- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης: Τα αμυγδαλωτά που αγάπησε μέχρι και η Σοφία Λόρεν
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο γαστρονομίας της Ύδρας
Το Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, στην Ύδρα, φτιάχνει ξακουστά αμυγδαλωτά από το 1930
Μια φορά κι έναν καιρό, όταν γυριζόταν στην Ύδρα η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι», η σπουδαία και κοσμογυρισμένη Σοφία Λόρεν ενθουσιάστηκε με πολλά, αλλά τα αμυγδαλωτά, λένε, ότι της έμειναν αξέχαστα. Εκείνα τα υπέροχα αμυγδαλωτά του φημισμένου Ζαχαροπλαστείου Τσαγκάρης, που λειτουργεί από το μακρινό 1930.
Στα ηνία της επιχείρησης βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Τσαγκάρης, διατηρώντας αναλλοίωτη στον χρόνο τη συνταγή που ακολουθούσαν ο προπάππος του, Αριστείδης, ο παππούς του Δημήτρης και μετά ο πατέρας του ο Κυριάκος. Μια συνταγή που εκτός από τα μυστικά της βασίζεται στην αγάπη, στο μεράκι, στις άριστες πρώτες ύλες.
Το φοβερό αχλαδάκι, ο αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς, αλλά και το παγωτό αμύγδαλο (παγωτό θα βρείτε και σε άλλες γεύσεις) παρασκευάζονται όπως τότε, γεύσεις διαχρονικές που η καθεμιά από μόνη της αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της γαστρονομίας της Ύδρας. Πολυαγαπημένα αλλά και πολυφωτογραφημένα, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μοιάζει σχεδόν με… αμαρτία να επισκεφθεί κανείς την Ύδρα και να μην τα απολαύσει. Για το σπίτι, για δώρο, για τις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, όσο ιδιαίτερα και τέλεια είναι και αυτά!
Λιμάνι Ύδρας, 2298052314, www.tsagkaris.com, Fb: ydreikaamygdalota, Instagram: tsagkaris_ydreika_amigdalota
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.