Sweet Lab, ένα Σαββατοκύριακο σκέτη γλύκα!
Ο Στέλιος Παρλιάρος σε κάνει ξεφτέρι στην ζαχαροπλαστική
Πόσες φορές δεν σου έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας μια σοκολατένια λιχουδιά ή ένα σιροπιασμένο μπακλαβά; Πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει τα αριστουργήματα του Στέλιου Παρλιάρου από την τηλεόραση ή το περιοδικό και έχεις μπει αποφασιστικά στην κουζίνα, σηκώνοντας τα μανίκια; Μόνο που το δικό σου γλυκό δεν βγαίνει το ίδιο με τη φωτογραφία του περιοδικού. Η σαντιγί δεν πέτυχε, το σιρόπι αραίωσε, το κέικ ξεφούσκωσε μόλις το έβγαλες από το φούρνο. Αν όλα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες, προτείνω να περάσεις μια βόλτα από το Sweet Lab, για να τις κάνεις «γλυκές ιστορίες».
Το Sweet Lab 2014, η πρώτη έκθεση ζαχαροπλαστικής, θα γίνεται για τρεις ολόκληρες μέρες (14-16 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής αλλά και σε όσους είναι παθιασμένοι λάτρεις των γλυκών. Οι σεμιναριακές εκδηλώσεις της έκθεσης θα γίνουν από το Στέλιο Παρλιάρο. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να βλέπεις την εκτέλεση μιας συνταγής από την τηλεόραση και αλλιώς να σου την μαθαίνει ο μετρ του είδους αυτοπροσώπως. Άσε που όλα αυτά τα γλυκά, εκτός από το να μάθεις όλα τα μυστικά για να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, θα μπορείς και να τα φας κιόλας αντί να τα χαζεύεις με λάγνο βλέμμα από την οθόνη του σαλονιού.
Στο Sweet Lab, θα γνωρίσεις μοναδικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα, για να μετατρέψεις τα δικά σου γλυκά, σε μικρά, ζαχαρένια έργα τέχνης. Ακόμη περισσότερο όμως, θα βουτήξεις το δάχτυλο κλεφτά στη μαρέγκα, θα δοκιμάσεις φρεσκοψημμένα γλυκάκια και σοκολατάκια-κόλαση, θα γίνεις ένας μικρός βοηθός ζαχαροπλαστικής και θα νιώσεις παιδί σε έναν κόσμο από ζάχαρη. Και όλα αυτά δωρεάν: τόσο η είσοδος στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι ελεύθερες για τους επισκέπτες.
Η θεματολογία των σεμιναρίων, χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά με φύλλα Χρυσή Ζύμη» (Σάββατο 15 Νοεμβρίου) και «Chocolate Fest» (Κυριακή 16 Νοεμβρίου).
Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.