- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο
Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό
Mykonos Olive Oil Tasting: Η Αννίτα Ζάχου εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Φαντάσου πώς είναι να απολαμβάνεις τα μοναδικά αρώματα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που λούζεται με το πιο λαμπερό φως στην Ελλάδα, αυτό της Δήλου. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις πραγματικότητα σε έναν τόπο που δεν φανταζόσουν, όπως το νησί της Μυκόνου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting, γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της Jaen, σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου, holistic wellness coach και οικοδέσποινα του πρώτου ελληνικού podcast για το Ελαιόλαδο «Ελαίας έλαιον» στην πλατφόρμα pod.gr, με πάθος για το εθνικό μας προϊόν, τεχνογνωσία, και όραμα, καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό. Μέσω της παροχής εργαστηρίων πάνω στη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία του ελαιολάδου, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή, εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Η Αννίτα και η ομάδα της έφεραν τη γευσιγνωσία ελαιολάδου στα γιοτ και στις βίλες, παρέχοντας τη δυνατότητα και στους επισκέπτες αυτού του προφίλ να μυηθούν στον κόσμο του ελληνικού ελαιολάδου από την άνεση του χώρου τους. Οι επισκέπτες δοκιμάζουν βραβευμένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της χώρας, όπως Κρήτη, Λέσβο, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο κ.ά. Ακόμη, στο πρωτοπόρο ταξίδι τους μαθαίνουν πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς να το ξεχωρίζουν δοκιμάζοντάς το, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.
Η Αννίτα προσφέρει, επίσης, σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου και γευστικής αρμονίας με το φαγητό σε επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές, καθώς και σεμινάρια οργάνωσης και προώθησης μονάδων ελαιοτουρισμού σε παραγωγούς και νέους επιχειρηματίες.
Τηλ: 6979226475
email: info@mykonosoliveoiltasting.com
Site: www.mykonosoliveoiltasting.com
Facebook: Mykonos Olive Oil Tasting
Instagram: mykonosoliveoiltasting
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.