- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο της πόλης φτιάχνει παγωτά. Αλλά τι παγωτά!
Με την υπογραφή της Noble Pastry
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Ice Canteen Ice Canteen](/images/1074x600/jpg/files/2023-07-07/356627946_122373207557111_3288013188900549122_n.jpg)
Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο έχει την υπογραφή της Noble Pastry και μας στέλνει στο σπίτι τέλεια παγωτά
Είναι καλοκαίρι, γεγονός με το οποίο φαίνεται επιτέλους να συμμορφώνεται και ο καιρός, πιάνοντας τις σωστές για την εποχή θερμοκρασίες… Με το θερμόμετρο εκεί που πρέπει (στα ύψη) τίποτα δεν λαχταράς περισσότερο από ένα ολόδροσο παγωτάκι. Ολόδροσο, ναι, αλλά ταυτόχρονα και κολασμένο, ακριβώς σαν εκείνα τα γλυκά που εμπνέονται κατά καιρούς οι σατανικές διάνοιες της Noble Pastry και μας κολάζουν…
Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Ιωάννης Κίκιρας, οι ευρηματικοί pastry chefs της Noble Pastry είναι αυτοί που χάρισαν στην Αθήνα το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της. Η Madame Fraise έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα θεϊκά γλυκά της που έρχονταν σπίτι σου μέσω των γνωστών online πλατφορμών delivery και η ιδέα τους και μόνο δεν μας αφήνει σε ησυχία. Αυτό το σατανικό δίδυμο, λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται με μία ακόμη αμαρτωλή ιδέα: το Ice Canteen, ένα ghost παγωτατζίδικο για τα μάτια σου (καλά, βάλε και τη γλώσσα) μόνο.
![Ice Canteen Ice Canteen](/images/w734/jpg/files/2023-07-07/358364013_129783663482732_8381550746023176343_n.jpg)
Την επιμέλεια των παγωτών έχει η ταλαντούχα head chef Γεωργία Τσαμπάνη, η οποία χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες δημιούργησε ό,τι ονειρευόμαστε από το καλοκαίρι μας. Στο Ice Canteen θα βρεις παγωτά που παραπέμπουν σε γλυκά, όπως το Strawberry pavlova με σορμπέ φράουλα και raspberry sauce, το τιραμισού με παγωτό εσπρέσο και σιροπιασμένα σαβαγιάρ, το banoffee με παγωτό μπανάνα-σοκολάτα και toffee καραμέλας ή το choco cookies με παγωτό choco cookies και sauce σοκολάτας.
Εκτός από τις παραπάνω επιλογές δύο γνωστοί foodies της Αθήνας κλήθηκαν να συνδράμουν στο παγωτο-εγχείρημα. Έτσι, θα βρεις επίσης ένα υπέροχο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, κανταΐφι και sauce κανέλας από τη Μαριάννα Γκιτσάκη (@surtuko_), αλλά και το sneakers με παγωτό σοκολάτας και αλατισμένης καραμέλας από τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (@ikon5).
![Ice Canteen Ice Canteen](/images/w734/jpg/files/2023-07-07/355294705_116530881474677_4528329814120025827_n.jpg)
Όλα τα άνωθεν κολασμένα παγωτά έρχονται ως την πόρτα σου σε ατομικό ποτήρι, σκεπασμένα με το topping που τους ταιριάζει. Αν δεν είσαι της ατομικής συσκευασίας, υπάρχουν πάντα και οι επιλογές του μισού και του ενός κιλού, στις οποίες εκτός από τις παραπάνω γεύσεις θα βρεις επίσης και παγωτό βανίλια, φιστίκι, ρούμι με σταφίδες, frozen yogurt με φρούτα και σορμπέ μάνγκο.
Και αν θες να συνοδέψεις το παγωτό σου με ένα γλυκάκι; Ε, λοιπόν μπορείς! Τρία λαχταριστά γλυκά σε περιμένουν και όλα τους ταιριάζουν γάντι με το παγωτό: τραγανή μηλόπιτα με ψητή αμυγδαλόκρεμα, μήλο κονφί, σταφίδες και πεκάν, Basque cheesecake με crispy βάση, κρέμα τυριού και βανίλια Μαδαγασκάρης, καθώς επίσης και ένα ζουμερό Moelleux με σοκολάτα 70% και flakes σοκολάτας.
![Ice Canteen Ice Canteen](/images/w734/jpg/files/2023-07-07/356253955_122351240892641_1499949195189298424_n.jpg)
Παράγγειλε (μέσω Wolt) ή αν το προτιμάς κάνε μία βόλτα μέχρι το Παγκράτι και πάρε το αγαπημένο σου παγωτό take away από το μοντέρνο εργαστήρι της Noble Pastry. Κάτι θερμίδες τις γλυτώνεις…
Noble Pastry: Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @icecanteen
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.