Θεματα

Ο Άλεξ Τσολάκης και το Kitchen Suite project αναβαθμίζουν τα γαστρονομικά ήθη της Θεσσαλονίκης

Ένα πρωτότυπο project στην πλατεία Άθωνος, την καρδιά της αγοράς τροφίμων της πόλης

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite: Ένα project για όσους αγαπούν τη μαγειρική και τα τραπέζια σε φίλους.

Σκέψου γαστρονομικά και έλα να βρούμε τι τύπος Kitchen Suite είσαι, γιατί αυτό το πρότζεκτ που έστησε ο πολυμήχανος αρχιτέκτονας Άλεξ Τσολάκης στην καρδιά της πλατείας Άθωνος απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ντεγκουστασιονάδος.

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

1) Είσαι ένας γνωστός σεφ που θέλει να ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος επίδοξων wannabe σεφ ή πρώην μαθητών του, που επαγγελματίες σεφ πλέον και οι ίδιοι, θέλουν να δείξουν στον δάσκαλο τις επιδόσεις τους. Ή επιθυμούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους μαθαίνοντας τα νέα του κόλπα. Μπίνγκο, το Kitchen Suite πρότζεκτ, εκτός του ότι είναι πλήρως εξοπλισμένο με φούρνους, τηγάνια, κατσαρολικά και όλα τα χρήσιμα εργαλεία, μπορεί ακόμα και να σε φιλοξενήσει για όσες μέρες χρειαστεί να ανεβείς στη Θεσσαλονίκη, αφού εκτός από μιαν άψογα οργανωμένη κουζίνα διαθέτει πριβέ μπάνιο και διπλό άνετο κρεβάτι διαμονής. 

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

2) Είσαι ένας ή μια που διαθέτει μαγειρικό τάλαντο, αλλά δυστυχώς η σάλα του σπιτιού σου είναι πολύ μικρή για να χωρέσουν οι 12 αγαπημένοι φίλοι που με χαρά θα τους έκανες το τραπέζι με τα άριστα που ξέρεις να μαγειρεύεις. Η στενότητα του χώρου σου δε σε βοηθά, συν και ότι σου λείπουν μερικά πολύ βασικά μαγειρικά σκεύη. Μη σκας: στο Kitchen Suite μπορείς να τους δεξιωθείς όλους, αφού αυτός είναι ο σκοπός του, να δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να στήσουν ένα ιδιωτικό μαγειρικό γκαλά ή χάπενινγκ να το καταφέρουν. 

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

3) Είσαι ξεναγός που, κάθε μέρα σε μια Θεσσαλονίκη γεμάτη τουρίστες, συστήνεις στα γκρουπάκια σου την πόλη και αναπόφευκτα, όταν βρεθείς στην πλατεία Άθωνος, τους λες πως εδώ χτυπά η ντέλι καρδιά της πόλης. Ανέκαθεν σε Άθωνος, Καπάνι - αγορά Βλάλη, Μπεζεστένι και στο προσφάτως ανακαινισμένο food market Μοδιάνο, η Θεσσαλονίκη προμηθεύεται τις πρώτες ύλες για το τραπέζι της. Επομένως, τι θα λέγατε, φίλοι επισκέπτες, αφού ψωνίσουμε ολόφρεσκα αγαθά, να δοκιμάσουμε στο Kitchen Suite να τα μαγειρέψουμε αλά μακεδονικής κουζίνας το χάι; Και εκείνοι λένε «ναι, γιατί όχι;».

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

Πήρατε νομίζω ένα καλό μπριφ για το τι έστησε ο Άλεξ Τσολάκης. Παρεμπιπτόντως ο Άλεξ Τσολάκης είναι ο αρχιτέκτονας που, αφού αναβάθμισε κι άλλο το εξωτικό Boutique Hotel Δεσποτικό της χαλκιδικιώτικης Τριστινίκας, προσθέτοντας εντός του την υπέρτατα οικολογική εμπειρία των Eco Suites, κομίζει στη Θεσσαλονίκη τη νέα τάση που έξω την προμοτάρουν for cooking enthusiasts. Εγώ διαλέγω το ελληνικό: Kitchen Suite, σαν να μαγειρεύεις στο σπίτι σου και ακόμα καλύτερα. 

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

Στην καρδιά της αγοράς τροφίμων της Θεσσαλονίκης, κάνεις κράτηση, μαγειρεύεις και καλείς τους όποιους σου (12 καθιστούς ή 22 όρθιους, μην ξεχνάς) για τα σχετικά enjoy και δια χειρός whoever! 

Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός
Άλεξ Τσολάκης και Kitchen Suite project στη Θεσσαλονίκη
© Λάζαρος Γραικός

Και αν έχεις πολύ καιρό να κατεβείς για ψώνια στις μεγάλες ανοιχτές αγορές της Θεσσαλονίκης, έλα να σου θυμίσω μερικές από τις πρώτες ύλες που βρίσκονται κοντά σου σε ακτίνα λίγων μέτρων από την «Κουζίνα»: τι τσάγια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, ψάρια, τυριά, αλλαντικά, ρύζια χύμα και θυμαρίσια μέλια, τι καφέδες από τη Νέα Βραζιλιάνα, έλαια από του Ανδρεάδη, φρούτα και λαχανικά από του Γιαννακούλη και εκλεκτές μαναβικές από του Χατζηιωάννου, μαγείες θα βρεις να σε περιμένουν εδώ. Το παραδοσιακό κρεοπωλείο-λουκανικερί η Ελπίς, τα πουλερικά από του Γκόσιου, η παντοπωλική της Σέσουλας και του Όλυμπου και οι ελιές Χαλκιδικής, Βόλου και Θάσου, είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μου στάνταρ, οπότε άλλο μην αργείς. Και εκείνο το τραπέζι που μου έταξες, ορίστε που ήρθε η στιγμή να μου το κάνεις! 

Παπαμάρκου 10, Αγορά Άθωνος
Κρατήσεις: cook@kitchensuite.gr, 6936122073

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.