Θεματα

Sweet Lab, ένα Σαββατοκύριακο σκέτη γλύκα!

Ο Στέλιος Παρλιάρος σε κάνει ξεφτέρι στην ζαχαροπλαστική

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80881-163291.jpg

Πόσες φορές δεν σου έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας μια σοκολατένια λιχουδιά ή ένα σιροπιασμένο μπακλαβά; Πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει τα αριστουργήματα του Στέλιου Παρλιάρου από την τηλεόραση ή το περιοδικό και έχεις μπει αποφασιστικά στην κουζίνα, σηκώνοντας τα μανίκια; Μόνο που το δικό σου γλυκό δεν βγαίνει το ίδιο με τη φωτογραφία του περιοδικού. Η σαντιγί δεν πέτυχε, το σιρόπι αραίωσε, το κέικ ξεφούσκωσε μόλις το έβγαλες από το φούρνο. Αν όλα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες, προτείνω να περάσεις μια βόλτα από το Sweet Lab, για να τις κάνεις «γλυκές ιστορίες».

n

Το Sweet Lab 2014, η πρώτη έκθεση ζαχαροπλαστικής, θα γίνεται για τρεις ολόκληρες μέρες (14-16 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής αλλά και σε όσους είναι παθιασμένοι λάτρεις των γλυκών. Οι σεμιναριακές εκδηλώσεις της έκθεσης θα γίνουν από το Στέλιο Παρλιάρο. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να βλέπεις την εκτέλεση μιας συνταγής από την τηλεόραση και αλλιώς να σου την μαθαίνει ο μετρ του είδους αυτοπροσώπως. Άσε που όλα αυτά τα γλυκά, εκτός από το να μάθεις όλα τα μυστικά για να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, θα μπορείς και να τα φας κιόλας αντί να τα χαζεύεις με λάγνο βλέμμα από την οθόνη του σαλονιού.

n

Στο Sweet Lab, θα γνωρίσεις μοναδικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα, για να μετατρέψεις τα δικά σου γλυκά, σε μικρά, ζαχαρένια έργα τέχνης. Ακόμη περισσότερο όμως, θα βουτήξεις το δάχτυλο κλεφτά στη μαρέγκα, θα δοκιμάσεις φρεσκοψημμένα γλυκάκια και σοκολατάκια-κόλαση, θα γίνεις ένας μικρός βοηθός ζαχαροπλαστικής και θα νιώσεις παιδί σε έναν κόσμο από ζάχαρη. Και όλα αυτά δωρεάν: τόσο η είσοδος στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι ελεύθερες για τους επισκέπτες.

Η θεματολογία των σεμιναρίων, χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά με φύλλα Χρυσή Ζύμη» (Σάββατο 15 Νοεμβρίου) και «Chocolate Fest» (Κυριακή 16 Νοεμβρίου).

Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.