11 στέκια που αγαπάμε στη Θεσσαλονίκη

Choureal: Το πρώτο ζαχαροπλαστείο που εξειδικεύεται στο tailor made προφιτερόλ και τη ζύμη των choux, δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Εδώ μπορείς να φτιάξεις το προφιτερόλ των ονείρων σου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Choureal: o Ναός του προφιτερόλ στη Θεσσαλονίκη

Όταν το 2014 άνοιξε το Choureal, η Θεσσαλονίκη παραμίλησε. Το πρώτο ζαχαροπλαστείο με εξειδίκευση στο φρέσκο προφιτερόλ και στη ζύμη των choux είχε μόλις γεννηθεί, εκεί στην καρδιά της πόλης. Δεν ήταν μόνο ότι το τέλειο προφιτερόλ δημιουργούνταν μπροστά στα μάτια σου από την αρχή, που έκανε το Choureal διάσημο μέσα σε μία νύχτα, αλλά και το γεγονός ότι εδώ μπορούσες να φτιάξεις το προφιτερόλ των ονείρων σου, όπως ακριβώς το είχες φανταστεί. Από αυτή τη ζαχαρένια γωνιά, λοιπόν, αρχίζει η ιστορία του tailor made προφιτερόλ στην Ελλάδα. Και τι προφιτερόλ είναι αυτό! Το πρώτο μυστικό είναι τα τρυφερά σουδάκια που ψήνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να είναι πάντα ολόφρεσκα και που ύστερα γεμίζονται με χειροποίητο παγωτό που παράγεται εδώ ή με αυθεντική κρέμα πατισερί. Ύστερα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές σοκολάτες (Valrhona, αλλά και εκλεκτές σοκολάτες μικρών παραγωγών). Το προφιτερόλ σου θα ολοκληρωθεί με το topping της αρεσκείας σου (θα βρεις από ξηρούς καρπούς μέχρι χειροποίητο μπισκότο βουτύρου), πανέτοιμο να βάλει κάτω όλα τα υπόλοιπα προφιτερόλ που έχεις φάει στη ζωή σου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το Choureal έχει τιμηθεί με πάνω από 20 βραβεία γεύσης.

Extra tip: Φεύγοντας πάρε μαζί και ένα από εκείνα τα ονειρεμένα εκλέρ, τα αφράτα σαν σύννεφο paris brest και τα κολασμένα choux…

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9, 2310252766 και Ελ. Βενιζέλου 20, 2310285353, www.choureal.com