- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο
Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό

Mykonos Olive Oil Tasting: Η Αννίτα Ζάχου εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Φαντάσου πώς είναι να απολαμβάνεις τα μοναδικά αρώματα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που λούζεται με το πιο λαμπερό φως στην Ελλάδα, αυτό της Δήλου. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις πραγματικότητα σε έναν τόπο που δεν φανταζόσουν, όπως το νησί της Μυκόνου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting, γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της Jaen, σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου, holistic wellness coach και οικοδέσποινα του πρώτου ελληνικού podcast για το Ελαιόλαδο «Ελαίας έλαιον» στην πλατφόρμα pod.gr, με πάθος για το εθνικό μας προϊόν, τεχνογνωσία, και όραμα, καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό. Μέσω της παροχής εργαστηρίων πάνω στη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία του ελαιολάδου, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή, εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.

Η Αννίτα και η ομάδα της έφεραν τη γευσιγνωσία ελαιολάδου στα γιοτ και στις βίλες, παρέχοντας τη δυνατότητα και στους επισκέπτες αυτού του προφίλ να μυηθούν στον κόσμο του ελληνικού ελαιολάδου από την άνεση του χώρου τους. Οι επισκέπτες δοκιμάζουν βραβευμένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της χώρας, όπως Κρήτη, Λέσβο, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο κ.ά. Ακόμη, στο πρωτοπόρο ταξίδι τους μαθαίνουν πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς να το ξεχωρίζουν δοκιμάζοντάς το, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.

Η Αννίτα προσφέρει, επίσης, σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου και γευστικής αρμονίας με το φαγητό σε επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές, καθώς και σεμινάρια οργάνωσης και προώθησης μονάδων ελαιοτουρισμού σε παραγωγούς και νέους επιχειρηματίες.
Τηλ: 6979226475
email: info@mykonosoliveoiltasting.com
Site: www.mykonosoliveoiltasting.com
Facebook: Mykonos Olive Oil Tasting
Instagram: mykonosoliveoiltasting
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγανό choux, κρέμα, σοκολάτα και σαντιγί, αυτό δεν είναι γλυκό, είναι ένας μεγάλος έρωτας!
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Κλείσε τραπέζι όσο ακόμη προλαβαίνεις το λάχανο στον καιρό του
Ρετρό οχήματα μεταμορφώνονται σε πλήρως εξοπλισμένα μπαρ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.