- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Antigoni’s Deli Concept, η (πολύ) ξεχωριστή γωνιά στην καρδιά της Σάμου
Ένα μοναδικό experience deli shop στο Πυθαγόρειο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Antigoni’s Deli Concept Antigoni’s Deli Concept](/images/1074x600/jpg/files/2023-08-01/dsc05822.jpg)
Antigoni’s Deli Concept: ανακαλύψαμε ένα πολύ ξεχωριστό delicatessen στο νησί της Σάμου
Μοιάζει με κελάρι, όχι συνηθισμένο όμως… Αυτό εδώ, στα ράφια του κρύβει τους πιο νόστιμους θησαυρούς του κόσμου. Μέλι που μοσχοβολάει άνοιξη και χρυσαφένιο λάδι, νόστιμα τυριά και κρασί από αμπελώνες μακρινούς. Όσα δοκίμασε και αγάπησε η Αντιγόνη τα τακτοποίησε εδώ, ύστερα κρέμασε την επιγραφή “Antigoni’s Deli Concept” κι έφτιαξε τη δική της ξεχωριστή γωνιά στη Σάμο, την πιο νόστιμη σε όλο το νησί.
![Antigoni’s Deli Concept Antigoni’s Deli Concept](/images/w734/jpg/files/2023-08-01/img_6814_2.jpg)
Το Antigoni’s Deli Concept δεν είναι συνηθισμένο delicatessen. Εδώ θα βρεις ό,τι ονειρεύεσαι από τα ντόπια προϊόντα του νησιού αλλά και αυτό το κάτι παραπάνω: μεγάλη ποικιλία σε ελαιόλαδα από παραγωγούς της Σάμου αλλά και από άλλους τόπους της Ελλάδας, σαμιώτικα αλκοολούχα ποτά, χυμούς, τυριά και αλλαντικά (ελληνικά, ιταλικά κ.α.) που κόβονται επιτόπου, και μία εξαιρετικά προσεγμένη κάβα με κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και με λίγες, επιλεγμένες διεθνείς ετικέτες.
![Antigoni’s Deli Concept Antigoni’s Deli Concept](/images/w734/jpg/files/2023-08-01/dsc05849.jpg)
Δεν είναι μόνο η ποικιλία του που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Όραμα της Αντιγόνης ήταν και είναι ένα μαγαζί φιλόξενο, να σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Για αυτό και είχε την εξής ιδέα: να μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι μα ό,τι θες, πριν το αγοράσεις, κι έτσι να βρεις τη γεύση που πραγματικά θα λατρέψεις.
![Antigoni’s Deli Concept Antigoni’s Deli Concept](/images/w734/jpg/files/2023-08-01/img_6923.jpg)
Υπάρχει ακόμα ένα μυστικό: τα απογεύματα, όταν η μέρα δροσίζει, η Αντιγόνη απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο. Για να μπορείς να κάτσεις να ξαποστάσεις, να πιεις ένα ποτήρι κρασί, και να δοκιμάσεις μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών από το deli. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το κρασί που θες μαζί με την ποικιλία των τυριών και των αλλαντικών. Ύστερα, η Αντιγόνη θα σου δώσει ένα μικρό, ξύλινο καλαθάκι με το μπουκάλι και τα ποτήρια. Θα το πάρεις και θα βρεις τη θέση σου στα τραπέζια του πλακόστρωτου. Μόλις η ποικιλία σου ετοιμαστεί, θα σε ακολουθήσει έξω για να τσουγκρίσεις με θέα το Πυθαγόρειο, συνοδεύοντας το κρασί σου με ό,τι πιο εκλεκτό.
![Antigoni’s Deli Concept Antigoni’s Deli Concept](/images/w734/jpg/files/2023-08-01/dsc05763.jpg)
Ναι, είναι νόστιμο πολύ το Antigoni’s Deli Concept. Αν φέτος βρεθείς στη Σάμο, αξίζει -και με το παραπάνω- να το ανακαλύψεις.
Λυκούργου Λογοθέτη &Μεταμορφώσεως, Πυθαγόρειο, Σάμος, 2273061122, Instagram: @antigonisdeliconcept
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.