές τις θέλουμε χαλαρές. Να μην θυμίζουν τη Δευτέρα που θα έρθει, παρά μόνο την ομορφιά που έχει μια μέρα ανάπαυλας. Να σηκωνόμαστε αργά, να πίνουμε καφέ αργότερα, να συζητάμε με αγαπημένους φίλους, στο φόντο να παίζει απαλή μουσική και μπροστά μας να υπάρχει καλομαγειρεμένο φαγάκι.

Στο Vezene τα έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές φτιάχνουν ένα χώρο «πουπουλένιο», με ζεστή ατμόσφαιρα και πληθωρικά φαγητά και μένουν ανοιχτά για τις Κυριακές του Νοέμβρη και όλου του Δεκέμβρη, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Το μενού είναι a la carte (αλλά και με μερικά πιάτα ημέρας), πλούσιο και εμπνευσμένο από την ταινία του Μάρκο Φερρέρι «La Grande Bouffe», ενώ στην κουζίνα του ταλαντούχου Άρη Βεζενέ, κυριαρχούν οι τεχνικές του καπνού, της θράκας ξύλου ελιάς και της ροτισερί. Οι πρώτες ύλες θυμίζουν χειμώνα αλλά έχουν κάτι κι από τη γλυκιά θαλπωρή των Χριστουγέννων: φραγκόκοτα, μοσχοβίτικη πάπια, χωριάτικο κοτόπουλο, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και πολλά- πολλά αυγά. Και όλα αυτά με jazz ήχους του Philippe Sarde να συμπληρώνει σε ατμόσφαιρα…

Βρασίδα 11, Αθήνα (πίσω από το Χίλτον), 210 7232002 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.