Μια καινούργια κουλτούρα θέλει τη Θεσσαλονίκη να συνευρίσκεται πέραν των εστιατορίων: τραπεζώματα σε σπίτια ή σε μπαρ, στιλάκι DIY και ιντερνετικοί τόποι όπου μοιράζονται συνταγές και μυστικά. Η Ξένια Παναγάκη και η Τάσα Τσίγκα που δημιουργούν ως «Cook Cool» είναι από τις πρωθιέρειες.
Το μυστικό τους είναι να μαγειρεύουν με φαντασία, μόνο με καλά απλά υλικά και πάντα «cool», όπως και το logo τους, που αναπαριστά τα τέσσερα μάτια της κουζίνας. Η Ξένια και η Τάσα ξεκίνησαν να μαζεύουν φίλους στο σπίτι και έφτιαχναν για όλους ό,τι καλύτερο και «σκανδαλιάρικο» μπορούσαν. Η Tάσα εκστασιάζεται από την ταινία «Ελαιόλαδο, Νερό και μια Ξεφλουδισμένη Ντομάτα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και τις επόμενες μέρες κάνει ψαχτήρι στο ίντερνετ, μέχρι να καταλήξει σε αυτό που θέλει να κάνει. Να μοιράζεται δηλαδή τη μαγειρική της αλλά και έναν διαφορετικό και απλό τρόπο συνταγών στο διαδίκτυο.
Η Ξένια είναι μέσα στο κόλπο, τα τραπεζώματα συνεχίζονται, οι παρέες μεγαλώνουν, η πρόταση για ένα blog και μετέπειτα ένα site μαγειρικής έρχεται να τις βρει να δημιουργούν το «Cook Cool», έτσι δηλαδή όπως τις ξέρει όλη η Θεσσαλονίκη αλλά και τυπάκια και νοικοκυρές από αρκετές χώρες που τις ακολουθούν πιστά, ειδικά την κρίσιμη ώρα του μεσημεριού που το πρόβλημα «τι να μαγειρέψω σήμερα;» κατακλύζει τις κουζίνες όλου του κόσμου.
Η «Cook Ξένια» είναι πιο των τύπων, αφού ειδικά στα γλυκά, που είναι και το φόρτε της (όχι πως δεν είναι και στα άλλα), δίνει μεγάλη βάση στην ακρίβεια των ποσοτήτων, στα ζυγίσματα αλλά και στην άψογη εμφάνιση. Έτσι μου ήρθε από το πουθενά ένα μαγικό κέικ καρότο και ένα λονδρέζικο cookie σοκολάτα πορτοκάλι. (ευχαριστώ)
Η «Cool Τάσα» είναι αυτό που λέμε «πιο με το μάτι». Πλέον εργάζεται στις κουζίνες του «Kitchen Bar», είναι η πιο σκανδαλιάρα, αφού πάντα βρίσκει extra tips για να απογειώσει μια κλασική συνταγή ή να εφεύρει ένα καινούργιο πιάτο με ό,τι της βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτό είναι και ένα από τα βασικά θέλω τους, να μπορεί ο καθένας να φτιάχνει εύκολες συνταγές με ό,τι του βρίσκεται.
Και οι δυο τους από τα Γρεβενά και με εικόνες από παραδοσιακά προϊόντα, ηπειρώτικες πίτες, και φαγητάρες, ήρθαν για τη φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη πριν από πέντε χρόνια και έχουν καταφέρει να εξελίξουν τις γεύσεις που αγαπούν αλλά και να οργανώνουν τα πιο θελκτικά κυριακάτικα απογεύματα σε καφέ-μπαρ της πόλης, με πάγκους γεμάτους λιχουδιές. Αλησμόνητο το ιταλικό τους απόγευμα στο «Coo Bar», όπου τα πάντα τελείωσαν μέχρι να πεις «arrivederci», ενώ ο Μίμης μας έπαιζε το σάουντρακ της «Γλυκιάς ζωής» στην Τοσκάνη.
Cook Cool θα πει κάθε μεσημέρι και μια συνταγή, γλυκιά ή αλμυρή: μοσχαρίσια μπριζόλα με μέλι, παγωτό Μερέντα - Oreo, κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο, αραντσίνι, κοτόπιτα με μανιτάρια είναι μερικές από τις ιδέες προτάσεις των κοριτσιών που δοκιμάσαμε και θα μας μείνουν αξέχαστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.