Θεματα

Σινεφίλ & χορτάτοι

Πού θα φας μετά από ένα καλό θερινό σινεμά για να έχεις σίγουρο το happy end…

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 312
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
therina.jpg

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ & ΧΛΟΗ (Η Κηφισιά δεν έχει λόγο να κατεβαίνει Αθήνα)

T.G.I. Friday’s (210 6233.947) για chicken wings με σος Jack Daniels ● Π box (210 8088.818, 14-22/8 κλειστά) για λαγανίνια γεμιστά με γκουρμεδιές ● Bearfoot Contessa (210 8081.939) για ριζότο και ωραία κρασιά ● La Pasteria (210 8085.607) για φοβερές πίτσες και αυθεντικά ιταλικές μακαρονάδες ● Γουρουνάκια (210 8011.093) και Μύθος (210 8082.419) για τρομερά σουβλάκια ● Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης (210 8001.402) για ελληνική δημιουργική κουζίνα στον ωραίο του κήπο.

ΑΙΓΛΗ, ΔΕΞΑΜΕΝΗ & ΑΘΗΝΑΙΑ  (Το ραντεβού των σινεφίλ του κέντρου)

Lallabai (210 3369.300) για ωραίες πίτσες και ελαφριά πιάτα ● Cibus (210 3369.364) για γκουρμέ πιάτα και παγωτό ουίσκι ● Jackson Hall (210 3616.098) για burgers με θέα στην περατζάδα ● Mi Sueno (210 6813.442) για ισπανικά chorizo ● Scala Vinoteca (210 3610.041) για τορτίγια και κοσμική κοζερί ● Il Postino (210 3641.414) για ιταλικά μαμαδίστικα ● Πρυτανείο (210 3643.353-4) για κομψές σαλάτες, ριζότα, μακαρονάδες ● Abreuvoir (210 7229.106) και Al Milanese (210 7294.111-2) για φιλέτο καφέ ντε Παρί και ιταλικές νοστιμιές στους υπέροχους (όμορους) κήπους τους ● T.G.I. Friday’s (210 7227.721) για αμερικανιές και τέλεια κοκτέιλ ● Brasserie Valaoritou (210 3641.530) για ταρτάρ τόνου και κοτόπουλο τεριγιάκι ● Μαγεμένος Αυλός (210 7223.195) για φιλέτο πιπεράτο και σουφλέ μακαρόνια.

ΕΛΛΗΝΙΣ & ΑΝΕΣΗ (Ποπκόρν και lounge καναπέδες στους Αμπελοκήπους)

Pecora Nera (210 6914.183, κλειστά 7-23/8) για crostinia, μακαρονάδες και ωραίες μουσικές ● Santa Botella (210 6981.032) για τάπας και σνακς ● Επί της Πανόρμου (210 6928.719) για ελληνική-ανατολίτικη κουζίνα, σε όλη την «παραλία» της Πανόρμου και στα εκεί ουζερί και σουβλατζίδικα που μένουν ανοιχτά και μέχρι πολύ αργά ● Balthazar (210 6441.215) για χταπόδι με καραμελωμένα κρεμμύδια και κεφτεδάκια ● Πάρκο Ελευθερίας (210 7223.784) για μακαρονάδες και ωραίες σαλάτες.

ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ, ΘΗΣΕΙΟΝ, ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ (Τουρίστας στο ιστορικό κέντρο)

Κουζίνα Σινέ Ψυρρή (210 3215.534) στην ταράτσα για ιταλικό ● Ζείδωρον (210 3215.368) για μεζεδάκια ● Stavlos (210 3467.206) για μεσογειακή κουζίνα και ροκ μουσικές ● Οικονόμου (210 3467.555, 2-23/8 κλειστά) για κοκκινιστό με μελιτζάνες ● Ελαία (210 3249.512) για ελληνική-μεσογειακή κουζίνα ● Ταβέρνα του Ψαρρά (210 3218.733) για παραδοσιακή κουζίνα και ψάρι ● Noodle Bar (210 6452.394) για γουον τον, τηγανητό ρύζι και καλή πολυασιατική κουζίνα ● Κyoto (210 9241.406) για maki rolls και σάκε ● To Κουτί (210 3213.229) για σουπιές με μάραθο και σαλάτα με αγκινάρες.

