Kouchico: Το συριανό στέκι όσων ξέρουν τι θα πει καλοπέραση
Εδώ θα βρεις signature cocktails και όλες τις κλασικές συνταγές, κάποιες με twist, όλες πάντως στην καλύτερη εκδοχή τους.
Kouchico: Το καλύτερο cocktail στη Σύρο, στο σοκάκι πίσω από την πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης
Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο νησί που γυρίζουμε με την πρώτη καλοκαιρινή ευκαιρία. Σε αυτό το νησί σίγουρα έχουμε ξεχωρίσει και το αγαπημένο μας μπαράκι που αγαπάμε να περνάμε τις νύχτες μας. Στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, εδώ και 10 χρόνια, αυτό είναι το Kouchico, το στέκι όσων ξέρουν τι θα πει καλοπέραση. Για το καλύτερο -και βραβευμένο- cocktail στη Σύρο, αναζήτησε το μικρό μαγαζί στο σοκάκι πίσω από την πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.
Ξεκινάμε με τα not to miss, που είναι τα signature cocktails του μαγαζιού, μια λίστα επιμελημένη από το Γιώργο Νικολουδάκη. Δοκίμασε το Pirates Cove με βάση το ρούμι, παπάγια και passion fruit και χειροποίητο σιρόπι με μπαχαρικά Falernum - είναι ελκυστικό όσο… η παρανομία. Αν ψάχνεις ελληνικά αποστάγματα, τότε πάρε το The Ram Pants με τσάτνεϊ αχλαδιού, κόλιανδρο και βάση ρακόμελο, τσίπουρο και ρούμι - εκρηκτικό. Αν πάλι ο ουρανίσκος σου αναζητά γλυκές γεύσεις, τότε το Dog Days are Over είναι το ποτό σου: βότκα, κρέμα καϊμάκι, κόκκινα φρούτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Φυσικά, στο Kouchico θα βρεις και όλες τις κλασικές συνταγές cocktail, κάποιες με twist, όλες πάντως στην καλύτερη εκδοχή τους.
Στα ράφια του μπαρ φιγουράρουν μπουκάλια κάθε ποτού, κάνοντας την κάβα τους την πιο ενημερωμένη στο νησί. Οι άνθρωποι του μαγαζιού έχουν βάλει στοίχημα να ομορφαίνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια, για αυτό και η ποιότητα είναι αυστηρή προτεραιότητά τους. Τα περισσότερα υλικά είναι bar (home) made (βλ. καϊμάκι, τσάτνεϊ αχλαδιού, σιρόπι Falernum κ.ά.). Πολύ ποτό, πολύ vibe και πολύς χορός με μουσικές από Afro Beats & Jazz μέχρι Nu Disco, House και Techno, από τον Resident Dj, Leo Son. Ραντεβού στο νησί!
Εμμανουήλ Ροΐδου και Γεωρ. Σουρή, Ερμούπολη, 2281300880
Facebook: Kouchico, Instagram: kouchico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.