8 τέλεια παγωτά για ένα δροσερό καλοκαίρι

Άραξος: Η γαλακτοκοµία αλλιώς, βρίσκεται στα Εξάρχεια

Το νέο στέκι της πόλης έχει τα πιο αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον ολοκαίνουργιο Άραξο, στα Εξάρχεια, για αγνό γιαούρτι, ρυζόγαλα, κρέμες και φοβερό παγωτό

Νέο, στιλάτο, σε µια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, στα Εξάρχεια, µε µια τεράστια αγάπη για τα γαλακτοκοµικά προϊόντα. Η ψυχή πίσω από το εγχείρηµα, ο Νίκος Πετρόπουλος, δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος µε καταγωγή από το αχαϊκό χωριό Άραξος, το 2011 αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή της γαλακτοκοµίας -την οποία µε επιτυχία εδώ και χρόνια είχε αναπτύξει η οικογένειά του- εστιάζοντας αυτή τη φορά στα προϊόντα γιαουρτιού. Γιαούρτια µεγάλων ξενοδοχειακών µονάδων, γιαούρτια που δίνουν µοναδική γεύση σε αγαπηµένα σουβλάκια έχουν δηµιουργηθεί από τα χεράκια του. Στην πορεία όµως, ο ίδιος και η οµάδα του ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχαν προϊόντα αντίστοιχης ποιότητας ούτε στη λιανική παραγωγή. Έτσι, αποφάσισε να επεκταθεί και εκεί, παράγοντας µια σειρά από προϊόντα που βασίζονταν τόσο ποιοτικά, όσο και σχεδιαστικά στη φιλοσοφία χρόνων της οικογένειάς του.

Στη Διδότου 30, λοιπόν, θα βρείτε αγνά γαλακτοκοµικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, µε µοναδική γεύση, από 100% ελληνικό γάλα. Πολλά και νόστιµα, όπως πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι µε µοναδική γεύση είτε στην εκδοχή µε πλήρες ελληνικό γάλα είτε µε 2%, κρέµα σοκολάτα από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και βελγική σοκολάτα, αγελαδινό παραδοσιακό γιαούρτι σε δυο διαφορετικά µεγέθη, αγαπηµένη παραδοσιακή κρέµα βανίλια, ρυζόγαλο αυθεντικής συνταγής µε γνήσια µαστίχα Χίου, κορυφαίο στραγγιστό κρεµώδες γιαούρτι και πολλά άλλα. Πρωτοτυπία του καταστήµατος: το στραγγιστό γιαούρτι τσαντίλας που παράγεται µε ειδική διαδικασία στην οποία δεν υφίσταται µηχανική καταπόνηση. 

Τι άλλο θα βρείτε στον Άραξο; Τέλειο παγωτό που φτιάχνεται από φρέσκο γάλα ηµέρας και κρέµα γάλακτος παραγωγής τους. Γιαούρτι αγριοκέρασο και γιαούρτι βατόµουρο είναι must-try επιλογές. Αν είσαι chocolate lover, τότε το παγωτό από βελγική σοκολάτα θα σε κερδίσει σίγουρα. Αν επιλέξεις τη σοκολάτα, µπορείς να τη συνδυάσεις είτε µε τη φοβερή γεύση φιστίκι, είτε µε κάποιο από τα sorbet τους, τα οποία φτιάχνονται αποκλειστικά από φρέσκα φρούτα - όποια επιλογή και να κάνεις, σίγουρα θα είναι ποιοτική και φυσικά χωρίς καθόλου χρωστικές.

Ακόµη, καλοφτιαγµένο καφέ από ιδιαίτερο χαρµάνι, φοβερά milkshake, χορταστικά σάντουιτς. Ακόµη και το τυρί του σάντουιτς είναι παραγωγής τους, κάτι που ισχύει και για όσα γαλακτοκοµικά προϊόντα χρησιµοποιούνται στις σαλάτες τους. Και έτσι κάπως καταλαβαίνει κανείς γιατί το σλόγκαν του Άραξος είναι «Γαλακτοκοµία αλλιώς». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου