- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο της πόλης φτιάχνει παγωτά. Αλλά τι παγωτά!
Με την υπογραφή της Noble Pastry
Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο έχει την υπογραφή της Noble Pastry και μας στέλνει στο σπίτι τέλεια παγωτά
Είναι καλοκαίρι, γεγονός με το οποίο φαίνεται επιτέλους να συμμορφώνεται και ο καιρός, πιάνοντας τις σωστές για την εποχή θερμοκρασίες… Με το θερμόμετρο εκεί που πρέπει (στα ύψη) τίποτα δεν λαχταράς περισσότερο από ένα ολόδροσο παγωτάκι. Ολόδροσο, ναι, αλλά ταυτόχρονα και κολασμένο, ακριβώς σαν εκείνα τα γλυκά που εμπνέονται κατά καιρούς οι σατανικές διάνοιες της Noble Pastry και μας κολάζουν…
Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Ιωάννης Κίκιρας, οι ευρηματικοί pastry chefs της Noble Pastry είναι αυτοί που χάρισαν στην Αθήνα το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της. Η Madame Fraise έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα θεϊκά γλυκά της που έρχονταν σπίτι σου μέσω των γνωστών online πλατφορμών delivery και η ιδέα τους και μόνο δεν μας αφήνει σε ησυχία. Αυτό το σατανικό δίδυμο, λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται με μία ακόμη αμαρτωλή ιδέα: το Ice Canteen, ένα ghost παγωτατζίδικο για τα μάτια σου (καλά, βάλε και τη γλώσσα) μόνο.
Την επιμέλεια των παγωτών έχει η ταλαντούχα head chef Γεωργία Τσαμπάνη, η οποία χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες δημιούργησε ό,τι ονειρευόμαστε από το καλοκαίρι μας. Στο Ice Canteen θα βρεις παγωτά που παραπέμπουν σε γλυκά, όπως το Strawberry pavlova με σορμπέ φράουλα και raspberry sauce, το τιραμισού με παγωτό εσπρέσο και σιροπιασμένα σαβαγιάρ, το banoffee με παγωτό μπανάνα-σοκολάτα και toffee καραμέλας ή το choco cookies με παγωτό choco cookies και sauce σοκολάτας.
Εκτός από τις παραπάνω επιλογές δύο γνωστοί foodies της Αθήνας κλήθηκαν να συνδράμουν στο παγωτο-εγχείρημα. Έτσι, θα βρεις επίσης ένα υπέροχο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, κανταΐφι και sauce κανέλας από τη Μαριάννα Γκιτσάκη (@surtuko_), αλλά και το sneakers με παγωτό σοκολάτας και αλατισμένης καραμέλας από τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (@ikon5).
Όλα τα άνωθεν κολασμένα παγωτά έρχονται ως την πόρτα σου σε ατομικό ποτήρι, σκεπασμένα με το topping που τους ταιριάζει. Αν δεν είσαι της ατομικής συσκευασίας, υπάρχουν πάντα και οι επιλογές του μισού και του ενός κιλού, στις οποίες εκτός από τις παραπάνω γεύσεις θα βρεις επίσης και παγωτό βανίλια, φιστίκι, ρούμι με σταφίδες, frozen yogurt με φρούτα και σορμπέ μάνγκο.
Και αν θες να συνοδέψεις το παγωτό σου με ένα γλυκάκι; Ε, λοιπόν μπορείς! Τρία λαχταριστά γλυκά σε περιμένουν και όλα τους ταιριάζουν γάντι με το παγωτό: τραγανή μηλόπιτα με ψητή αμυγδαλόκρεμα, μήλο κονφί, σταφίδες και πεκάν, Basque cheesecake με crispy βάση, κρέμα τυριού και βανίλια Μαδαγασκάρης, καθώς επίσης και ένα ζουμερό Moelleux με σοκολάτα 70% και flakes σοκολάτας.
Παράγγειλε (μέσω Wolt) ή αν το προτιμάς κάνε μία βόλτα μέχρι το Παγκράτι και πάρε το αγαπημένο σου παγωτό take away από το μοντέρνο εργαστήρι της Noble Pastry. Κάτι θερμίδες τις γλυτώνεις…
Noble Pastry: Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @icecanteen
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.