6 νόστιμες στάσεις στο Ξυλόκαστρο

Choux Choux, για γλυκές αμαρτίες

Ένα εντυπωσιακό ζαχαροπλαστείο στην πλατεία του Ξυλοκάστρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux
Choux Choux

Το Choux Choux, στο Ξυλόκαστρο, είναι ένα παραμυθένιο ζαχαροπλαστείο με γαλλική εσάνς

Tο παραμύθι έχει όνομα και είναι τόσο νόστιμο, που το λες δυο φορές. Μιλάμε φυσικά για το Choux Choux, το εντυπωσιακό ζαχαροπλαστείο που θα βρεις στην πλατεία του Ξυλοκάστρου. Σε αποχρώσεις του λιλά και της μέντας, το κατάστημα με τη… γαλλική εσάνς, θα σε κάνει οπωσδήποτε να στρέψεις το βλέμμα σου και να το κοιτάξεις με τη μία! Όχι ότι θα μπορούσες να κάνεις και διαφορετικά… Γιατί πέρα από την εικόνα, οι μυρωδιές από ποιοτικές ζύμες, σοκολάτες και βανίλια Μαδαγασκάρης, είναι ακριβώς αυτές που θα σε τραβήξουν μέσα. Στο παραμυθομέρος θα σε υποδεχθεί ο Δημήτρης, ο ιδιοκτήτης αυτού του γλυκού… εγκλήματος. Είναι νέος, με πτυχίο από τη Γεωπονική Σχολή του Βόλου. Όμως, η άσβεστη αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική, τον οδήγησε στη διεθνούς φήμης σχολή του Παρισιού, τη «Le Cordon Bleu». Δημιουργεί γεύσεις διαφορετικές, γεύσεις μοναδικές, γεύσεις που προκύπτουν από τα ταξίδια του, το ίντερνετ και από… τη γιαγιά του!

Κάθε δημιουργία στη βιτρίνα και μια γλυκιά κόλαση. Από την τεράστια ποικιλία γεύσεων, δεν μπορείς να παραβλέψεις τη flan parisien που θα σου θυμίσει λίγο τη δική μας γαλατόπιτα, αλλά σε μια πιο… Choux Choux εκδοχή. Επίσης, ο κόσμος λατρεύει τις χειροποίητες τάρτες του, το προφιτερόλ, το banoffee, τη lemon pie αλλά και τα «σου» που προσφέρει σε δύο version, σε μία με γεύση καραμέλα και στην άλλη με γεύση φιστίκι. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις σωστές θερμοκρασίες των προϊόντων. Γι’ αυτό, η crème brulee «καίγεται» επί τόπου και το μιλφέιγ «στήνεται» τη στιγμή της παραγγελίας! Και μια και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, είναι δυνατόν να αφήσεις από τη λίστα σου ένα παγωτό που τρελαίνει τους γευστικούς σου κάλυκες; Με γεύσεις φιστίκι, αλατισμένη καραμέλα, καϊμάκι και black forest, το Choux Choux κάνει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, να λιώνει από ευχαρίστηση, επανασυστήνοντας την έννοια της ποιότητας στο χειροποίητο παγωτό. Γεύσεις σταλμένες από τον παράδεισο είναι στη διάθεσή σου και τα Χριστούγεννα όμως, που τα γεμιστά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις, το μοναδικό panettone, οι χειροποίητες τρούφες και φυσικά, τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, έχουν την τιμητική τους.

Κάθε δημιουργία συντίθεται από τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, που φέρουν άρωμα Κορινθίας και αγοράζονται από ντόπιους παραγωγούς. Τα τοπικά φρούτα, το μέλι, το αμύγδαλο, τα λεμόνια έρχονται απευθείας από το περιβόλι και γίνονται ένα σε δημιουργίες που δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα. Μετά την παραλία ή τις ορεινές εξορμήσεις στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης, το πρόγραμμα λέει Choux Choux!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου