Θεματα

Sweet Lab, ένα Σαββατοκύριακο σκέτη γλύκα!

Ο Στέλιος Παρλιάρος σε κάνει ξεφτέρι στην ζαχαροπλαστική

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80881-163291.jpg

Πόσες φορές δεν σου έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας μια σοκολατένια λιχουδιά ή ένα σιροπιασμένο μπακλαβά; Πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει τα αριστουργήματα του Στέλιου Παρλιάρου από την τηλεόραση ή το περιοδικό και έχεις μπει αποφασιστικά στην κουζίνα, σηκώνοντας τα μανίκια; Μόνο που το δικό σου γλυκό δεν βγαίνει το ίδιο με τη φωτογραφία του περιοδικού. Η σαντιγί δεν πέτυχε, το σιρόπι αραίωσε, το κέικ ξεφούσκωσε μόλις το έβγαλες από το φούρνο. Αν όλα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες, προτείνω να περάσεις μια βόλτα από το Sweet Lab, για να τις κάνεις «γλυκές ιστορίες».

n

Το Sweet Lab 2014, η πρώτη έκθεση ζαχαροπλαστικής, θα γίνεται για τρεις ολόκληρες μέρες (14-16 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής αλλά και σε όσους είναι παθιασμένοι λάτρεις των γλυκών. Οι σεμιναριακές εκδηλώσεις της έκθεσης θα γίνουν από το Στέλιο Παρλιάρο. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να βλέπεις την εκτέλεση μιας συνταγής από την τηλεόραση και αλλιώς να σου την μαθαίνει ο μετρ του είδους αυτοπροσώπως. Άσε που όλα αυτά τα γλυκά, εκτός από το να μάθεις όλα τα μυστικά για να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, θα μπορείς και να τα φας κιόλας αντί να τα χαζεύεις με λάγνο βλέμμα από την οθόνη του σαλονιού.

n

Στο Sweet Lab, θα γνωρίσεις μοναδικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα, για να μετατρέψεις τα δικά σου γλυκά, σε μικρά, ζαχαρένια έργα τέχνης. Ακόμη περισσότερο όμως, θα βουτήξεις το δάχτυλο κλεφτά στη μαρέγκα, θα δοκιμάσεις φρεσκοψημμένα γλυκάκια και σοκολατάκια-κόλαση, θα γίνεις ένας μικρός βοηθός ζαχαροπλαστικής και θα νιώσεις παιδί σε έναν κόσμο από ζάχαρη. Και όλα αυτά δωρεάν: τόσο η είσοδος στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι ελεύθερες για τους επισκέπτες.

Η θεματολογία των σεμιναρίων, χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά με φύλλα Χρυσή Ζύμη» (Σάββατο 15 Νοεμβρίου) και «Chocolate Fest» (Κυριακή 16 Νοεμβρίου).

Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.