Θεματα

Τι είδαμε στη δεύτερη Γιορτή καφέ από τον Nescafé;

Δώρα, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ένας αγαπημένος καφές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80538-162609.jpg

Στις 25 Σεπτεμβρίου η «Γιορτή Καφέ», η ειδική εκδήλωση του Nescafé για τους επαγγελματίες του καφέ, γιορτάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου. Κερδίσαμε δώρα, παρακολουθήσαμε πρωτότυπες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις και μάθαμε ένα σωρό πράγματα, για το αγαπημένο μας ρόφημα. Ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε όλα τα ωραία που είδαμε.

Ιδιοκτήτες καφέ και επαγγελματίες baristi παρακολουθούν βήμα προς βήμα (με την βοήθεια του κ. Πασχάλη Καστανά, Διευθυντή Καινοτομίας της Nestle Ελλάς Α.Ε.) το ταξίδι που κάνει ο αγαπημένος μας καφές Nescafe , από το χωράφι που καλλιεργείται μέχρι να φτάσει στην κούπα μας.

Δίπλα, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος της Nestle Ελλάς Α.Ε κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδης ενημερώνει για τα ευεργετικά οφέλη του στιγμιαίου καφέ, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και η κα. Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, λέκτορας διατροφής και μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο ΓΠΑ, παρουσιάζουν την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνά τους, που διεξήχθη για πρώτη φορά παγκοσμίως! Σε αυτή αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ, κρύου ή ζεστού, δεν σχετίζεται με στομαχικές διαταραχές ή στρες σε υγιείς άντρες και γυναίκες.

n

Ακόμα μεγαλύτερα επιφωνήματα θαυμασμού, προκαλεί ο διεθνούς φήμης Σουηδός barista Ola Persson, Master Barista & Beverages Development Specialist της Nestle Professional. Τα Black & White ροφήματα που παρουσιάζει (πρόκειται για τη νέα τάση απολαυστικών ροφημάτων με μοναδική γεύση που έχουν ως βάση τους το Nescafe και το πλούσιο αφρόγαλα), αλλά και τα εντυπωσιακά Nescafé Cocktails, όπως η «Cafferinha» (Caipirinha με Nescafé!), αφήνουν όλους τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό.

Η 2η «Γιορτή Καφέ» από το Nescafé έκλεισε με μια κλήρωση, όπου οι πάνω από 200 επαγγελματίες του κλάδου κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα, ενώ δύο τυχεροί κέρδισαν ένα ταξίδι στις φυτείες του Nescafe στο Μεξικό!

Με όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να ανυπομονούμε για την επόμενη «Γιορτή Καφέ». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.