- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![Olive Garden Olive Garden](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/07/28/8135-18637.jpg)
Κυzina (210 3240.133) Στο βάθος η Ακρόπολη, ο Ναός του Ηφαίστου κι ένα κομμάτι από τα γραφικά Αναφιώτικα. Στο τραπέζι σου πιάτα ελληνικής δημιουργικής - fusion κουζίνας του Άρη Τσανακλίδη.
Mataroa (210 3428.312, κλειστά 5 μέρες γύρω απ’ τις 15/8) Η Ακρόπολη, κάδρο φωτισμένο μπροστά σου. Στην ταράτσα του θα ακούσεις ωραίες ατμοσφαιρικές μουσικές, θα απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα και θα πιεις δροσερά cocktails.
Olive Garden (210 3326.000) Μοναδική θέα Ακρόπολη και όχι μόνο, ψηλά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Titania. Γύρω σου θα πρασινίζει ο τόπος από τις πολλές ελιές, στο πιάτο θα έχεις μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις, τα αυτιά σου θα χαϊδεύει απαλή μουσική πιάνου.
Τamam (210 6455.156) Πάνω απ’ τη φωτισμένη Αθήνα με μόνιμο δροσερό αεράκι, θέα πανοραμίκ και με μενού ελληνικό με επιρροές από την Πόλη! Κάποιες μέρες και με χορό της κοιλιάς.
Ρεσπέντζα (210 3414.140) Δροσερή ταράτσα με θέα Ακρόπολη. Μοντέρνα βιομηχανικό ντεκόρ και στο πιάτο φρέσκα ψάρια, τέλεια ψαρόσουπα, όλοι οι θαλασσινοί μεζέδες.
Galaxy Bar του Ηilton (210 7281.000) Ναι, αυτό που βλέπεις στο βάθος είναι καράβι! Αεράκι που κάνει τις μουσελίνες να θροΐζουν, κομψές εμφανίσεις και ζευγάρια που δίνουν όρκους πάνω από τη φωτισμένη πόλη. Κι από την άλλη, μεγάλη μπάρα με φημισμένα cocktails, sushi και bbq νοστιμιές για τους πεινασμένους, εξαιρετικό σέρβις.
Αthens Gate Hotel (210 9238.302-3) Βραδινό ρομαντικό δείπνο με μεσογειακά εξαιρετικά πιάτα στο ομώνυμο εστιατόριό του με θέα στον Παρθενώνα και τους στύλους του Ολυμπίου Διός.
Διόνυσος (210 9233.182) Στο… μεγάλο πιάτο η Ακρόπολη και στα πιο μικρά μεσογειακή κουζίνα αξιώσεων από το βραβευμένο σεφ Μιχάλη Ντουνέτα. Θα χαλαρώσεις από το εξαιρετικό σέρβις, και θα συμπεριληφθείς, παρεμπιπτόντως, σε πολλές φωτογραφίες από τους τουρίστες…
Ιοannis (210 9288.400) Από το roof του εστιατορίου του παλιού αλλά σούπερ ανακαινισμένου ξενοδοχείου Royal Olympic η συγκλονιστική θέα είναι σχεδόν 360 μοίρες! Εσύ θα φοράς κάτι καλό κι αέρινο και θα γεύεσαι τις δημιουργικές συνταγές του Κώστα Τσίγκα ή απλά θα πίνεις το ποτό σου στο bar.
Μeson El Mirador (210 3420.007, 10-24/8 κλειστό) Στη «μεξικάνικη» ταράτσα του με την άπλετη θέα, θα πιεις απολαυστικές παγωμένες μαργαρίτες, θα δοκιμάσεις tapas και πικάντικη κουζίνα και θα ακούσεις μουσική που θα σε ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό.
Στροφή (210 9214.130) Η παλιά, πολύ γνωστή ταβέρνα, τώρα με ανανεωμένο χώρο και εξίσου ανανεωμένη κουζίνα, αλλά με την κλασική εικόνα στο φόντο, την Ακρόπολη.
Tudor Hall (210 3222.210) Η θέα στην Ακρόπολη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου King George συναγωνίζεται την κομψή πολυτέλεια του χώρου και τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα αστέρων.
Brasserie Vintage (210 3239.011) Αριστερά σας η Ακρόπολη… δεξιά σας ο Λυκαβηττός. Στον τελευταίο όροφο του Notos Home στην πλατεία Κοτζιά το all day restaurant προσφέρει εκτός από καφέ, χυμούς και κρύα πιάτα, μεσογειακή κουζίνα, με πολλά ιταλικά πιάτα.
2 και να καίνε!
Βρίσκονται και τα δύο στα βόρεια και φέτος το καλοκαίρι χαλάνε κόσμο. Το πρώτο είναι το Cash (Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 1004.772) των αδελφών Μωράκη (Sirceci, Guzel, Lalu κ.ά.), ένα bar resto club που με το που άνοιξε μάζεψε όλο το πλήθος στον κήπο του για κοσμικό socializing. Υπέροχα κοκτέιλ από τον famous σ’ όλη τη νυχτερινή Αθήνα Νεκτάριο Ντάλλα –σουξέ η καϊπιρίνια με κεράσι– και μεσογειακή κουζίνα από το σεφ Γιάννη Σολάκη. Το δεύτερο είναι το κεφάτο Coupepe (πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 210 8100.040), μια πιτσαρία που με σλόγκαν το “Bake & Shake” δημιουργεί κάθε βράδυ συνωστισμό από τα πλήθη που συρρέουν με πρόσχημα την πίτσα και τα τρομερά μοχίτος, αλλά με πραγματικό σκοπό τα πάρτι που ανάβουν ξαφνικά. ΘΑ παραμείνουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.