ΛΙΛΑ & ΗΛΕΚΤΡΑ (Για τους σινεφίλ στα Πατήσια)

Λεμονόκηπος (210 2588.611), μέσα στις δροσιές για λαυράκι ποσέ με πατατοσαλάτα και μετά υπέροχη λεμονόπιτα ● Εν Αιθρία (210 2582.751) για πολλές μπίρες, τάπας, μεζέδες και καλές μουσικές ● Λεύκες (210 2924.458, 9-23/8 κλειστά) για ντολμάδες και σούφρα του Πασά μέσα στον ωραίο κήπο ● Τζίτζηκας και Μέρμηγκας (210 2232.376, 14-18/8 κλειστά) για μποξαδάκια και κοτόπουλο μαστιχάτο πάνω στην ήσυχη πλατεία ● Culto (210 2288.441, 7-20/8 κλειστά) για μπιφτέκια και κους κους στη δροσερή βεράντα.

ΛΑΪΣ (Η Ταινιοθήκη έχει το θερινό της, Μεταξουργείο)

Sardelles (210 3478.050) για σαρδελίτσες, μοσχιούς και πατάτες τηγανητές τύπου λουκουμά ● Butcher (210 3413.440) για μπριζόλες μοσχαρίσιες και πατάτες με αυγά τηγανητά ● Μataroa (210 3428.312, κλειστά λίγες μέρες το δεκαπενταύγουστο) και στην ταράτσα θέα-Ακρόπολη για μεσογειακά πιάτα και καλές μουσικές ● Aleria (210 5222.633, 7-22/8 κλειστά) για εξαιρετική δημιουργική κουζίνα ● Αθήρι (210 3462.983, κλειστά 4-5 μέρες γύρω στο δεκαπενταύγουστο) στον υπέροχο κήπο του για ελληνική δημιουργική κουζίνα ● Prosopa (210 3413.433, 10-20/8 κλειστά) με θέα τα τρένα και μεσογειακά πιάτα ● Σκούφιας (210 3412.252) για ρομάντζες στην πλατεία και κότσι χοιρινό ● Γιάνταη (210 5238.812, 8-23/8 κλειστά) για αρνάκι ριγανάτο με θέα στην πλατεία Αυδή ● Κάππαρη (210 3450.288) για μεζέδες και πιάτα παλιάς ταβέρνας ● Almaz (210 3474.763), στο γραφικό κήπο του για ωραία μεσογειακή και τέλειες μουσικές ● Ρεσπέντζα (210 3414.140,12-30/8 κλειστά), στην ταράτσα της για φρέσκο ψαράκι.

ΕΚΡΑΝ, VOX, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ (Οι θερινοί που έγιναν τραγούδι, Εξάρχεια

Γιάντες (210 3301.369) για μπιφτέκια σχάρας και βλίτα ● Βεργίνα (210 3302.933) για εξαιρετικά ψητά και παραδοσιακά ελληνικά ● Ροζαλία (210 3302.933) για λαχανοντολμάδες, μοσχαράκι κοκκινιστό, σταβλίσια σχάρας ● Ριφιφί (210 3300.237, κλειστά 6-23/8) για κόκορα με χυλοπίτες και πολλά μαγειρευτά ● Barbara’s Food Company (210 3805.004, κλειστά το Σ/Κ του δεκαπνταύγουστου) για δροσερό ταμπουλέ και τέλειο cheesecake ● Αλεξάνδρα (210 6420.874, 14-27/8 κλειστά) για πολλά ελληνικά πιάτα και δίπλα, στην μπιραρία τους, για παγωμένες μπίρες και ασορτί πιάτα ● Λεύκα (210 3614.038), αγαπημένη από το 1937, για ψητά, μαγειρευτά, σουξέ το αρνάκι λαδορίγανη.

ΣΙΝΕ ΦΙΛΟΘΕΗ (Το αγαπημένο της νεολαίας των Β.Π.)

Παλιά Αγορά (210 6837.037) για μακαρονάδες, mixed grill και ωραία κρασιά ● Χριστόφορος (210 6848.697) για ψαράκι και ντοματοκεφτέδες ● Dali (210 6854.004, κλειστά 2 μέρες το δεκαπενταύγουστο) για fondue και ριζότο με τρούφα ● Beer Academy (210 6817.170, κλειστά 15/8) για πολλές μπίρες και τέλεια λουκάνικα ● Pizza Hut για greek lover’s πίτσα και ζυμαρικά (18118) ● Tutti a Tavola (210 6778.765, κλειστά 2-3 μέρες το δεκαπενταύγουστο) για καρμπονάρα και άλλα ιταλικά


Φωτογραφία του Τάσου Βρεττού από την έκθεση «Αθήνα: Πόλη & Κινηματογράφος» στο Μουσείο Μπενάκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.