- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης: Τα αμυγδαλωτά που αγάπησε μέχρι και η Σοφία Λόρεν
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο γαστρονομίας της Ύδρας
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης](/images/1074x600/jpg/files/2023-10-18/1-img-6a1a443f8524adba292f2e5953565d03-v.jpg)
Το Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, στην Ύδρα, φτιάχνει ξακουστά αμυγδαλωτά από το 1930
Μια φορά κι έναν καιρό, όταν γυριζόταν στην Ύδρα η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι», η σπουδαία και κοσμογυρισμένη Σοφία Λόρεν ενθουσιάστηκε με πολλά, αλλά τα αμυγδαλωτά, λένε, ότι της έμειναν αξέχαστα. Εκείνα τα υπέροχα αμυγδαλωτά του φημισμένου Ζαχαροπλαστείου Τσαγκάρης, που λειτουργεί από το μακρινό 1930.
![Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης](/images/w734/jpg/files/2023-10-18/1-img-4b04e5811bf3c87ae13415eb0ea923ec-v.jpg)
Στα ηνία της επιχείρησης βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Τσαγκάρης, διατηρώντας αναλλοίωτη στον χρόνο τη συνταγή που ακολουθούσαν ο προπάππος του, Αριστείδης, ο παππούς του Δημήτρης και μετά ο πατέρας του ο Κυριάκος. Μια συνταγή που εκτός από τα μυστικά της βασίζεται στην αγάπη, στο μεράκι, στις άριστες πρώτες ύλες.
![Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης](/images/w734/jpg/files/2023-10-18/1-img-5c4d06e6218996b517e25d42b47946b0-v.jpg)
Το φοβερό αχλαδάκι, ο αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς, αλλά και το παγωτό αμύγδαλο (παγωτό θα βρείτε και σε άλλες γεύσεις) παρασκευάζονται όπως τότε, γεύσεις διαχρονικές που η καθεμιά από μόνη της αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της γαστρονομίας της Ύδρας. Πολυαγαπημένα αλλά και πολυφωτογραφημένα, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μοιάζει σχεδόν με… αμαρτία να επισκεφθεί κανείς την Ύδρα και να μην τα απολαύσει. Για το σπίτι, για δώρο, για τις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, όσο ιδιαίτερα και τέλεια είναι και αυτά!
![Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης](/images/w734/jpg/files/2023-10-18/1-img-d9f2f125685c56c395f1ccadbc46b120-v.jpg)
Λιμάνι Ύδρας, 2298052314, www.tsagkaris.com, Fb: ydreikaamygdalota, Instagram: tsagkaris_ydreika_amigdalota
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.