Mykonos Olive Oil Tasting: Ελαιογνωσία και ελαιο-γαστρονομία στη Μύκονο
Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό
Mykonos Olive Oil Tasting: Η Αννίτα Ζάχου εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Φαντάσου πώς είναι να απολαμβάνεις τα μοναδικά αρώματα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που λούζεται με το πιο λαμπερό φως στην Ελλάδα, αυτό της Δήλου. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις πραγματικότητα σε έναν τόπο που δεν φανταζόσουν, όπως το νησί της Μυκόνου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν η Αννίτα Ζάχου, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting, γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της Jaen, σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου, holistic wellness coach και οικοδέσποινα του πρώτου ελληνικού podcast για το Ελαιόλαδο «Ελαίας έλαιον» στην πλατφόρμα pod.gr, με πάθος για το εθνικό μας προϊόν, τεχνογνωσία, και όραμα, καινοτόμησε ανοίγοντας τον δρόμο για τον εναλλακτικό ελαιοτουρισμό. Μέσω της παροχής εργαστηρίων πάνω στη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία του ελαιολάδου, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή, εκπαιδεύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε πρεσβευτές της πλούσιας γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Η Αννίτα και η ομάδα της έφεραν τη γευσιγνωσία ελαιολάδου στα γιοτ και στις βίλες, παρέχοντας τη δυνατότητα και στους επισκέπτες αυτού του προφίλ να μυηθούν στον κόσμο του ελληνικού ελαιολάδου από την άνεση του χώρου τους. Οι επισκέπτες δοκιμάζουν βραβευμένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της χώρας, όπως Κρήτη, Λέσβο, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο κ.ά. Ακόμη, στο πρωτοπόρο ταξίδι τους μαθαίνουν πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς να το ξεχωρίζουν δοκιμάζοντάς το, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.
Η Αννίτα προσφέρει, επίσης, σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου και γευστικής αρμονίας με το φαγητό σε επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές, καθώς και σεμινάρια οργάνωσης και προώθησης μονάδων ελαιοτουρισμού σε παραγωγούς και νέους επιχειρηματίες.
Τηλ: 6979226475
email: info@mykonosoliveoiltasting.com
Site: www.mykonosoliveoiltasting.com
Facebook: Mykonos Olive Oil Tasting
Instagram: mykonosoliveoiltasting
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.