Θεματα

4 αθηναϊκά cafe για όσους αγαπούν τη μίνιμαλ αισθητική

Ποιο θα γίνει το επόμενό σου στέκι;

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oven_voula
© Sylvia Diamantopoulou

Architects of time, Kick, Oven, Third place: 4 μινιμαλιστικά καφέ στην Αθήνα που θα λατρέψεις

Τη σήμερον ημέρα τα καφέ ξεφυτρώνουν συνεχώς στον αθηναϊκό χάρτη και μπορεί να ακούγεται υπερβολή αλλά σε λίγο θα αντιστοιχεί ένα στον καθένα μας… Κάτι που κάνει δύσκολη την επιλογή αυτών που πραγματικά ξεχωρίζουν για τη διακόσμηση ή την cosy ατμόσφαιρά τους. Διαλέξαμε 4 καφέ με μοναδικό χαρακτήρα και μίνιμαλ, κομψή αισθητική, που οι ινσταγκραμικοί φίλοι αλλά και όσοι εκτιμούν τα προσεγμένα και μαζί λιτά μαγαζιά θα τα κάνουν δεύτερο σπίτι!

Architects of time
Στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, σε ένα παλιό κτίριο της δεκαετίας του ’40, στεγάζεται το πολύ κομψό, indie θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς, cafe/bar-restaurant. Στη θέση ενός παλιού ρολογάδικου, εξού και το όνομα, αλλά τώρα πια με επιβλητικές μίνιμαλ γραμμές και περιοδικά έργα τέχνης να στολίζουν τους τοίχους, αυτό το all-day διαμαντάκι προσφέρει ξεχωριστό μενού με εποχιακά μεσογειακά πιάτα, διαθέτει υπόγειο κελάρι με μεγάλη ποικιλία ετικετών του εγχώριου αμπελώνα, πάνω από όλα τιμά τις ωραίες μουσικές και την αψεγάδιαστη αισθητική.

Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα 

Kick
Η Κυψέλη τα τελευταία χρόνια είναι… kinder έκπληξη καθώς όποτε περάσεις από κάποιο της μικρό δρομάκι, όλο και κάποιο νέο μαγαζάκι θα έχει ανοίξει. Όμως για τους Κυψελιώτες (και όχι μόνο), το Kick έχει ήδη γίνει αγαπημένο στέκι! Παστέλ χρώματα, σχολικές καρέκλες και γενικότερα μια ατμόσφαιρα ήρεμη και φιλόξενη που ευνοεί το διάβασμα – δύσκολα δεν θα δεις κάποιον με λάπτοπ στο χέρι καθημερινή πρωί. Μαζί και ένα «μαγαζάκι» με δημιουργίες ελληνικών brand αλλά και ένας εκθεσιακός χώρος στο μείον ένα, του δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αντίστοιχα και το νέο του μικρό αδερφάκι, το Flake, ένα ολοκαίνουργιο καταπορτοκαλί newage bakery, σε κάνουν να νιώθεις την ατμόσφαιρα της «γειτονιάς» στο έπακρο. Μην ξεχάσεις όταν το επισκεφτείς να γευτείς ένα από τα μοναδικά τους bagel με μαρμελάδα ντομάτας…

Σποράδων 26, Αθήνα

Oven
Για να μη μιλάμε πάντα σε στέκια του κέντρου, στα νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στη Βούλα, ανακαλύψαμε το Oven, μια όαση που σερβίρει χειροποίητα καλούδια, φρέσκους χυμούς, υγιεινές σαλάτες, πολύχρωμα smoothies αλλά και υπερ-γευστικές γλυκές επιλογές όπως το New York cheesecake. Ο μικρός, αλλά πολύ περιποιημένος χώρος που διαθέτει έξω, είναι επιτομή του μινιμαλισμού, όλος σε αποχρώσεις του λαδί. Είτε απολαύσεις το brunch σου έξω στα τραπεζάκια του είτε πάρεις κάτι to-go, εγγυόμαστε ότι θα θες να ξαναπάς!

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 104, Βούλα

Third place
Έβγαλες βόλτα τον σκύλο σου, ο δρόμος σε έφερε προς Πλάκα μεριά και θες να πιείς έναν καφέ, να ξαποστάσεις σε ένα pet friendly μαγαζί, ή μήπως αποφάσισες να αφήσεις τον καναπέ και να κάνεις την τηλεργασία από ένα καφέ; Σου έχουμε την απάντηση, και αυτή είναι το Third place, συνώνυμο με τον μινιμαλισμό και με εκείνες τις σιδερένιες καρέκλες που όλοι θέλουμε για το μπαλκόνι μας, είναι η απόλυτη urban επιλογή και πετυχαίνει –αυτό ακριβώς που ήθελαν οι ιδιοκτήτες του–, να είναι ένας οικείος χώρος για τους θαμώνες του. Πέραν από ένα ινσταγκραμικό μέρος βέβαια, με γυμνά χαρακτηριστικά όπως οι έντονοι χρωματισμοί και οι φανερές σωληνώσεις, είναι συνάμα και ναός του καφέ, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές-γνώστες της τέχνης του καβουρδίσματος, επιλέγοντας πολύ συγκεκριμένες, εξαιρετικές ποικιλίες.

Απόλλωνος 23Β, Αθήνα

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.