- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Oromedon Restaurant: Γνήσια τοπική κουζίνα με πιάτα στον ξυλόφουρνο
Δοκιμάζοντας την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα του νησιού με θέα το ηλιοβασίλεμα που πέφτει
![Oromedon Restaurant Oromedon Restaurant](/images/1074x600/jpg/files/2023-07-14/oromedon-restaurant-kos.jpg)
Στο Oromedon Restaurant στην Κω για γνήσια τοπική κουζίνα με πιάτα στον ξυλόφουρνο
![Oromedon Restaurant Oromedon Restaurant](/images/w734/jpg/files/2023-07-14/oromedon-restaurant-kos__3_.jpg)
Για κυρίως πιάτο σίγουρα θα σε ανταμείψει το κατσικάκι με χόρτα σε σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι, κουρκουμά και πατάτες φούρνου, αλλά και το αρνάκι Ζίας με σκόρδο, δεντρολίβανο, αρακά και πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα και μαγειρεύονται για 12 ώρες στον ξυλόφουρνο, ενώ οι χυλοπίτες στον ξυλόφουρνο με μοσχαράκι και μπεσαμέλ είναι απίθανες. Ο καλύτερος επίλογος είναι τα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά τους, όπως ο μπακλαβάς και το γαλακτομπούρεκο και φυσικά η επιλογή του πιο γευστικού από το κελάρι με πάνω από 200 ετικέτες κρασιού.
![Oromedon Restaurant Oromedon Restaurant](/images/w734/jpg/files/2023-07-14/oromedon-restaurant-kos__2_.jpg)
Facebook: Nikos Papakonstantinou (Oromedon Traditional Tastes), Instagram: oromedon
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.