- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο
Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό
![Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο](/images/1074x600/jpg/files/2023-07-14/mykonos-olive-oil-tasting1.jpg)
Mykonos Olive Oil Tasting: Η Αννίτα Ζάχου εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Φαντάσου πώς είναι να απολαμβάνεις τα μοναδικά αρώματα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που λούζεται με το πιο λαμπερό φως στην Ελλάδα, αυτό της Δήλου. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις πραγματικότητα σε έναν τόπο που δεν φανταζόσουν, όπως το νησί της Μυκόνου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting, γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της Jaen, σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου, holistic wellness coach και οικοδέσποινα του πρώτου ελληνικού podcast για το Ελαιόλαδο «Ελαίας έλαιον» στην πλατφόρμα pod.gr, με πάθος για το εθνικό μας προϊόν, τεχνογνωσία, και όραμα, καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό. Μέσω της παροχής εργαστηρίων πάνω στη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία του ελαιολάδου, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή, εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
![Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο](/images/w734/jpg/files/2023-07-14/mykonos-olive-oil-tasting-annit-zaxou.jpg)
Η Αννίτα και η ομάδα της έφεραν τη γευσιγνωσία ελαιολάδου στα γιοτ και στις βίλες, παρέχοντας τη δυνατότητα και στους επισκέπτες αυτού του προφίλ να μυηθούν στον κόσμο του ελληνικού ελαιολάδου από την άνεση του χώρου τους. Οι επισκέπτες δοκιμάζουν βραβευμένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της χώρας, όπως Κρήτη, Λέσβο, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο κ.ά. Ακόμη, στο πρωτοπόρο ταξίδι τους μαθαίνουν πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς να το ξεχωρίζουν δοκιμάζοντάς το, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.
![Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο](/images/w734/jpg/files/2023-07-14/mykonos-olive-oil-tasting2.jpg)
Η Αννίτα προσφέρει, επίσης, σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου και γευστικής αρμονίας με το φαγητό σε επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές, καθώς και σεμινάρια οργάνωσης και προώθησης μονάδων ελαιοτουρισμού σε παραγωγούς και νέους επιχειρηματίες.
Τηλ: 6979226475
email: info@mykonosoliveoiltasting.com
Site: www.mykonosoliveoiltasting.com
Facebook: Mykonos Olive Oil Tasting
Instagram: mykonosoliveoiltasting
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.