Θεματα

Τι είδαμε στη δεύτερη Γιορτή καφέ από τον Nescafé;

Δώρα, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ένας αγαπημένος καφές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 25 Σεπτεμβρίου η «Γιορτή Καφέ», η ειδική εκδήλωση του Nescafé για τους επαγγελματίες του καφέ, γιορτάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου. Κερδίσαμε δώρα, παρακολουθήσαμε πρωτότυπες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις και μάθαμε ένα σωρό πράγματα, για το αγαπημένο μας ρόφημα. Ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε όλα τα ωραία που είδαμε.

Ιδιοκτήτες καφέ και επαγγελματίες baristi παρακολουθούν βήμα προς βήμα (με την βοήθεια του κ. Πασχάλη Καστανά, Διευθυντή Καινοτομίας της Nestle Ελλάς Α.Ε.) το ταξίδι που κάνει ο αγαπημένος μας καφές Nescafe , από το χωράφι που καλλιεργείται μέχρι να φτάσει στην κούπα μας.

Δίπλα, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος της Nestle Ελλάς Α.Ε κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδης ενημερώνει για τα ευεργετικά οφέλη του στιγμιαίου καφέ, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και η κα. Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, λέκτορας διατροφής και μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο ΓΠΑ, παρουσιάζουν την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνά τους, που διεξήχθη για πρώτη φορά παγκοσμίως! Σε αυτή αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ, κρύου ή ζεστού, δεν σχετίζεται με στομαχικές διαταραχές ή στρες σε υγιείς άντρες και γυναίκες.

n

Ακόμα μεγαλύτερα επιφωνήματα θαυμασμού, προκαλεί ο διεθνούς φήμης Σουηδός barista Ola Persson, Master Barista & Beverages Development Specialist της Nestle Professional. Τα Black & White ροφήματα που παρουσιάζει (πρόκειται για τη νέα τάση απολαυστικών ροφημάτων με μοναδική γεύση που έχουν ως βάση τους το Nescafe και το πλούσιο αφρόγαλα), αλλά και τα εντυπωσιακά Nescafé Cocktails, όπως η «Cafferinha» (Caipirinha με Nescafé!), αφήνουν όλους τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό.

Η 2η «Γιορτή Καφέ» από το Nescafé έκλεισε με μια κλήρωση, όπου οι πάνω από 200 επαγγελματίες του κλάδου κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα, ενώ δύο τυχεροί κέρδισαν ένα ταξίδι στις φυτείες του Nescafe στο Μεξικό!

Με όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να ανυπομονούμε για την επόμενη «Γιορτή Καφέ».