Θεματα

Στην κουζίνα του Ηλία Μαμαλάκη

Νόστιμες σαλτσούλες για μάγειρες που δεν έχουν χρόνο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80856-163271.jpg

Τα ταξίδια του, ο λόγος του, οι συνταγές του μας έχουν ταξιδέψει, μας έχουν κρατήσει συντροφιά, μας έχουν εκμυστηρευτεί αμέτρητα μυστικά. Τώρα, ο αγαπημένος Ηλίας, μπαίνει και πάλι στην κουζίνα του, παίρνει τις κουτάλες και τις κατσαρόλες του, κόβει κρεμμυδάκια, ντοματούλες, μυρωδικά, φτιάχνει μικρά θαύματα και τα κλείνει σε χαριτωμένα βαζάκια.

n

Έξι έτοιμες σάλτσες που πάνε με όλα, γιατί καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος για να μαγειρέψουμε. Έτσι, εύκολα, απλά και δια χειρός Μαμαλάκη, έχουμε σάλτσα για τα ζυμαρικά μας, dressing για τη σαλάτα μας ή ντιπ για τα μπιφτέκια, τα κρεατικά αλλά και τα ψαρικά.

Σάλτσα με ντοματούλα και ψητή μελιτζάνα, πέστο με πιπεριά και σκορδάκι, σάλτσα με ντοματούλα και κάπαρη, πέστο με κεφαλοτύρι και αμύγδαλα, σάλτσα για ψητά και σαλάτες και πέστο με πιπεριά και δυόσμο είναι το δώρο του Ηλία προς όλους εμάς, τους μάγειρες χωρίς χρόνο. Γρήγορα στην κουζίνα σου για να τις δοκιμάσεις! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.