- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Street party στο Παγκράτι από τον Αντώνη Σελέκο και τα Conceptual Desserts
Στις 20 Ιουλίου, με γλυκά, πανετόνε και κοκτέιλ
![portrait_ioanna_nikolareizi_1.jpg portrait_ioanna_nikolareizi_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/portrait_ioanna_nikolareizi_1.jpg)
![Street party στο Παγκράτι από τον Αντώνη Σελέκο και τα Conceptual Desserts Street party στο Παγκράτι από τον Αντώνη Σελέκο και τα Conceptual Desserts](/images/1074x600/jpg/files/2023-07-18/street_party_22.jpg)
Το πάρτι του Αντώνη Σελέκου και του Conceptual Desserts την Πέμπτη 20 Ιουλίου θα έχει καλοκαιρινά κέφια και πολλά γλυκά
Τον Αντώνη Σελέκο, τον θυμάμαι μια μέρα του Αυγούστου πέρυσι το καλοκαίρι όταν φιλοξενούμενοι σε ένα από αυτά τα μεγάλα σπίτια της Τήνου, βγήκαμε μέσα στο πρωινό φως, σε έναν ημιάγριο κήπο να μαζέψουμε τα πιο ώριμα δαμάσκηνα από μια φορτωμένη με καρπούς δαμασκηνιά. Εννοείται ότι τα μισά τα φάγαμε επί τόπου. Αργότερα, την ίδια μέρα, μας έκανε το πιο νόστιμο plum crumble που έχω φάει ποτέ μου: δαμάσκηνα από το κτήμα, καστανή ζάχαρη, λίγο βούτυρο, αλεύρι και ξηρούς καρπούς για την τραγανή κρούστα… Το απολαύσαμε χλιαρό, κάτω από τον βαθύ ίσκιο μιας τεράστιας βαλανιδιάς με τις μυρωδιές της ορεινής Τήνου και την υπόκρουση των μεσημεριάτικων τραγουδιών των τζιτζικιών. Σαν ένα θαυμάσιο παλιό καλοκαίρι…
![Αντώνης Σελέκος Αντώνης Σελέκος](/images/w734/jpg/files/2023-07-18/selekos_antonis_portrait.jpg)
Ο Αντώνης λοιπόν που λέτε, πολυπράγμων chef pâtissier, τα ξέρει και τα κάνει τόσο ωραία όλα αυτά, γιατί ξεκίνησε από 14 ετών, να δουλεύει στον φούρνο του θείου του στην Αστυπάλαια και πραγματικά μεγάλωσε μέσα στα αλεύρια και τα προζύμια, πλάθοντας και ψήνοντας, γνωρίζοντας έτσι από μέσα τη μαγειρική του ουσιώδους και του ελάχιστου των ελληνικών νησιών. Less is more… Έφηβος πια, έφυγε για την Αθήνα και περνώντας από 40 κύματα -μαθήτευσε μεταξύ άλλων σε σχολές ζαχαροπλαστικής και στην κουζίνα των λουκουμάδων «Αιγαίον»- , έφτασε να γίνει chef pâtissier σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα εστιατόρια της χώρας, το με αστέρια Michelin, Funky Gourmet!
![Conceptual Desserts Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2023-07-18/signature___hazelnut.jpg)
Όταν αυτό έκλεισε και ήρθε η καταστροφή με τον κόβιντ και τα λοκντάουν και όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας ψαχνόμασταν για το τι πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον, αυτός, ξαναθυμήθηκε την παλιά τέχνη της οικογένειάς του και με βάση ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ξεκίνησε την καινούργια του δουλειά: έκανε panettone. Ναι, μόνο, και μάλιστα τα πιο νόστιμα της Αθήνας! Αφού έκτισε ένα μικρό πελατολόγιο από φίλους και το διεύρυνε με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε να τα διανέμει ο ίδιος με την μηχανή του, στην Αθήνα και στις συνοικίες της. Instant success story, με πολύ προσωπικό μόχθο όμως, που τον οδήγησε στο επόμενό του βήμα.
![Conceptual Desserts Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2023-07-18/hazelnut_panettone_slice.jpg)
Το οποίον, άνοιξε, με συμπαραστάτη την Άννα Διονυσιάδου, πριν δύο χρόνια τον δικό του χώρο, σε έναν ανύποπτο δρόμο του ανερχόμενου γοργά τότε Παγκρατίου, το “Conceptual Desserts”, που είναι στην πραγματικότητα ένα studio – εργαστήριο ζαχαροπλαστικής το οποίο ψήνει καθημερινά τα πιο φρέσκα panettone, μαζί και λίγα και καλά μικρά γλυκά ενώ πειραματίζεται συνέχεια με καινούργια υλικά, ιδέες και συνταγές…
![Conceptual Desserts Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2023-07-18/store_angle.jpg)
Φέτος λοιπόν, στις 20 Ιουλίου, ετοιμάζουν ένα μεγάλο καλοκαιρινό street party, που στοχεύει να φέρει κοντά τους πελάτες, τους φίλους, τους γείτονες και τους συνεργάτες τους! Το Erifilis Street Summer Party όπως το ονόμασαν, θα είναι το δεύτερο φέτος και θα περιλαμβάνει: πληθώρα από γλυκές δημιουργίες, φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση, panettone, παγωτά όπως μου εμπιστεύθηκε ο ίδιος, αρωματικό καφέ Nespresso & Nespresso Summer Spritzes, δροσιστικά κοκτέιλ με Eminente Rum, μεταλλικό παγωμένο νερό San Pellegrino & Acqua Panna.
![Conceptual Desserts Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2023-07-18/strawberry_cheesecake-2.jpg)
Μια ενναλακτική εμπειρία διασκέδασης, πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι στην πόλη, από το «μεγάλο μικρό αγόρι», όπως τον είχα βαφτίσει πέρσι το καλοκαίρι και τους συνεργάτες του!
Erifilis street party: 20 Ιουλίου, από τις 19.00 έως 00.00
Conseptual desserts, Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888, Fb: Antonis Selekos Conceptual Desserts, Instagram: @selekos_conceptual_dessert
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.