- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Sweet Lab, ένα Σαββατοκύριακο σκέτη γλύκα!
Ο Στέλιος Παρλιάρος σε κάνει ξεφτέρι στην ζαχαροπλαστική
Πόσες φορές δεν σου έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας μια σοκολατένια λιχουδιά ή ένα σιροπιασμένο μπακλαβά; Πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει τα αριστουργήματα του Στέλιου Παρλιάρου από την τηλεόραση ή το περιοδικό και έχεις μπει αποφασιστικά στην κουζίνα, σηκώνοντας τα μανίκια; Μόνο που το δικό σου γλυκό δεν βγαίνει το ίδιο με τη φωτογραφία του περιοδικού. Η σαντιγί δεν πέτυχε, το σιρόπι αραίωσε, το κέικ ξεφούσκωσε μόλις το έβγαλες από το φούρνο. Αν όλα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες, προτείνω να περάσεις μια βόλτα από το Sweet Lab, για να τις κάνεις «γλυκές ιστορίες».
Το Sweet Lab 2014, η πρώτη έκθεση ζαχαροπλαστικής, θα γίνεται για τρεις ολόκληρες μέρες (14-16 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής αλλά και σε όσους είναι παθιασμένοι λάτρεις των γλυκών. Οι σεμιναριακές εκδηλώσεις της έκθεσης θα γίνουν από το Στέλιο Παρλιάρο. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να βλέπεις την εκτέλεση μιας συνταγής από την τηλεόραση και αλλιώς να σου την μαθαίνει ο μετρ του είδους αυτοπροσώπως. Άσε που όλα αυτά τα γλυκά, εκτός από το να μάθεις όλα τα μυστικά για να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, θα μπορείς και να τα φας κιόλας αντί να τα χαζεύεις με λάγνο βλέμμα από την οθόνη του σαλονιού.
Στο Sweet Lab, θα γνωρίσεις μοναδικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα, για να μετατρέψεις τα δικά σου γλυκά, σε μικρά, ζαχαρένια έργα τέχνης. Ακόμη περισσότερο όμως, θα βουτήξεις το δάχτυλο κλεφτά στη μαρέγκα, θα δοκιμάσεις φρεσκοψημμένα γλυκάκια και σοκολατάκια-κόλαση, θα γίνεις ένας μικρός βοηθός ζαχαροπλαστικής και θα νιώσεις παιδί σε έναν κόσμο από ζάχαρη. Και όλα αυτά δωρεάν: τόσο η είσοδος στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι ελεύθερες για τους επισκέπτες.
Η θεματολογία των σεμιναρίων, χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά με φύλλα Χρυσή Ζύμη» (Σάββατο 15 Νοεμβρίου) και «Chocolate Fest» (Κυριακή 16 Νοεμβρίου).
Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Φέτος το ιστορικό ξενοδοχείο συμπληρώνει 110 ολόκληρα χρόνια ιστορίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.