Κυzina (210 3240.133) Στο βάθος η Ακρόπολη, ο Ναός του Ηφαίστου κι ένα κομμάτι από τα γραφικά Αναφιώτικα. Στο τραπέζι σου πιάτα ελληνικής δημιουργικής - fusion κουζίνας του Άρη Τσανακλίδη.
Mataroa (210 3428.312, κλειστά 5 μέρες γύρω απ’ τις 15/8) Η Ακρόπολη, κάδρο φωτισμένο μπροστά σου. Στην ταράτσα του θα ακούσεις ωραίες ατμοσφαιρικές μουσικές, θα απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα και θα πιεις δροσερά cocktails.
Olive Garden (210 3326.000) Μοναδική θέα Ακρόπολη και όχι μόνο, ψηλά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Titania. Γύρω σου θα πρασινίζει ο τόπος από τις πολλές ελιές, στο πιάτο θα έχεις μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις, τα αυτιά σου θα χαϊδεύει απαλή μουσική πιάνου.
Τamam (210 6455.156) Πάνω απ’ τη φωτισμένη Αθήνα με μόνιμο δροσερό αεράκι, θέα πανοραμίκ και με μενού ελληνικό με επιρροές από την Πόλη! Κάποιες μέρες και με χορό της κοιλιάς.
Ρεσπέντζα (210 3414.140) Δροσερή ταράτσα με θέα Ακρόπολη. Μοντέρνα βιομηχανικό ντεκόρ και στο πιάτο φρέσκα ψάρια, τέλεια ψαρόσουπα, όλοι οι θαλασσινοί μεζέδες.
Galaxy Bar του Ηilton (210 7281.000) Ναι, αυτό που βλέπεις στο βάθος είναι καράβι! Αεράκι που κάνει τις μουσελίνες να θροΐζουν, κομψές εμφανίσεις και ζευγάρια που δίνουν όρκους πάνω από τη φωτισμένη πόλη. Κι από την άλλη, μεγάλη μπάρα με φημισμένα cocktails, sushi και bbq νοστιμιές για τους πεινασμένους, εξαιρετικό σέρβις.
Αthens Gate Hotel (210 9238.302-3) Βραδινό ρομαντικό δείπνο με μεσογειακά εξαιρετικά πιάτα στο ομώνυμο εστιατόριό του με θέα στον Παρθενώνα και τους στύλους του Ολυμπίου Διός.
Διόνυσος (210 9233.182) Στο… μεγάλο πιάτο η Ακρόπολη και στα πιο μικρά μεσογειακή κουζίνα αξιώσεων από το βραβευμένο σεφ Μιχάλη Ντουνέτα. Θα χαλαρώσεις από το εξαιρετικό σέρβις, και θα συμπεριληφθείς, παρεμπιπτόντως, σε πολλές φωτογραφίες από τους τουρίστες…
Ιοannis (210 9288.400) Από το roof του εστιατορίου του παλιού αλλά σούπερ ανακαινισμένου ξενοδοχείου Royal Olympic η συγκλονιστική θέα είναι σχεδόν 360 μοίρες! Εσύ θα φοράς κάτι καλό κι αέρινο και θα γεύεσαι τις δημιουργικές συνταγές του Κώστα Τσίγκα ή απλά θα πίνεις το ποτό σου στο bar.
Μeson El Mirador (210 3420.007, 10-24/8 κλειστό) Στη «μεξικάνικη» ταράτσα του με την άπλετη θέα, θα πιεις απολαυστικές παγωμένες μαργαρίτες, θα δοκιμάσεις tapas και πικάντικη κουζίνα και θα ακούσεις μουσική που θα σε ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό.
Στροφή (210 9214.130) Η παλιά, πολύ γνωστή ταβέρνα, τώρα με ανανεωμένο χώρο και εξίσου ανανεωμένη κουζίνα, αλλά με την κλασική εικόνα στο φόντο, την Ακρόπολη.
Tudor Hall (210 3222.210) Η θέα στην Ακρόπολη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου King George συναγωνίζεται την κομψή πολυτέλεια του χώρου και τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα αστέρων.
Brasserie Vintage (210 3239.011) Αριστερά σας η Ακρόπολη… δεξιά σας ο Λυκαβηττός. Στον τελευταίο όροφο του Notos Home στην πλατεία Κοτζιά το all day restaurant προσφέρει εκτός από καφέ, χυμούς και κρύα πιάτα, μεσογειακή κουζίνα, με πολλά ιταλικά πιάτα.
2 και να καίνε!
Βρίσκονται και τα δύο στα βόρεια και φέτος το καλοκαίρι χαλάνε κόσμο. Το πρώτο είναι το Cash (Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 1004.772) των αδελφών Μωράκη (Sirceci, Guzel, Lalu κ.ά.), ένα bar resto club που με το που άνοιξε μάζεψε όλο το πλήθος στον κήπο του για κοσμικό socializing. Υπέροχα κοκτέιλ από τον famous σ’ όλη τη νυχτερινή Αθήνα Νεκτάριο Ντάλλα –σουξέ η καϊπιρίνια με κεράσι– και μεσογειακή κουζίνα από το σεφ Γιάννη Σολάκη. Το δεύτερο είναι το κεφάτο Coupepe (πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 210 8100.040), μια πιτσαρία που με σλόγκαν το “Bake & Shake” δημιουργεί κάθε βράδυ συνωστισμό από τα πλήθη που συρρέουν με πρόσχημα την πίτσα και τα τρομερά μοχίτος, αλλά με πραγματικό σκοπό τα πάρτι που ανάβουν ξαφνικά. ΘΑ παραμείνουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.